bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ingen tilskuere i Bundesligaen fra 28. december
Corona virus, Ingen tilskuere, optakt

Nye coronarestriktioner i Tyskland rammer også Bundesligaen, der, når ligaen genoptages, igen skal spilles uden tilskuere.

Den tyske julefred blev i denne uge afbrudt – i hvert fald for en stund – da forbundskansler, Olaf Scholz, på et pressemøde annoncerede, at alle større kulturelle arrangementer, heriblandt bundesligakampe, fra den 28. december, skal finde sted uden tilskuere. Beslutningen kommer, ikke overraskende, i forbindelse med truslen fra Omikron-varianten, som den tyske regering altså blandt andet har valgt at tackle ved at pålægge Bundesligaen restriktioner. Tidligere på året var det op til den enkelte forbundsstat, f.eks. hvor mange tilskuere, der måtte komme på stadion, hvilket tidligere på måneden blandt andet fik FC Bayern Münchens præsident, Herbert Hainer til at efterspørge et sæt mere homogene retningslinjer.

Det har han nu fået, og dermed kan man i Tyskland igen se frem til en række af de såkaldte ’Geisterspiele’, altså spøgelseskampe, ligesom vi var vidner til sidste sæson. Der er endnu ikke fastsat en dato på, hvornår der igen kan komme tilskuere på lægterne, men situationen skal, efter udsagn fra tirsdagens pressekonference, allerede vurderes igen i starten af januar.

Store økonomiske tab

Flere bundesligaklubber har, fra et økonomisk synspunkt, allerede været ude at kritisere det nye tiltag. ”Dette er dårlige nyheder for al professionel sport,” udtalte administrerende direktør, Alexander Wehrle fra bundesligaklubben 1. FC Köln.

Også storklubben Bayern Münchens præsident, den føromtalte Herbert Hainer, udtalte den 4. december til avisen ’Bild’, at folks sundhed selvfølgelig kommer i første række, men at klubben ved hver hjemmekamp uden tilskuere, altså oplever et tab af indtægter på minimum 3,5 millioner euro, svarende til ca. 26 millioner danske kroner. Også FC Augsburgs træner, Markus Weinzierl, og finansdirektør i SC Freiburg, Oliver Leki har udtalt sig kritisk overfor det nye coronatiltag. Den tyske regerings hjælpepakke målrettet professionel sport er i første omgang blevet udvidet, så den nu gælder længere end det hidtidige udløb den 31. december.

 

 

You may also like
Union Berlin, optakt, udebanefans, sæsonkort
Så meget koster et sæsonkort i Bundesligaen i 2023/24 sæsonen
Holdet,dk
Optakt til Bundesliga Manager runde 10: Corona og anførerskifte
Optakt, Werder Bremen, tilskuere, 2. Bundesliga
Hvor mange tilskuere kan komme på stadion i Bundesligaen?
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Gladbach: Corona-kampen