bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Schalke 04: Revierderby uden tilskuere

Optakt: Borussia Dortmund – Schalke 04: Revierderby uden tilskuere

Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder

Et Revierderby er altid specielt, men denne gang må man i den grad sige, at der er tale om et usædvanligt derby mellem Dortmund og Schalke. Opgøret foregår, grundet udbruddet af coronavirus der påvirker hele verden i øjeblikket, nemlig helt uden tilskuere på Signal-Iduna-Park. Ikke desto mindre er hjemmeholdet favoritter til at snuppe de tre point, og det har BVB også brug for, hvis de vil holde sig inde i kampen om Die Meisterschale.

Kampfakta
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
TV: Xee

Holdnyt

Dortmund

1/8-finalen blev endestationen for Borussia Dortmund i Champions League, hvor de på et mennesketomt stadion i Paris måtte se sig slået med 0-2. Det europæiske eventyr er dermed også slut for Lucien Favres mandskab, der ellers førte 2-1 efter det første opgør i Dortmund, men Neymar og co. blev alligevel for stor en mundfuld i den franske hovedstad efter en skuffende indsats. Se højdepunkter fra den kamp her

Det skal dog ikke tage noget fra, at BVB er inde i en rigtig god periode i øjeblikket, hvor de har vundet syv ud af de første otte kampe i Rückrunden. Det er kun Leverkusen, der har formået at besejre BVB i dette kalenderår.

Derbyet er samtidigt Erling Braut Haalands første i Dortmund-trøjen, og hvem ved, måske kommer nordmanden på tavlen igen. Haaland, der lagde ud som som lyn og torden, har dog ikke scoret i de seneste tre kampe.

BVB vil uden tvivl mangle støtten og supporten fra de normalt 80.000 tilskuere på Signal-Iduna-Park, og hjemmebanefordelen i dette Revierderby bliver derved minimal i forhold til, hvad vi er vant til.

Ser man nærmere på statistikkerne, er det BVB, der har et lille overtag, da de har vundet 33 Bundesliga-kampe mod Schalke, der har vundet 32, mens det er blevet til en pointdeling mellem de to rivaler 30 gange i Bundesligaen.

Dortmund-mandskabet har dog ikke haft synderligt lang tid til at restituere, da det var i onsdags, at de mødte Paris på udebane, så måske ser vi ændringer hos Lucien Favres mandskab, der skal dosere kræfterne. Det kan betyde, at Haaland måske sættes på bænken.

Thomas Delaney er fortsat på vej tilbage fra sin ankelskade, mens Marco Reus stadig er muskelskadet. Det er de to eneste spillere, som Lucien Favre ikke har til rådighed til lørdagens brag.

 

Schalke

Schalke 04 har brug for oprejsning, og det kan man næsten ikke gøre bedre, end at slå de evige rivaler fra BVB på udebane. Denne gang bliver det, som flere gange nævnt, uden tilskuere, hvilket uden tvivl er til Schalkes fordel, da de dermed undgår den gule mur.

Schalke har nemlig ikke vundet siden den 17. januar, hvor de slog Gladbach med 2-0. Det er altså syv kampe uden sejr for Schalke, hvilket også er den længste periode under David Wagner, hvor der ikke er kommet en sejr i hus.

Modsat rivalerne og bysbørnene kommer Schalke dog indtil Revierderbyet med friske ben, da Schalke ikke har været i kamp siden weekenden, hvor de fik et tiltrængt point hjemme mod Hoffenheim, i et opgør der endte 1-1.

Schalke-mandskabet har generelt haft store problemer med at finde vej til modstanderens mål, da de i de seneste fem Bundesliga-kampe kun har formået at lave sølle to mål, og så er det meget svært at vinde fodboldkampe.

Alligevel er Schalke at finde på 6. pladsen i Bundesligaen, qua deres forrygende start på Hinrunden, men Hoffenheim, Freiburg og Wolfsburg begynder at nærme sig bagfra.

Sidst de to rivaler mødtes på VELTINS-Arena endte det 0-0, mens Schalke i sidste sæson formåede at redde en ellers katastrofal sæson ved at banke Dortmund med 4-2 på Signal-Iduna-Park. Det er altså ikke umuligt for Schalke, der faktisk kun har tabt et af de seneste otte Revier-derbyer i Bundesliga-sammenhæng. Det kan de trøste sig med, nu når resultaterne ikke går deres vej i øjeblikket.

Til Revierderbyet må David Wagner se bort fra Caligiuri, Kabak, Mascarell, Miranda, mens Sané, Serdar og Stambouli alle er i gang med genoptræning efter diverse skader og operationer.

 

Karantæner:

Dortmund: Ingen
Schalke: Ingen

 

Bud på startopstillinger

BVB: Bürki – Piszczek, Hummels, Zagadou – Hakimi, Witsel, Can, Guerreiro – Brandt, Sancho – Haaland
S04: Schubbert – Kenny, Becker, Todibo, Nastasic, Oczipka – McKennie, Schöpf – Matondo, Raman – Burgstaller

 

Vidste du, at..:

Jadon Sancho og Erling Haaland har scoret flere Bundesliga-mål i 2020, 14, end hele Schalkes hold, der kun har fået nettet til at blafre sølle fire gange i Rückrunden?

 

Dom:

Selvom der ikke er tilskuere til Revierderbyet, må Dortmund gå ind til opgøret som værende favoritter, men man skal aldrig sige aldrig i disse opgør. Ikke desto mindre tror vi på en BVB-sejr på 3-1, og Die Schwarzgelben holder dermed trit med Bayern i toppen af tabellen.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?