bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2014/15 – Hoffenheim: Mål, mål og atter mål

Optakt 2014/15 – Hoffenheim: Mål, mål og atter mål

bulibold.dk guider dig til den kommende sæson i Bundesligaen. I vores optakt til 2014/15-sæsonen er vi nu nået til Hoffenheim…

Sidste sæson

Nummer 9.

Mål, mål og atter mål. Sådan beskriver man velsagtens Hoffenheims sidste sæson bedst. I 34 kampe var de involveret i utrolige 142 mål – 72 for og 70 imod. Ikke siden SW Waldhof Mannheim i 1987 har et hold lukke så mange mål ind uden at rykke ned.

Og rykkede ned gjorde Hoffenheim langt fra. De 72 scorede mål rakte til en mere end acceptabel 9. plads. En stor forbedring i forhold til forrige sæson, hvor der skulle play off-kampe mod Kaiserslautern til før, at Hoffenheim sikrede sig Bundesliga-overlevelsen.

Transfers 

Manager, Markus Gisdol har taget konsekvensen af den hullede defensiv, og forstærket defensiven. I Freiburg er målmanden, Oliver Baumann hentet, i Braunschweig stopperen, Ermin Bicakcic og i japanske Albirex Niigata venstrebacken, Kim Jin-Su.

Midtbanen er blevet styrket med Frankfurts Pirmin Schwegler og CSKA Moskvas Steven Zuber, mens Adam Szalai fra Schalke er ny mand i angrebet.

Til gengæld har Die Hoffe sagt farvel til Stefan Thesker, Edson Braafheid og Fabian Johnson, der er skiftet til henholdsvis Hannover 96, Lazio og Gladbach, mens Joselu og Eren Derdiyok, der sidste sæson var udlejet, nu er permanent fortid på Rhein-Neckar Arena. Heraf er det kun tabet af wingbacken, Fabian Johnson, som vil blive mærket.

Sommerens største nyhed er dog, at Hoffenheim har formået at holde fast på den offensive duo, Kevin Volland og Roberto Firmino. Begge var fantastiske sidste sæson, og var udset til hovedroller i sommerens transfervindue, men er altså blevet i Hoffenheim, og er ikke på vej væk lige foreløbigt.                        

Styrket/svækket

Styrket

Denne sæson

Det er meget nemmere sagt end gjort, men Gisdols fornemmeste opgave er, at stramme defensiven op uden, at det går ud over offensiven. Sommerindkøbene antyder et øget fokus på at få lukket af bagi, og det er nødvendigt. Hoffenheim kan ikke forvente at være ligaens tredje mest scorende endnu en gang.

De bør stile efter endnu en top 10-placering, men ligesom tilfældet er for de fleste hold udenfor den absolutte top, er overlevelse sæsonens første mål.

Det bliver interessant at se om Volland og Firmino kan fortsætte deres storform, for så kan den kommende sæsonen meget vel blive deres sidste i Hoffenheim-trøjen. I den anden ende af banen bliver det spændende at følge Niklas Süle ( 18) og Jeremy Toljan (20). En af dem – måske begge – kan sagtens få sit gennembrud i år.

Bud på placering 

Nummer 8-13

Bud på idealopstilling

Baumann; Beck, Süle, Bicakcic, Toljan; Schwegler, Rudy; Volland, Firmino, Salihovic; Szalai

Hold øje med

Adam Szalai 

Et skuffende ophold i Schalke ændrer ikke på, at ungareren er en stærk Bundesliga-angriber. I forrige sæson scorede han 13 gange for Mainz, og den total er der gode chancer for, at han kan gentage i Hoffenheim.

Han kommer ind på et hold, der spiller offensiv fodbold, og flankeret af Kevin Volland og Roberto Firmino bør han få masser af scoringstilbud i løbet af sæsonen

You may also like
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
Optakt til runde 26 i 2. Bundesliga: St. Pauli på vej mod oprykning og Baumgart som en moderne Churchill