bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund: Slaget om Borussia

Optakt: Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund: Slaget om Borussia

Optakt, Gladbach

Kampfakta:

Spillested: Borussia-Park
Kamptidspunkt: Fredag 20:30
TV: TV3 Sport

 

Holdnyt:

 

Borussia Mönchengladbach:

I tirsdags fik Gladbach tilføjet tre vigtige point til tabellen, da de hjemme på Borussia-Park hev en 1-0-sejr i hus over Werder Bremen. Det holdte dog hårdt for Marco Roses tropper, da Werder Bremen i slutfasen havde flere gode muligheder for at udligne.

Hvor Gladbach har en utrolig stærk statistik mod Bayern München, som de også slog for to uger siden, så har “die Fohlen” det til gengæld noget svære mod landets næststørste klub, Borussia Dortmund. Vi skal helt tilbage til den 11. april 2015 for at finde Gladbachs seneste sejr i et “Borussen Derby”. Det er tolv indbyrdes Bundesliga-møder siden, Gladbach sidst vandt over Dortmund, og de har tabt deres seneste elleve Bundesliga-opgør mod “die schwarz-gelben”.

Selvom Dortmund de sidste par år har været en skrækmodstander for Gladbach, så er der også grund til at være optimistisk på vegne af “die Fohlen”, for siden Bundesligaen gik i gang efter vinterpausen, har Gladbach set rigtig stærke ud. De har hentet ti point på fire runder, og i den ene udekamp mod Stuttgart, hvor de smed en 1-2-sejr i tillægstiden på et halvtyndt straffespark var de ekstremt uheldige. Selvom Gladbach lige nu ligger på en syvendeplads i tabellen, så vil de med en sejr i fredagens “Borussen Derby” gå forbi Dortmund. Marco Roses mandskab er altså på det seneste begyndt at spille sig ind i kampen om top-4 og Champions League.

Til fredagens aftenbrag må Gladbach undvære Valentino Lazaro. Så er det også værd at nævne, at Marcus Thuram er tilbage for Gladbach, efter han i 13. spillerunde fik et rødt kort og en karantæne på fem kampe for at spytte Hoffenheims Stefan Posch i hovedet. Franskmanden fik udover det også en månedsløn i bøde af klubben. Gladbach har klaret sig fint uden Marcus Thuram, men mon ikke de alligevel glæder sig til at se ham i aktion igen. Også Breel Embolo er med igen, efter han ellers have forbrudt sig mod Corona-reglerne.

Borussia Dortmund:

I midtugen måtte Dortmund se sig slået med 2-1 i topkampen mod Bayer 04 Leverkusen efter en forfærdelig første halvleg fra de sort-gule. I anden halvleg kom de væsentlig bedre med i opgøret, men de manglede skarphed, og det blev dyrt.

Efter en god start for Dortmunds midlertidige træner Edin Terzic er holdet kommet lidt ned på jorden igen. De tabte som sagt i sidste runde til Bayer Leverkusen, og runden før spillede de uafgjort på hjemmebane mod bundholdet Mainz 05. Før fredagens klassiker holder Dortmund med 29 point fortsat fast i fjerdepladsen, men det gør de kun på bedre målscore end Wolfsburg, der ligeledes har 29 point, mens de ligger et point foran Union Berlin på 6.-pladsen, samt Dagens modstander fra Gladbach på 7.-pladsen. De er desuden blot to point foran Eintracht Frankfurt på 8.-pladsen. Går alt skidt, kan Dortmund efter denne runde glide helt ned som nummer otte.

Danske Thomas Delaney sidder ude med en karantæne, efter han i kampen mod Leverkusen fik sin femte advarsel i sæsonen, og han afløses af Emre Can, der tilbage efter han sad over mod Leverkusen med karantæne. Axel Witsel, Thorgan Hazard, Zagadou og Marcel Schmelzer sidder ude med skader.

 

Bud på startopstillinger:

Gladbach: Sommer; Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebiani; Kramer, Neuhaus; Hofmann, Stindl, Thuram; Plea
Dortmund: Bürki; Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro; Bellingham, Can; Sancho, Reyna, Brandt; Haaland

 

Dom:

Det kan godt være, at Dortmund har vundet deres seneste elleve kampe mod Gladbach, men lige nu ser det ud som om, at holdet fra Rhinlandet er bedre kørende end deres “Borussia-brødre” fra Ruhr-distriktet. Sidst Gladbach slog Dortmund i Bundesliga-sammenhæng var den 11. april 2015 med cifrene 3-1, og vi tror på, at det bliver det samme slutresultat, når de to hold mødes fredag aften.

Få spiltips til samtlige kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!