bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Lær at oddse med asian handicap på Bundesligaen

Lær at oddse med asian handicap på Bundesligaen

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med asian handicap? Så er det ved at være tiden nu. I hvert fald, hvis du gerne vil forbedre dine vinderchancer, når du spiller på Bundesligaen eller en anden af de store fodboldrækker.

 

De asiatiske handicap kan fungere som en forsikring

Langt de fleste bookmakere har for længst etableret asian handicap (eller asiatiske handicap, om man vil) i deres produkt, og det kan rent faktisk være ganske smart at spille med asian handicap. Som overskriften afslører, kan asian handicap nemlig fungere som en slags forsikring, hvor du får din indsats (eller dele af din indsats) retur, hvis det ikke går fuldstændigt som håbet.

Lad os lege med tanken om, at Bayern München skal spille hjemmekamp mod Schalke 04. Det normale odds på 1-tallet (odds 1,20) frister dig ikke, og du har måske også fidus til, at Robert Lewandowski og co. kan vinde med et par overskydende mål. I stedet for at spille et traditionelt, europæisk, handicap alla ”Bayern München (0-2)” (odds 2,38) kan du vælge at spille et asian handicap som ”Bayern München -2 (AH)” (odds 1,96). Oddset er lavere, ja, men til gengæld får du så også pengene retur, hvis Bayern München vinder med præcis to måls margin. Ved ”Bayern München (0-2)” er spillet tabt fuldstændigt, hvis Bayern München kun vinder med to mål.

 

Asian handicap findes i halve og kvarte

Du behøver ikke at nøjes med hele handicaps (som beskrevet ovenfor), når du spiller med asian handicap. Du kan også vælge at spille med halve og sågar kvarte handicaps.

Fastholder vi eksemplet fra før, kan du f.eks. spille ”Bayern München -2,5 (AH)” (odds 2,50) eller ”Bayern München -2,25 (AH)” (odds 2,23). De halve handicaps fungerer på samme måde som de ”normale” europæiske handicaps, og ”Bayern München -2,5 (AH)” er således fuldstændigt det samme spil som ”Bayern München (0-2)”. Det trænede øje har dog bemærket, at der er forskel på oddsene, selvom spillet er identisk. Og det er ikke en fejl: Det skyldes forskellen i marked. Du gør simpelthen bare klogt i at tage det højere odds, som oftest vil være det, du får med asian handicap.

Har du spillet ”Bayern München -2,25 (AH)”, får du fuld gevinst, hvis Bayern München vinder med tre overskydende mål. Du taber til gengæld kun halvdelen af din indsats, hvis de vinder med præcis to mål.

 

Du kan også spille asian handicap på antallet af mål

Det er ikke kun på vindermarkedet, at du finder asian handicaps. Du kan sagtens anvende spiltypen på markeder som over/under mål og antal hjørnespark. Har du spillet ”Over 3,0 mål (AH)”, får du således indsatsen tilbage ved præcis tre mål i kampen, mens fire mål eller mere naturligvis udløser fuld gevinst.

Du kan se tabeller og læse meget mere om asian handicaps HER.