bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Die Mannschaft i fremgang – får Gary Lineker ret om tyskerne til sommer?

Die Mannschaft i fremgang – får Gary Lineker ret om tyskerne til sommer?

Tyskland har ikke vundet EM siden 1996. Derfor vil de være meget opsatte på at hente guldet, når der til sommer spilles EM-fodbold.

Som Gary Lineker siger, så er fodbold et spil med 22 mand, hvor tyskerne altid vinder. Sådan har det dog ikke været de sidste par år. Faktisk skal vi helt tilbage til 1996 for at finde tyskernes sidste EM-titel.

FIFA Friendly Match Austria vs. Germany Jogi Löw” – (CC BY-SA 4.0) af Granada

Tingene har nemlig ikke kørt på skinner for det tyske landshold i de seneste par år, hvor Joachim Löws tropper har haft svært ved at ramme formen. Sidste gang Tyskland lykkedes med at vinde et trofæ, var i 2014, hvor de blev kåret til verdensmestre efter en perfekt slutunde i Brasilien. Her fejede de alt modstand af banen, men siden da har de ikke kunne ramme samme højder, og der har derfor indfundet sig en mindre krise på det tyske landshold.

Således røg de ved det sidste EM ud i semifinalen, mens de blev direkte ydmyget til VM i 2018, hvor de end ikke klarede sig videre fra gruppespillet. Ser vi på Nations League, har det heller ikke ligefrem været en dans på roser for Die Mannschaft, der har flirtet med nedrykning til Liga B. I efteråret måtte tyskerne også et smerteligt nederlag på 6-0 til Spanien, hvilket gjorde ondt i den tyske fodboldsjæl.

Der er dog stadig optimisme at spore hos tyskerne, da stammen på holdet udgøres af Bayern München-spillere, der for nyligt vandt Champions League. Det er derfor en flok selvtillidsfyldte spillere, som vi alle sammen ved, så bør man aldrig afskrive Tyskland. De er nemlig altid en faktor til slutrunder, og det samme gør sig gældende til sommerens EM-slutrunde.

Kilde: Unsplash

Her står nationer som Frankrig og England dog noteret som favoritter hos bookmakerne, mens Tyskland indtager en rolle som dark horse. Får de en god start på året i forhold til venskabskampene, kan de dog godt gå hen og blive interessante, når vi snakker betting. Hos mange bookmakere kan der være fine odds at hente på tyskerne, og ved at kombinere de høje odds med bookmakernes bonustilbud, kan sommerens slutrunde lige pludselig blive ekstra spændende. I Danmark er der desuden muligt at finde en oversigt over de forskellige bookmakere og deres bonustilbud. Der er altså god grund til at holde øje med Tyskland til sommer, når det hele blæses i gang.

EM-slutrunden bliver nemlig vigtig for det tyske landshold, der skal ud og bevise, at de stadig hører til blandt Europas elite. Ser vi på kvalifikationen, så er det faktisk også gået meget godt med syv sejre, inklusiv en vigtig én af slagsen mod rivalerne fra Holland. De kommer derfor ind til turneringen med fornyet håb, men møder allerede hård modstand i gruppespillet, hvor de står over for Frankrig og Portugal.

Formår Die Mannschaft at holde den gode form fra kvalifikationen ved lige, så de kan klare sig videre fra denne svære gruppe, er det ikke usandsynligt, at Gary Lineker igen kan få ret i hans teori. Historisk set har Tyskland nemlig altid været stærke til slutrunder, og med tanke på deres spillermaterialer, bør vi heller ikke afskrive dem endnu.