bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen

Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen

Optakt, Bayern München, øl på stadion

Der er sket ting og sager i Bayern i løbet af de sidste par dage, hvor det er blevet meldt ud, at Hansi Flick ønsker at stoppe som træner efter denne sæson, mens de tyske klubber har taget stærkt afstand fra den nye Super League. Bayern skal forsøge at tage endnu et skridt mod mesterskabet, når Leverkusen gæster Allianz-Arena.

 

Kampfakta

Spillested: Allianz-Arena, München
Kamptidspunkt: Tirsdag, kl. 20.30
Tv: Xee 

 

Bayern München

Der er nok at tale om i fodboldens verden i disse dage, hvor den nye turnering Super League er det helt store samtale-emne rundt omkring i Europa. Det nye format med 12 af Europas førerende klubber tæller dog ingen tyske, da både Bayern München og Borussia Dortmund har sagt nej til at deltage i turneringen.

Det sender et stærkt signal, selvom de er to konkurrerende klubber på nationalt plan.

Læs også: DFL tager afstand fra ny European Super League

Derudover meddelte Hansi Flick i weekenden, at han gerne vil ud af sin kontrakt med rekordmesterne efter sæsonen, hvilket egentlig ikke er den store overraskelse, da der de seneste måneder har været interne stridigheder i Bayern.

Ikke desto mindre betyder det, at Bayern skal på trænerjagt, og hvem kan løfte arven efter succesfulde Hansi Flick?

For at tale om spillet på grønsværen, så er Robert Lewandowski i løbet af ugen vendt tilbage til træning med bold. Det er dog endnu uvist, hvorvidt polakken kan blive klar til tirsdagens opgør mod Freiburg, men hvis han gør, så vil han være mere sulten end nogensinde før, da Lewandowski mangler fem mål for at udligne Gerd Müllers vilde målscoringsrekord. De fleste tyske medier melder dog, at tirsdagens kamp lige er en postgang for tidligt.

I den seneste spillerunde trak Bayern det længste strå, da de mødte Wolfsburg, der blev besejret med 3-2 i et underholdende opgør, hvor unge Jamal Musiala scorede to gange, mens Eric Maxim Choupo-Moting også kom på tavlen.

Hansi Flick, der dermed kun har fem kampe tilbage som træner for Bayern, må undvære Lucas Hernandez, hvilket nok betyder, at Alaba rykker ind i midterforsvaret igen. Derudover er Douglas Costa, Süle og Tolisso også fortsat ude med skader, mens Goretzka er tvivlsom til tirsdagens opgør mod Leverkusen.

 

Bayer Leverkusen

Leverkusen hænger med nød og næppe stadig fast i kampen om top-5, hvor de lige nu er placeret på sjettepladsen – to point efter Borussia Dortmund.

I den seneste spillerunde hev Hannes Wolfs mandskab den 13. sejr i land, da Köln blev besejret med overbevisende 3-0. Men hvis Leverkusen skal drømme op top-5 og måske endda top-4, der giver adgang til Champions League, så kræver det i den grad, at de strammer ballerne sammen i de sidste spillerunder.

For Die Werkself har ikke noget nemt slutprogram, hvor de foruden Bayern bl.a. også møder Frankfurt og Dortmund.

Bayer Leverkusen var rigtig godt kørende, da de i Hinrunden mødte Bayern sidste gang, og det var kun en sen scoring fra Lewandowski, der forhindrede Die Werkself i at få point. Men denne gang kan opgøret være uden Lewandowski, hvilket måske er dør på klem for Leverkusen. Derudover har Leverkusen gode erfaringer fra netop Allianz Arena, hvor tirsdagens opgør spilles, da de tilbage i 2019 vandt 2-1 – og tog fusen på Bayern.

Denne gang kan de dog næppe overraske, og de bliver også, hvis man taber point, presset bagfra, hvilket til syvende og sidst kan betyde et farvel til Europa-drømmene i Leverkusen.

Hannes Wolf kan håbe, at unge Florian Wirtz når at blive klar til tirsdagens opgør, da han kan være en trussel mod Bayerns forsvarskæde. Det er dog tvivlsomt, hvorvidt kantspilleren bliver sin lyskenskade kvit. Foruden Wirtz må Wolf også undvære Arias, Baumgartlinger, Lars Bender og Fosu-Mensah.

 

Karantæner

Bayern: Ingen

Leverkusen: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Bayern: Neuer (c) – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Musiala – Sane, Müller, Coman – Choupo-Moting
Leverkusen: Hradecky – Tah, S. Bender, Tapsoba – Frimpong, Palacios, Aranguiz (c), Sinkgraven – Amiri, Bailey – Schick

 

Vidste du, at..:

Leverkusen faktisk har kvalificeret sig til europæisk fodbold i de seneste 10 ud af 11 sæsoner?

 

Dom:

Bayern cruiser videre mod mesterskabet, og selvom der på ledelsesgangene ikke er ydet opbakning til Hansi Flick, så virker spillerne til at ville give ham en god afslutning. Vi tror på et tændt Bayern-mandskab – måske med Lewandowski – og en 2-0-sejr.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby