Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: FC Barcelona - Bayern München - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayern München > Optakt: FC Barcelona – Bayern München (CL-semifinale)

Optakt: FC Barcelona – Bayern München (CL-semifinale)

Læs vores optakt til Barcelona – Bayern München (Champions League-semifinale, 1. kamp), få odds 10 på Bayern-sejr og deltag i konkurrencen om en valgfri Bundesligatrøje!

I samarbejde med Viva La Liga bringer vi her en optakt til aftenens brag mellem Barcelona og Bayern München.

Barcelona

Da Pep Guardiola for næsten tre år siden fløj fra reden på Camp Nou, var det med aftryk i græstæppet, der kunne øjnes fra klodens tyndeste luftlag. Han vejledte Barcelona til 14 trofæer på fire sæsoner. Han lærte catalanerne et nyt sprog. Og de taler det stadig.

I aften vender han tilbage, og det bliver uden tvivl med åbne arme og klappende hænder, at de mange culés byder ham velkommen for første gang som træner siden afskeden.

Men det vil også være et revanchetørstigt hjemmepublikum, der ønsker oprejsning for det smædelige 7-0-nederlag i 2013, som dog i Catalonien blev overskygget af Tito Vilanovas sygdom og efterfølgende død.

I år er stemningen anderledes. Med tre kampe tilbage af La Liga er afstanden til Real Madrid stabiliseret på to point, den ene hånd er på Copa del Rey-pokalen med en finaleplads mod Athletic, og de sidste fem kampe er vundet med en sammenlagt målscore på voldsomme 20-0.

Det er et blaugrana-mandskab tilstoppet af selvtillid, der træder ind på Camp Nous velplejede græstæppe onsdag aften.

Holdets nuværende form står i stærk kontrast til en hakkende første halvsæson, der havde sit dybeste dyk i 0-1-nederlaget til Real Sociedad på en mørk og regnfuld januaraften i San Sebastián. Luis Enrique fik efter kampen sønderlemmende kritik for sin holdopstilling med blandt andre Messi, Neymar, Alves og Piqué på bænken, og dagen derpå var det nok de færreste culés, der havde el triplete og Barcelona i samme sætning.

Siden den rædsomme aften på Anoeta er det kun blevet til et nederlag mod Malaga, som Luis Enrique efterfølgende kaldte en engangsforestilling. Han fik ret, og senest sendte Barça Córdoba retur til Segunda División med en øretæve på 8-0.

Bud på startopstilling

Modsat Pep Guardiola har Luis Enrique kun én bekymring. Jordi Alba trænede mandag adskilt fra truppen, men han forventes dog klar og som en del af Barcelonas once de gala:

Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar

Bayern München

“Det er så godt som umuligt at nå til finalen, hvis vi ikke scorer mindst et udebanemål. Vi kan ikke gå ud til kampen for at forsvare. Vi er nødt til at spille vores eget spil, og det er ved at angribe”.

Ordene er Pep Guardiolas, og det tætteste man kommer på en afsløring af Bayern Münchens gameplan fra den pressekonference, der mest af alt kom til at handle om Pep og hans retur til Camp Nous græstæppe.

Ord er dog én ting, noget andet er handling, og her er Pep bundet på hænder og fødder af de mange skadesfravær, der har regnet ned over Bayern den seneste tid. Med Arjen Robben og Franck Ribéry ude er offensiven markant stækket og ligeså er muligheden for at sætte Alba og Alves under maksimalt pres på backpladserne. Dét havde sandsynligvis været Bayerns bedste plan for centralt i banen, hvor man i forvejen mangler fart, har Alonso og Lahm ikke været overbevisende på det seneste. En Javi Martinez i topform ville have været ideel til en kamp som denne, men han er ikke helt oppe i omdrejninger endnu.

I stedet står og falder meget med “den maskerede hævner” i front. Med brækket næse og kæbe var Robert Lewandowski forventet ude, men en maske har gjort polakken kampdygtig. Kan han succesfuldt søge ud i de rum, der givetvis opstår når Barcas backer skal frem, kan han blive kampafgørende.

En anden vigtig faktor er, hvorvidt Thiago spiller op til sit bedste. Inden sin langvarige skade var han blændende og til aftenens kamp ligner han Bayerns bedste kreative kort.

Hvis ikke andet virker må Bayern forsøge at udnytte dødbolde og indlæg, som man så dygtigt gjorde i den samlede 7-0-afklapsning af Barca tilbage i 2013. Tyskerne ser dog ikke ud til at være oppe i samme gear, som man var dengang, til dét er skaderne for omfangende og præstationerne på det seneste lidt for svingende (bl.a. med pokalexit til Dortmund).

Bud på startopstilling

Bayern er som sagt uden Robben og Ribéry og må derudover også undvære Alaba, Badstuber og Sebastian Rode.

Neuer – Rafinha, Benatia, J. Boateng, Juan Bernat – Xabi Alonso, Schweinsteiger – Lahm, Thiago – T. Müller, Lewandowski

Odds 10 på Bayern og vind en Bundesligatrøje

I anledningen af CL-semifinalebraget giver Betfair odds 10 på en tysk sejr – dobbelt så meget, som det resterende oddsmarked, der snitter odds 5,00.

Der kan sættes max 100 kr. på udfaldet, men benytter du dig af tilbuddet og opretter en Betfair-bruger gennem dette link og indsætter 200 kr. deltager du også i lodtrækningen om en valgfri Bundesligatrøje. Vi trækker dernæst lod blandt de 10 første deltagere.

I samme ombæring matcher Betfair værdien af dit første singlevæddemål på sportsbooken op til 1000 kr. (indsæt og spil 1000, få 1000 oveni) i form af et freebet.

 

Barcelona-delen af optakten blev leveret af Viva La Liga, som netop har udgivet deres seneste podcast. Her har de Luna Christofi med til en snak om de forestående Champions League-semifinaler. Lyt til udsendelsen her: https://soundcloud.com/viva-la-liga/uge-19-de-spanske-titeldromme. Den kan også findes i iTunes Podcasts.

Viva La Liga er en fodbold-podcast til dig, der ikke kan få nok af sene aftenkampe, det spanske temperament og tiki-taka. Er du også vild med La Liga? Så spids ører, når drengene taler med fodboldeksperter, spillere og aficionados om aktuelle og tidsløse emner i spansk fodbold.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!