bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Dortmund besejret af Lewandowski og Bayern München

Dortmund besejret af Lewandowski og Bayern München

Der var i år ikke tale om en topkamp, da Borussia Dortmund og Bayern München i lørdags tørnede sammen, men de indbyrdes kampe mellem disse to hold vil altid være noget særligt. Det blev så krydret med et mål af Robert Lewandowski, hvilket faktisk var kampens eneste mål i Bayern Münchens sejr over Dortmund. Hvorfor dette var lidt særligt, ved du måske allerede, og ellers kan du blive klogere ved at læse med nedenfor. I næste weekend går det løs i Bundesligaen igen, og du skulle måske overveje noget bet365 live betting. Det er en glimrende mulighed for at omsætte din viden om fodbold og Bundesligaen til kolde kontanter. Via linket kan du også læse de seneste nyheder om sport, herunder fodbold, så du er godt rustet til at placere en indsats eller måske bare en indgående fodbolddiskussion med dine venner.

Robert Lewandowski sænker Borussia Dortmund

Hvis Robert Lewandowski var upopulær i Dortmund inden kampen, så gjorde hans indsats i weekendens kamp det på ingen måder bedre. Som du måske husker, tog Lewandowski sidste sommer det forbudte skifte fra Borussia Dortmund til Bayern München, og det er derfor hans status næppe var helt i top inden kampen. I lørdagens kamp blev det blot til et mål, og det var den polske angriber, der stod for Bayern Münchens smalle 1-0 sejr. Et mål mod sin tidligere klub var nok ikke noget, der hjalp Lewandowski op i popularitetsgraderne.

Kampen var præget af, at Dortmund var opsat på, at Bayern München ikke skulle have gang i deres berømte og berygtede pasningsspil. Det betød, at spillerne fra Dortmund i de gule trøjer lagde et hårdt pres på alle modstandere. Det betød også, at kampen var intensiv, selv om det ikke var en kamp, der var præget af decideret flot fodbold. Dortmunds pres gav også Bayern chancer i den anden ende, og faktisk var der allerede efter 7 minutter en stor chance til Thomas Müller, der kom alene med Dortmunds målmand Roman Weidenfeller. Et forsøg på et lob var imidlertid både for blødt og ved siden af målet.

Bayern München modstod således Dortmunds pres og kom mere og mere ind i kampen. Omvendt var Dortmund kun sjældent gæst oppe ved Manuel Neuers mål. Det betød, at der omkring 10 min. før pausen opstod en farlig chance til Bayern. Farlige Thomas Müller kom af sted i dybden igen, men hans forsøg blev reddet af Weidenfeller. Lewandowski stod dog klar til riposten, som blev headet i det tomme mål. Mesterskabskursen var dermed igen udstukket.

Fortsat pres fra Dortmund

Målet slog ikke Dortmund ud, og særligt efter pausen blev der etableret et skarpt pres på Bayern spillerne igen. Det gav mulighed for udligning, eksempelvis et kvarter inden i 2. halvleg. Her blev en tilfældig bold sendt gennem Bayerns backlinje, hvor den tyske landsholdsspiller Marco Reus var klar til at presse Manuel Neuer uden held. Senere måtte Manuel Neuer dog hive en klasseredning frem, men herudover hang chancerne ikke på træerne.

Samlet betyder det, at førstepladsen i Bundesligaen stadig tilhører Bayern München sikkert, hvor Dortmund blot må nøjes med en 10. plads.