Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Ugens duel: Erling Håland (Borussia Dortmund) mod Frederik Rønnow (Schalke 04) - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel: Erling Håland (Borussia Dortmund) mod Frederik Rønnow (Schalke 04)

Ugens duel: Erling Håland (Borussia Dortmund) mod Frederik Rønnow (Schalke 04)

Sæsonens første Revierderby spilles lørdag, når Borussia Dortmund tager imod rivalerne fra Schalke 04. “De Kongeblå” fra Gelsenkirchen har fået en katastrofal start, hvor det kun er blevet til et enkelt point i fire kampe. Hvis de skal have nogle forhåbninger om at tage fra Signal Iduna Park med livet i behold, kræver det en pragtpræstation fra danske Frederik Rønnow i målet.

En lidt anderledes duel, end hvad vi tidligere har fokuseret på, men set med danske briller, kan den blive afgørende. Frederik Rønnow står over for sit første Revierderby mod Borussia Dortmund, og han skal stå en fantomkamp, hvis gæsterne skal have en chance for point.

Rønnow skal selvfølgelig bakkes godt op af sin forsvarskæde, men indtil videre i denne sæson har de jo ikke været prangende. Nu står de over for målfarlige Erling Håland, der er noteret for fire mål i Bundesliga, og han scorede også Dortmunds enlige mål i Champions League-opgøret mod Lazio.

Det er dog slet ikke urealistisk, at Rønnow kan komme sejrrigt ud af den nordisk duel med Håland. Danskeren har stået godt i den halvanden kamp, som han har fået for ”De Kongeblå” og har kun lukket to mål ind. Yderligere er det blevet til ni redninger for Rønnow, der giver ham en 12. plads på listen over målmænd med flest redninger i Bundesliga.

I kampen skal Rønnow være klar på Erling Håland, da han er Dortmunds farligste offensive kort. Det er især venstrebenet, som Rønnow skal være opmærksom på, da statistikkerne viser, at det er nordmandens foretrukne. Ud af 13 forsøg, der har ramt målrammen, har den norske venstrefod været brugt hele 10 gange.

Kun en enkelt gang har Erling Håland forsøgt sig med højre, og dermed burde Frederik Rønnow vide, hvad der kan komme af skud. Rønnow behøver heller ikke at frygte skud fra distancen, da det sjældent er noget, som Håland vil forsøge på.

I denne Bundesliga-sæson har han kun taget chancen udefra to gange ud af 31 forsøg, og det bliver derfor ikke et tordenskud fra distancen, der kommer til at volde Rønnow problemer. Men hvis Schalke 04s forsvar ikke får dækket ordentligt af i feltet, kan det sætte Rønnow under et stort pres, selvom danskeren har gode reflekser på stregen.

Erling Håland er uhyre farlig i feltet, da det er der, at han scorer flest mål. Desværre for Schalke 04 er det også her, hvor Rønnow har sin største svaghed, da den danske målmand ikke er sikker i sine indgreb på indlæg fra kanterne. Det var netop et indlæg fra kanten til nordmanden der gav Dortmund det første mål, sidst de to hold mødtes i Revierderbyet.

Til tider formår Frederik Rønnow slet ikke at nå op til duellerne, hvor han i stedet kommer til at se meget uheldig ud. Det ville være et aspekt af spillet, hvor Dortmund kan straffe Schalke 04, da de kan straffe Rønnow i luften.

Schalke 04 har generelt problemer med at forsvare sig, men især på dødboldsituationer er de dårlige til at cleare. De vinder simpelthen ikke nok dueller i feltet, og det hjælper ikke på Frederik Rønnows mangler i det område. Schalke 04 skal have skubbet spillet ud af eget felt, da det mindsker muligheden for en meget kedelig lørdag aften på Signal Iduna Park for “De Kongeblå”.

Det handler som regel om liv eller død, når Revierderbyet bliver spillet, og sæsonens første mellem Dortmund og Schalke 04 bliver ingen undtagelse. Gæsterne fra Gelsenkirchen har brug for point, hvis de ikke skal synke dybere ned i mørket af Bundesligaen, men det kræver en stor kamp af Frederik Rønnow, der skal holde Erling Håland fra fadet i løbet af 90 minutter.

 

Ugens duel.

 

Statistik i Bundesligaen/Premier League 2020/2021:

Erling Håland:

Kampe: 4.
Mål: 4.
Skud på mål: 13 (3.3 per. kamp).
Luftdueller vundet: 5 ud af 11 forsøg.

 

Frederik Rønnow:
Kampe: 2.
Clean sheets: 0.
Redninger: 9 (4.5 per. kamp).
Mål indkasseret: 2.

 

Få spiltips til Bundesligaen

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
optakt, Hertha, Højdepunkter
Optakt til 20. spillerunde i 2. Bundesliga: Zorniger i zonen og Hertha mod HSV
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 3: Farvel til Musiala
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt til runde 18 i 2. Bundesliga – Hertha i sorg og storkamp i Gelsenkirchen