bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: 1. FC Köln – Schalke 04

Optakt: 1. FC Köln – Schalke 04

Hjemme på RheinEnergieStadion møder bundholdet Köln topholdet Schalke. Efter en bitter omgang sidste sæson har Schalke fået vendt op og ned på tingene, og ”Die Königsblau” behøver nu kun at skrabe en lille håndfuld point sammen i de sidste kampe for at sikre sig Champions League. Modsat har Köln efter en sprudlende sæson i fjord haft en helt igennem forfærdelig sæson, og de ligger lige nu til klar nedrykning. Der har dog været forbedringer i løbet foråret for kölnerne, og spørgsmålet er, om de måske kan drille Schalke i dag?

Kampfakta:

Spillested: RheinEnergieStadion, Köln

Dommer: Fritz

Kamptidspunkt: Søndag 18:00

På TV: Bulibold.dk

 

Holdnyt:

FC Köln:

Det spinkle håb om overlevelse blev mere eller mindre definitivt slukket, da Köln i sidste weekend blev slået af Hertha BSC med 2-1.

Trods en ringe sæson har Köln faktisk gjort forbedringer i ”Rückrunde”. Hvis Köln havde vist det niveau i efteråret, som de har vist i foråret, så havde de med sikkerhed haft en retfærdig chance for at sikre overlevelse.

Formen de har vist i foråret giver dog ”die Geiβböcken” forhåbninger om, at de kan vende hurtigt til Tysklands fineste fodboldselskab, hvor de helt indiskutabelt hører hjemme.

Köln må til søndagens kamp undvære Guirassy, Lehmann og Özcan, mens Terodde, Sørensen, Bittencourt og Meré alle får karantæne, skulle de løbe ind i en ny advarsel.

Schalke 04:

Der var liv og glade dage i sidste weekend, da Schalke for første gang i lang tid slog de bitre lokalrivaler i ”Die Mutter aller Derbys”, også kendt som ”Revierderbyet” mellem Schalke og BVB. Tedescos tropper vandt fuldt fortjent opgøret med 2-0, og det er den slags sejre, der giver dig heltestatus. Sejren kommer på samme tid også i en rigtig god sæson for Schalke.

Alligevel må det have gjort lidt ondt i de kongeblå hjerter, at Schalke i onsdags blev elimineret i DFB-Pokalen af Eintracht Frankfurt. Klubben havde med garanti sat næsen op efter en tur til Berlin i maj, hvor de havde fået muligheden for at bringe det første stykke sølvtøj hjem, siden de sidst vandt samme turnering i 2011.

Det ændrer dog ikke på, at de er ved at fuldende en rigtig flot sæson, hvor de er godt på vej til at sikre deres tilbagekomst til den fineste klubturnering Champions League. Søndag aften kan de tage endnu et skridt på vejen mod Champions League fodbold, men det bliver uden Baba Rahman og Nastasic, der begge sidder ude med skader til dagens kamp.

Karantæner:

FC Köln: Ingen

Schalke 04: Ingen

Bud på startopstillinger:

FC Köln: Horn; Sørensen, Mere, Heintz, Hector; Höger, Koziello; Risse, Bittencourt; Terodde, Osako

Schalke 04: Fährmann; Stambouli, Naldo, Kehrer; Caligiuri, Bentaleb, Goretzka, Oczipka; Di Santo; Burgstaller

Vidste du, at…:

i 41 kampe mellem Köln og Schalke med ”die Geiβböcke” som hjemmehold har der endnu ikke været nogle målløse kampe? Der burde være mål i vente i Köln.

Dom:

Det er en sværere kamp for Schalke, end man måske tænker. Alligevel tror vi, at de snupper sejren. 1-2 til ”Die Königsblau”.

Husk, du kan streame kampen mellem Köln og Schalke direkte her på siden fra klokken 18:00 af.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg