bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – RB Leipzig – hvem er førsteudfordrer til mesterskabet

Optakt: Borussia Dortmund – RB Leipzig – hvem er førsteudfordrer til mesterskabet

Borussia Dortmund, optakt

Både Borussia Dortmund og RB Leipzig har planer om at lege med om mesterskabet igen i år. BVB har fået en kanonstart på 2023, hvor de faktisk endnu ikke har smidt point, hvilket gør dem til det mest formstærke hold i Europa. Leipzig har også kun tabt to kampe, siden Marco Rose overtog holdet i september måned, så det er to stærke mandskaber, der krydser klinger fredag aften.  

 

Kampfakta

Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Fredag, kl. 20.30
Tv: TV3 Max

 

 

Borussia Dortmund

Ni sejre i træk.

Således lyder statistikken for Borussia Dortmund i kalenderåret 2023, hvis man tæller Bundesligaen, Champions League og DFB-Pokalen med.

Man kan derfor heller ikke finde et mere formstærkt mandskab i Tyskland, ja faktisk i hele Europa, i øjeblikket, og mange stiller sig i disse uger spørgsmålet, om Edin Terzic er manden, der kan trække sværdet fri af stenen og slutte Bayerns imponerende stime.

Lige nu ligner Dortmund i hvert fald førsteudfordrene til Bayern.

I den seneste runde blev det også til en arbejdssejr ude mod Hoffenheim på 1-0, efter Julian Brandt blev kampens eneste målscorer. Julian Brandt er i øvrigt i sit livs bedste form, og scoringen i Hoffenheim var fjerde kamp i træk, han kom på tavlen. Det fortæller også historien om et formstærkt Dortmund-hold, hvor målene fordeler sig på mange forskellige spillere, herunder Brandt.

Sejren bragte Dortmund op på en foreløbig førsteplads, inden Bayern så søndag slog Union med overbevisende 3-0, hvorefter de så rykkede tilbage på førstepladsen.

Fredag aften har Dortmund således muligheden for igen at gå forbi Bayern, når Leipzig gæster Signal-Iduna-Park. Det er et opgør, der over de senere år har udviklet sig til lidt af klassiker, hvor der næsten altid er garanti for mange mål og drama.

Fredagens hjemmehold har dog tabt de seneste tre kampe mod Leipzig, og da de to mandskaber mødtes i Hinrunden endte det også med et voldsomt 3-0-nederlag til BVB. Edin Terzic’ mandskab står dog et helt andet sted nu, og de har også scoret flest mål i 2023 med 20 scoringer. Nul scoringer fra Dortmund igen virker altså usandsynligt.

Udover Dortmund er det mest scorende hold i Bundesligaen i 2023, så har de også kun lukket seks mål ind i de første kampe i det nye år, så meget er sket, siden det sidste møde med Leipzig.

Samtidig har Dortmund ikke tabt en fredagskamp på hjemmebane i over 19 år.

Edin Terzic og co. skal forsøge at lægge pres på den øvrige top og især Bayern ved at snuppe de tre point fredag aften, men det bliver uden et par vigtige offensive profiler. Lynhurtige Karim Adeyemi er således stadig skadet, hvilket også var tilfældet i Hoffenheim i sidste runde, ligesom Youssoufa Moukoko fortsat er ukampdygtig. Derudover må Terzic også se bort fra Kamara og Morey.

  

RB Leipzig

Den tidligere Dortmund-træner Marco Rose har været i Leipzig siden 6. spillerunde, hvor Leipzig, som tidligere nævnt, besejrede netop Dortmund med 3-0. En vigtig sejr på det tidspunkt for RB Leipzig, der havde fået en dårlig sæsonstart, men siden da har det kun gået en vej for Rose og klubben.

RB Leipzig har således kun tabt sølle to kampe med Rose ved roret, og senest blev det også til en 2-1-sejr hjemme mod Eintracht Frankfurt. I det opgør blev Christopher Nkunku, der var Hinrundens helt store spiller, skiftet ind for tredje kamp i træk, og han ligner en mand, der efterhånden er klar til at starte inde.

Leipzig får også brug for Nkunkus offensive kvaliteter, når de møder et formstærkt Dortmund-hold, der heller ikke har givet mange chancer væk i indeværende kalenderår.

Marco Rose kunne dog se Konrad Laimer indkassere endnu en advarsel i opgøret mod Frankfurt, hvilket holder midtbaneankeret ude af fredagens Kracher. Det er selvfølgelig lidt af en svækkelse for Leipzig-mandskabet, der i stedet må sætte deres lid til enten Amadou Haidara eller Xaver Schlager, som forventes at overtage østrigerens plads i startopstillingen.

Til gengæld ligner det en bænkplads til Yussuf Poulsen, der ikke greb chancen senest, da han fik en sjælden startplads mod Frankfurt. Den danske angriber blev skiftet ud efter en times spil efter en anonym indsats af landsholdsangriberen, som også må være spændt på den kommende landsholdsudtagelse.

Siden Leipzig-træner, Marco Rose, tog over i september måned, er Leipzig faktisk det hold, der har hentet flest point. 37 point er det blevet til siden da, og fredag aften skal de altså forsøge at hente tre mere til samlingen, der vil sparke dem helt ind i kampen om die Meisterschale igen.

De medrejsende Leipzig-tilhængere, der højst sandsynligt kommer til at møde bannere fra BVB’s fans om den måde, som man klubben er drevet på, kommer til at kigge langt efter Diallo, Gulacsi og Olmo der alle er skadede, mens Klostermann er tvivlsom til opgøret.

 

Karantæner

Dortmund: Ingen
Leipzig: Laimer

 

Bud på startopstillinger

Dortmund: Kobel – Ryerson, Süle, Schlotterbeck, Guerreiro – Can, Bellingham – Brandt, Reus (c), Malen – Haller
Leipzig: Blaswich – Henrichs, Orban (c), Gvardiol, Halstenberg – Szoboszlai, Kampl, Schlager, Werner – Silva, Nkunku

 

Vidste du, at..

Dortmund og Leipzig begge har scoret lige mange mål og indkasseret lige mange mål efter 22 spillerunde? Begge mandskaber har scoret 45 mål og lukket 27 ind.

Dom:

Dortmund har haft det svært mod Leipzig de seneste år, men bliver fredag aftenen, hvor BVB langt om længe viser, at de kan overkomme deres onde ånd? Det er et opgør, som næppe vil blive fastlåst, selvom der er meget på spil for begge mandskaber. Vi har dog meget svært ved at pege på en vinder, hvorfor et kryds ikke vil være helt utænkeligt, da begge hold også kan leve med det.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund