bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Nürnberg > Optakt til 29. spillerunde i 2. Bundesliga – Nye toppgør og Nordderby
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga

Med lidt god vilje byder 29. spillerunde på hele tre topopgør, et ”Nordderby” samt ikke mindst et meget afgørende bundbrag.

SSV Jahn Regensburg-FC Ingolstadt
fredag kl. 18.30. Vises på 3Max

Vi lægger ud med en kamp uden større betydning. Regensburg ligger midt i rækken og kan intet nå mens Ingolstadt, trods en sejr over Aue i seneste runde, ikke kan undgå nedrykning. Det var for øvrigt den fra Gladbach udlejede dansker Andreas Poulsen, der scorede sejrsmålet til 3-2 for Ingolstadt.
Bulibolds tip: 3-1

 

Fortuna Düsseldorf-Hansa Rostock

I fredagens andet opgør er der en smule mere på spil, og det er pludselig gæsterne, der har mest brug for point. Hansa lå længe med en vis legemsdel i vandskorpen, men de har med fire sejre i træk, senest en flot 1-0 sejr over St. Pauli, spillet sig i sikkerhed. Düsseldorf er ikke helt dér endnu, så det vil være vigtigt for rhinlænderne at få noget med hjem. Hansa fortsætter dog deres flotte stime.
Bulibolds tip: 3-1

 

Schalke 04-FC Heidenheim lørdag kl. 13.30


I et af lørdagens tidlige opgør mødes to af forfølgerne til top-3 klubberne. Schalke har siden ansættelsen af Mike Büskens kun haft et enkelt udfald, hjemme mod Hansa Rostock. ”Die Knappen” er dermed kun et point fra top-3. Heidenheim slog senest Nürnberg 3-1, men der er himmelvid forskel på sydtyskerne ude og hjemme.
Bulibolds tip: 3-1

 

Erzgebirge Aue-Hannover 96 lørdag kl. 13.30


Lørdag tager Aue hjemme på Erzgebirgsstadion imod Hannover. Det er en lidt ligegyldig kamp for hjemmeholdet, hvorimod Hannover skal slippe afsted med tre point, hvis ikke de vil hvirvles for meget ind i kampen om at undgå 16. pladsen. Motivationen må derfor være i hannoveranernes farvør.
Bulibolds tip: 0-2

 

St Pauli-Werder Bremen lørdag 13.30.
Kampen vises på 3Max


Rundens absolutte topopgør, hvor St Pauli hjemme på Millerntor tager imod førerholdet fra Werder Bremen. Begge hold skuffede i seneste runde, og da både Darmstadt samt Schalke vandt, er det en kamp, ingen af holdene rigtig kan tåle at tabe. Et fyldt Millerntor og ligaens bedste hjemmehold med Makienok på toppen bliver dog en for stor mundfuld for bremerne.
Bulibolds tip: 2-1

 

1. FC Nürnberg-Darmstadt 98 lørdag kl. 20.30

Lørdag aften tager Nürnberg hjemme på Max-Morlock Stadion imod Darmstadt. Det er nummer fem mod nummer to og skulle blive et lige opgør, da begge klubbers statistik siger 7-3-4 hhv. hjemme og ude. Nürnberg er pisket til at vinde, hvis de vil forfølge den lille chance for oprykning, der vel stadig eksisterer, mens Darmstadt kan læne sig tilbage og vente på Nürnbergs udspil.
Jeg tror på en deler.
Bulibolds tip: 1.1

 

SC Paderborn 07-Karlsruher SC søndag kl. 13.30


Det er en kamp om profetens skæg, når de to naboer i tabellen mødes i det ene af søndagens kampe. Begge hold har sikret sig mod både op- og nedrykning. Paderborn er et elendigt hjemmehold, hvorimod de har klaret sig flot ude, senest med en flot sejr på Volksparkstadion. Karlsruhe har ikke tabt i de seneste tre kampe. Den stime fortsætter.
Bulibolds tip: 2-2

 

Holstein Kiel-HSV


Højt mod nord har Kiel stort set sikret sig endnu en sæson i 2. Bundesliga. Det har HSV vel også, da oprykningschancen lige nu er meget lille. ”Die Rothosen” skuffede fælt i weekendens hjemmenederlag mod Paderborn og den ellers så flotte 4-0 sejr over Aue i tirsdagens udsatte opgør, kan sagtens vise sig, at være ”to little to late”.
HSV skal vinde denne kamp, hvis ikke sæsonen skal slutte før tid, men der er ingen tvivl om, at storkene fra Kiel ville elske, hvis de kan drille HSV i dette ”Nordderby.”
Bulibolds tip: 2-1

 

SV Sandhausen-Dynamo Dresden søndag kl. 13.30


Søndagens sidste kamp er en direkte duel om at undgå 16. pladsen og de to ”Relegationsspiele”, som den udløser. Der er ingen tvivl om, at mange Dynamo fans vil tage turen til Baden-Württemberg og støtte deres drenge i kampen mod nedrykning. Jeg tror bare ikke, at det hjælper. Sandhausen virker i bedre form og tager et stort skridt væk fra nedrykningen.
Bulibolds tip: 3-0

 

3. Liga

Det har længe set ud som om at oprykningen til 2. Bundesliga var en formalitet for 1. FC Magdeburg. Holdet var i udbrud og førte den tredjebedste række klart, men fire runder uden sejr har været med til, at forspringet til Kaiserslautern er skrumpet til seks points. Magdeburg har dog en kamp i hånden.
På 3. pladsen ligger Braunschweig fortsat. De er to points efter K´lautern men har fem points ned til Saarbrücken på 4. pladsen.

 

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten

 

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby