bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Schalke 04

Optakt: Borussia Dortmund – Schalke 04

Revierderby, derby, optakt, Dortmund, Schalke

Kampfakta:
Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
TV: TV3 MAX

 

Holdnyt:

Borussia Dortmund:

I sidste weekend tog Dortmund en vigtig sejr, da de på udebane vandt med 0-1 over Hoffenheim, men hvis det gav optimisme, så efterlod nederlaget på 3-1 mod Lazio i Champions League en stor pessimisme i en af de dårligste indsatser meget længe fra BVB.

I femte runde af Bundesligaen spilles sæsonens første “Revierderby”. Lokalopgøret mellem “die schwarz-gelben” og “die Königsblau” fra Ruhr-distriktet bliver i Tyskland også kaldt “die Mutter aller Derbys”, og den titel passer godt, da derbyet må anses som det største og mest prestigefyldte af slagsen i tysk fodbold. Kulissen bliver på grund af corona naturligvis ikke det, den plejer at være, men da Dortmund i maj slog Schalke med 4-0, så vi, at det stadig er en seværdig fodboldkamp uden tætpakkede tribuner, selvom det selvfølgelig er noget af det, der gør opgøret så attraktivt.

Selvom alting kan ske i et derby, så må man uden tvivl anse Dortmund som favoritter til lørdagens aftenkamp. Mens Schalke siden januar har været et elendigt fodboldhold, har Dortmund fået en indtil videre ganske fin sæsonstart. Udover en svipser i anden runde mod Augsburg, hvor man tabte 2-0, har Dortmund vundet deres kampe i ligaen.

Efter at være blevet smittet med COVID-19 er Manuel Akanji blevet rask, og han er klar til at spille med i Revier-derbyet. Desværre for Dortmund er Emre Can fredag blevet testet positiv for selvsamme sygdom. Emre Cans situation kan give anledning til en frygt for, at andre Dortmund-spillere skulle være blevet smittet, men alt tyder på, at kampen bliver spillet fuldstædnig som planlagt. Udover Emre Cans fravær sidder Marcel Schmelzer, Nico Schulz og Zagadou også ude med skader.

Thomas Delaney har i de seneste par kampe spillet i midterforsvaret, og meget tyder på, at det bliver et genvalg til danskeren på den position.

 

Schalke 04:

Med 1-1 hjemme mod Union Berlin fik Manuel Baum og Schalke sæsonens første point. Det er naturligvis bedre end ingenting, men Schalke kan dog ikke for alvor se sidste rundes resultat som en succes. Tre point mod de sort-gule rivaler ville til gengæld være en kæmpe sejr.

Den 17. januar 2020 slog Schalke Borussia Mönchengladbach med 2-0, og det så ud som om, at Schalke gik et godt forår i møde. Det blev dog et skrækkeligt et af slagsen, og indtil videre har holdet fra Gelsenkirchen taget de grotesk dårlige resultater med ind i denne sæson. Ansættelsen af den tidligere Augsburg-træner Manuel Baum har endnu ikke resulteret i de store forandringer sportsligt, og til lørdagens aftenbrag skal Schalke-fans håbe på, at 21. gang bliver lykkens gang, da “die Königsblau” ikke har vundet nogen af deres seneste tyve Bundesliga-kampe. Det er mildest sagt fuldstændig uhørt for en klub af Schalkes dimensioner.

Ralf Fährmann er fortsat ude med en skade, så vores danske målmand Frederik Rønnow kommer nok til at få endnu en kamp i Schalke-målet. Udover det sidder Ozan Kabak ude med karantæne, mens Suat Serdar og Mark Uth begge er ude med skader. De er altså lidt hårdte ramte til derbyet.

Frederik Rønnow skal spille en pragtkamp, hvis Schalke skal hente point, når han står ansigt til ansigt med norske Erling Håland, i en duel du kan læse meget mere om her.

 

Bud på startopstillinger:

Borussia Dortmund: Bürki; Piszczek, Hummels, Delaney; Passlack, Witsel, Bellingham, Guerreiro; Reus, Reyna; Haaland

Schalke 04: Rønnow; Ludewig, Sané, Nastasic, Oczipka; Mascarell; Skrzybski, Harit, Bozdogan, Raman; Paciencia

 

Spiltip til Dortmund – Schalke:

Kampe som disse lever ofte deres eget liv, men den nuværende niveauforskel er for stor til, at vi kan pege på andet end tre point til Dortmund. Vi tror på, at Manuel Baums Schalke kan byde hjemmeholdet op til dans, men at Revierderbyet ender 2-1 til Dortmund.

Få spiltips til alle kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

 

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union