bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Bayern München – SC Freiburg

Optakt: FC Bayern München – SC Freiburg

72-årige Jupp Heynckes gør lidt af et comeback, efter han gik på pension for fire år siden. Da han sidst stod ved roret for Bayern lykkedes det at vinde The treble. Det skal blive spændende at se, om han kan genskabe den bedrift ved slutningen af sæsonen, men i første omgang venter der lørdag et sydtysk opgør mod Freiburg.

Kampfakta:
Spillested: Allianz Arena, München
Dommer: Willensborg
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30

Holdnyt:

FC Bayern München:
Med Willy Sagnol som vikar måtte Bayern på udebane mod Hertha BSC nøjes med 2-2. Det var anden gang i træk, at de smed en 2-0 føring over styr.

Sagnol var kun midlertidig mand på posten, men det kom alligevel nok som lidt af et chok for de fleste, da det blev offentliggjort, at Jupp Heynckes tager endnu en tørn som Bayern-træner, trods han meddelte sin tilbagetrækning fra spillet i 2013. Hans fjerde ophold i klubben.

Der er flere gengangere fra det seneste, hold Heynckes stod i spidsen for, men man tillader sig dog at have en vis skepsis ved, om Heynckes stadig har, hvad det kræver. Holdet fra 2012-13-sæsonen bliver dog ikke glemt foreløbigt, og man skal ikke undervurdere den 72-årige tysker, der udover at være Bundesligaens tredjeældste træner nogensinde, måske kan være med at klinke skårene i en splittet trup.

To af Heynckes’ nøglespillere fra “Treble-sæsonen”, Ribery og Neuer, mangler til dagens kamp. Også Juan Bernat er ude med skade.

Bliv meget klogere på Heynckes-ansættelsen og uenighederne i München i vores seneste podcast, som du finder her.

SC Freiburg:
Freiburg fik sæsonens første sejr, da de før landskampspausen slog Hoffenheim hjemme i “skoven” med 3-2. Efter en sløj sæsonstart er Streichs tropper nu ubesejrede i de seneste tre Bundesliga-kampe.

I øjeblikket befinder Freiburg sig dog fortsat i den nedre ende af tabellen. Selvom de var oppe og snuse til tabellens top i sidste sæson, så kan det godt ske, at de i denne omgang vil komme til at kæmpe i den anden ende af tabellen.

Freiburgs problem i det lange løb kan blive, at man er ikke gode nok til at vinde fodboldkampe. De taber nemlig ikke mange kampe, men fire af sæsonens første syv kampe er allerede endt uafgjort.

Freiburg kommer denne lørdag til at savne Gulde, Niedermeier, Meffert, Sierro, Kempf og Abrashi. Til gengæld er den tidligere Bayern-angriber og super-joker, Nils Petersen, klar til igen at komme ind fra bænken og gøre en forskel.

Karantæner:
FC Bayern München: Ingen
SC Freiburg: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Bayern München: Ulreich; Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba; Martinez, Thiago; Robben, Müller, Coman, Lewandowski
SC Freiburg: Schwolow; Lienhart, Schuster, Söyüncü; Stenzel, Frantz, Höfler, Günter; Niederlechner, Terrazzino; Haberer

Vidste du, at…:
i hele fem opgør er Lewandowski blevet dobbelt målscorer mod Freiburg?

Dom:
Bayern er et stærkere hold, og vi tror derfor, at de tager en sikker sejr i Heynckes’ comeback på Allianz Arena. 3-0 til hjemmeholdet.

 

Læs også: Guide – Fodboldrejse til Bayern München

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”