bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Bayern München – Arminia Bielefeld

Optakt: FC Bayern München – Arminia Bielefeld

Optakt, Bayern München, øl på stadion

Kampfakta:

Spillested: Allianz Arena, München
Kamptidspunkt: Mandag 20:30
TV: Viaplay

 

Holdnyt:

FC Bayern München:

Bayerns seneste Bundesliga-optræden endte med en 0-1-sejr på udebane over Hertha BSC, i en kamp hvor de var presset til det sidste. Siden da har de været en tur i Qatar for at spille Klub VM og efter en sikker sejr i den turnering, kan de nu kalde sig for tyske mestre, tyske pokalmestre, europæiske mestre, tyske- og europæiske Super Cup-vindere og nu også verdensmestre.

Det har i det hele taget været en god uges tid for Bayern München, for i weekenden skrev de nemlig under med Leipzigs forsvarsstjerne Dayot Upamecano, der tilslutter sig Bayern-mandskabet den 1. juli til en pris på 42,5 millioner euro og en kontrakt gældende for de kommende fem år.

Det må siges at være stærkt arbejde fra den sportslige ledelse på Säbener Straße, da David Alaba efter alt at dømme forlader klubben til sommer. Som 22-årig er der mange gode år og meget udviklingspotentiale i Dayot Upamecano, der i forvejen er en af ligaens bedste forsvarsspillere. Bayern har altså fundet deres erstatning, og de har, som de plejer, gjort i god tid. Handlen bekræfter vist også, at Leipzig er blevet et tophold i Bundesligaen, for hvad er det, der kendetegner en topklub i Bundesligaen? Bayern hamstrer deres største stjerner.

Til mandagens kamp må Hansi Flick se bort fra Jerome Boateng, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Nianzou, Alexander Nübel, der sidder ude med skader, og Thomas Müller, der er ude med COVID-19.

 

Arminia Bielefeld:

Arminia Bielefeld skulle i sidste weekend have spillet på hjemmebane mod Werder Bremen, men kampen kunne ikke afvikles grundet snestorm. Kampen blev derfor udsat, og den skal spilles onsdag den 10. marts.

Da Werder Bremen-kampen blev udsat, har Uwe Neuhaus mandskab ikke været i aktion siden den 31. januar, hvor de tabte  ed 3-1 på udebane til Köln. Det er altså et utroligt velrestitueret Bielefeld-hold, der mandag aften går ind til den største udfordring i tysk fodbold, og måske også den største udfordring i fodbold helt generelt. Det kan dog hjælpe “die blauen”, at Bayern har en del fraværende profiler til mandagens kamp, for ellers er der ikke meget, der tyder på et tiltrængt point for gæsterne.

Siden 2010, hvor Kaiserslautern besejrede Bayern München med 2-0, er det nemlig ikke lykkedes for en oprykker at tage point fra de suveræne sydtyskere i Bundesligaen.

Skulle det lykkes for Bielefeld at levere en sensation, kan de, som St. Pauli i begyndelsen af dette årtusinde, tage den uofficielle titel som Weltpokalsiegerbesieger.

 

Bud på startopstillinger:

Bayern München: Neuer; Sarr, Süle, Alaba, Hernandez; Kimmich, Roca; Sane, Musiala, Coman; Lewandowski
Arminia Bielefeld: Ortega; Brunner, Pieper, Nilsson, Laursen; Doan, Prietl, Hartel, Okugawa; Vlap, Klos

 

Dom:

Arminia Bielefeld har set relativt stærke ud siden vinterpausen, men det siger næsten sig selv, at Bayern vinder den her. Alt andet ville være noget af en overraskelse. Vi tror, at hjemmeholdet vinder 3-0.

Få spiltips til kampen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!