bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Dortmund – Gladbach
Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt

Der er dømt ægte Borussia derby, når Dortmund og Gladbach lørdag 15.30 krydser klinger. Hjemmeholdet er, på nær svipseren mod Hamburg, begyndt 2014 på lovende vis, og hvis der er et hold, de for alt i verden ønsker at besejre, er det Gladbach.

Med tyve points afstand til Bayern har de fleste næsten glemt, at Dortmund indtil ottende runde faktisk førte ligaen. Die Schwarz-Gelben spillede i 80 minutter en glimrende kamp i Gladbach, men formåede ikke at score, og i stedet slog hjemmeholdet til med to sene scoringer. Det var første gang i 31 kampe, at Dortmund ikke scorede, og den kamp blev om nogen startskuddet til et forfærdeligt efterår med skader, karantæner og nederlag.

For Gladbach har der ikke været meget positivt at berette fra 2014. Holder er stadig uden sejr, og en tredjeplads inden vinterpausen er formøblet på sådan vis, at Europa nu pludseligt er langt væk. I midtugen var der så endelig gode nyheder, da Favre forlængede sin kontrakt til 2017, og måske det kan give lidt ro som kan forplante sig på banen.

Signal Iduna Park er dog ikke stedet, hvor Gladbach typisk henter point. De sidste syv hjemmekampe har Dortmund alle vundet med en målscore på 19-3. Sidste Gladbach sejr er tilbage i 1998, hvor den tidligere FCK’er Jörgen Petterson var blandt målscorerne.

På skadesfronten må gæsterne fortsat undvære Oscar Wendt, mens hjemmeholdet også har sit at slås med. Udover de langtidsskadede Kuba, Gündogan og Subotic, er både Lewandowski og Reus tvivlsomme, mens Mkhitaryan er ude med karantæne. Hvis Reus må sidde over, kan det åbne op for start debut til Jonas Hoffmann, der indtil nu kun har været benyttet som indskifter.

Bud på opstillinger:
Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Kehl, Sahin, Hoffmann – Aubameyang, Grosskreutz, Lewandowski
ter Stegen – Korb, Stranzl, Jantschke, Daems – Herrmann, Kramer, Xhaka, Arango – Kruse, Raffael

Hold øje med:
Lewandowski –
Polakken er efter alt at dømme med igen efter problemer med knæet. Der er en verden til forskel på Dortmund med og uden Lewandowski, og i en kamp hvor Mkhitaryan og muligvis også Reus må sidde over, så er det angriberen der skal sørge for, at Dortmund sikrer sig de tre point.
Raffael – Han har været en af får Gladbach-spillere, der har holdt niveau efter pausen. Mod Dortmund får han formentlig en lidt mere tilbagetrukket rolle, og den har han tidligere udfyldt til perfektion på Signal Iduna Park. Da Hertha i 11/12-sæsonen besejrede Dortmund med 2-1, var det med Raffael som kreatør og målscorer i en af brasilianernes bedste Bundesligakampe nogensinde.

Læs flere optakter:

Augsburg – Schalke

Bayern München – Leverkusen

Hamburg SV – Nürnberg

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”