bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (11. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (11. runde)

Et fremtvungent straffespark, kontroversiel danskerdong og en vigtig assist i 2. Bundesliga. Det har i sandhed været en god runde for de danske fodboldspillere i Bundesligaen og rækken under. En sjælden positiv omgang danskerstatus skal du her få, så læn dig tilbage (eller frem) og tilslut dig, når vi sammen skal gennemgå de danske præstationer.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Hvis man inden sæsonen havde sagt, at Gladbach ville tabe de første 5 Bundesligakampe med Lucien Favre ved roret, hvorefter han ville sige op, og de så ville vinde de næste 6 kampe, så ville de fleste eksperter i tysk fodbold nok have foreslået indlæggelse på en vis afdeling. Ikke desto mindre er det lige præcis, hvad der er sket. Igen i weekenden viste Gladbach stort spil, da de besejrede Hertha Berlin 4-1, og endnu en gang var det med Andreas Christensen på banen i hele kampen.

AC leverede endnu en gang en bundsolid indsats; en kamp han vil være tilfreds med, med Hertha Berlins mål som den eneste skyggeplet.

Noget af det mere bemærkelsesværdige ved AC’s præstation var hans pasningsrate. AC forsøgte sig med 67 pasninger og ramte en medspiller på 62 af disse, hvormed han var succesfuld med 93 % af sine pasninger. Den eneste spiller, der overgik ham i kampen, var holdkammerat Oscar Wendt, der ramte en medspiller på 95 % af sine pasninger. Det er uhyre vigtigt i moderne fodbold, at midterforsvarere også er gode med bolden, og at de forstår at aflevere til en medspiller i stedet for at lave en clearing, så man skal kæmpe hårdt for at genvinde boldbesiddelse. Det er klart positivt, at AC kunne ramme en medspiller på så mange af sine pasninger; især når man også tager i betragtning, at han lå nummer 4 på listen over flest pasninger af alle.

I næste runde møder AC og Gladbach Ingolstadt, og det skal blive spændende at se, om den forrygende form fortsætter.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Det er med lidt blandet smag i munden, at vi i denne uge tjekker op på, hvorledes Frederik Sørensen har klaret sig i runden. For første gang i sæsonen, på tværs af alle turneringer, spillede Sørensen ikke fuld tid for Köln. Han blev skiftet ud efter 58 minutter, og i stedet kom en anden midterforsvarer, Dominic Maroh, på banen.

Præcis hvad træner, Peter Stöger, har gjort sig af overvejelser omkring udskiftningen, kan vi ikke svare på, men sikkert er det, at den ikke var en konsekvens på forfærdeligt forsvarsspil, for på tidspunktet for udskiftningen stod der 0-0, hvilket også blev kampens resultat.

Som sagt har Frederik Sørensen spillet alle minutter hidtil, så muligheden foreligger for, at han havde brug for et lille hvil. Det kan vi som danskere i hvert fald vælge at håbe på.

Det kan ikke udelukkes, at Stöger ønsker at gå en anden vej med sit forsvar, men lad os fortsat håbe på, at Sørensen er at finde i Kölns forsvar igen til næste kamp.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Jannik Vestergaard og resten af Werder Bremen-holdet skulle i denne weekend op mod den skræmmende fodbold-maskine, der er Borussia Dortmund. Dortmund har imponeret alle i sæsonen hidtil med deres offensive og sprudlende spil. Netop det faktum, at Dortmund har været sprudlende offensivt, havde Bremen-træner, Viktor Skripnik, forsøgt at dæmme op for forud for kampen ved at placere 3 mand i midterforsvaret. En af disse var selvfølgelig Jannik Vestergaard, der spillede hele kampen. Han var dog ikke sammen med sine 2 makkere i det centrale forsvar i stand til at holde Dortmund fra scoringer, og Dortmund vandt kampen 3-1, hvorfor Vestergaard naturligt nok ikke vil være fuldt ud tilfreds. Der er som sådan heller ikke noget synderligt positivt at rapportere om, hvad angår hans præstation, udover at han vandt den ene hovedstødsduel, han var en del af.

Tingene ser ikke just positive ud for Werder Bremen, der i øjeblikket ligger på en 16. plads med 10 point efter 11 kampe. For Vestergaard må det handle om at fortsætte sit ansvarsfulde og kølige forsvarsspil og samtidig håbe på, at hans offensive holdkammerater kan få scoret flere mål; Bremen har på nuværende tidspunkt scoret 11 mål, hvilket placerer dem på en delt tredjeplads over hold med færrest scoringer.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Søndag spillede Hannover mod HSV på Volksparkstadion, og her kunne Hannover ikke være tilfreds med holdets første halvleg. Hannover var bagud ved pausen 1-0, og træner, Michael Frontzeck, valgte derfor, at der skulle ske noget med holdet. Han ville sætte noget mere offensiv kraft ind i håbet om, at de kunne vende kampen til egen fordel. Og det lykkedes.

På banen ved halvlegens start kom Allan Saint-Maximin og danske Uffe Bech. Der skulle gå cirka et kvarter af halvlegen, før Hannover fik det forløsende udlignende mål. Uffe Bech driblede i feltet og fik bolden forbi sin modspiller ned mod baglinjen. Da Bech også forsøgte at komme forbi modspilleren ramte hans fod denne modspiller, og Bech brugte alle tricks, han har lært, for at få det til at ligne en uren tackling. Dommeren blev snydt, og Uffe Bech fremtvang et straffespark, der reelt set nok ikke skulle have været fløjtet. Dette kan Uffe Bech naturligvis være helt ligeglad med, da hans mission med at fremtvinge et straffespark lykkedes, og dermed satte han gang i Hannovers comeback.

Bech fik ikke selv lov til eksekvere sparket, det overlod han i stedet til Hiroshi Kiyotake, der scorede og 8 minutter senere lagde op til målet til 2-1, der også blev kampens endelige resultat.

Leon Andreasen startede endnu engang kampen på banen for Hannover, og endnu en gang sluttede han den også på banen. Andreasen spillede en udmærket kamp, som den arbejdshest han er. Ikke ekstraordinær, ikke dårlig. De danske overskrifter vil Uffe Bech dog løbe med, da han var dygtig og snedig nok til at fremtvinge straffespark, og herfra skal der kun lyde håb om, at han også kan fremtvinge sig en plads i startelleveren, bare det ikke bliver på bekostning af Leon Andreasen.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Schalke 04 formåede i denne weekend ikke at fastholde deres tredjeplads i Bundesligaen som en konsekvens af Wolfsburgs sejr over Leverkusen samt Schalkes uafgjort med Ingolstadt. Kampen endte 1-1, og Schalke formåede først at score det udlignende mål efter 77 minutter. På dette tidspunkt havde de været bagud til oprykkerne fra Ingolstadt siden det 39. minut.

Det er dog ikke Schalke som hold, det her skal handle om. Det skal nemlig handle om Schalkes danske midtbanespiller, Pierre-Emile Højbjerg. Højbjerg kæmper i Schalke hårdt om spilletiden med konkurrenter som Leon Goretzka, Johannes Geis og Marco Höger. De to sidstnævnte var dog ikke til rådighed til rundens opgør, ude med henholdsvis skade og karantæne, så man skulle mene, at chancerne for en startplads så gode ud for Pierre-Emile Højbjerg, men således ville Schalke-træner, André Breitenreiter, det ikke. Højbjerg måtte tage plads på bænken og se Sead Kolasinac overtage hans retmæssige plads på midtbanen ved siden af Leon Goretzka. Kolasinac er fortrinsvis venstre back, så det kunne virke som noget af et slag i mellemgulvet, at Højbjerg ikke kunne gøre sig berettiget til en startplads.

Han blev dog skiftet ind efter 68 minutter i stedet for Leon Goretzka. Herfra spillede han ikke just nogen imponerende kamp, men det er selvsagt heller ikke altid let at sætte sit præg på en kamp, når man har cirka 25 minutter til at gøre det. Som med Frederik Sørensens situation kender vi ikke de præcise tanker bag trænerens dispositioner, men vi må uden tvivl ærgre os over, at Højbjerg ikke kan spille sig til en startplads, når både Geis og Höger ikke står til rådighed på kampdagen.

Niki Zimling, 1. FSV Mainz 05:

I weekenden spillede Mainz mod Augsburg. Mainz kom foran 2-0 efter 30 minutter. Derefter scorede Augsburg 3 mål i træk, så den totale nedtur virkede som en realitet for Mainz. Dog slap de fra WWK ARENA med et enkelt point. Det lykkedes nemlig Yoshinori Muto at score i kampens døende sekunder til slutresultatet 3-3. Lyder det ikke som en spændende kamp? Desværre for Niki Zimling og for hele den fodboldelskende del af Danmark, så var Zimling ikke en del af denne højdramatiske kamp. Ifølge Transfermarkt er Zimling kommet sig over sin lægskade, så man kunne håbe, at han kunne tilkæmpe sig en plads på Mainz-holdet, men således forholdt det sig ikke. Zimling er tilbage i sin vante rolle med blot ikke at være udtaget til kampdagstruppen, hvormed nedturen er større, end når han må sidde udenfor med en skade.

Jeg besøgte Mainz’ hjemmeside for at se, om jeg kunne finde nogle nyheder om Zimling og om hans skade. Ingenting var der. I stedet besøgte jeg den interaktive del af holdkortet, hvor hver enkelt spiller er opsat som et fodboldkort, og så kan man klikke sig rundt og se på spillernes præstationer i indeværende sæson. Jeg klikkede på Zimlings kort, og til min store ærgrelse var det et noget trist syn. I alt, hvad der hedder statistikker over minuttal på banen, mål, assists eller noget lignende, var der ved Zimling et rungende 0.

Man må for alvor håbe for Zimling, at han på mirakuløs vis kan få chancen på holdet, eller at han kan finde en anden klub til januar. Det tenderer tilnærmelsesvis voksenmobning uge efter uge at skrive, at han endnu en gang ikke har været i aktion.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Just som man troede, at Bendtner får alvor var ved at blive siet fra i Wolfsburg, så vælger træner, Dieter Hecking, at lade ham starte mod det evigt aggressive og vildt spændende Leverkusen-hold.

Bendtner takkede for elskværdigheden ved at bringe Wolfsburg foran 1-0 efter 34 minutter. At målet skulle have været annulleret for offside, fordi det var André Schürrle og ikke Kevin Kampl, der spillede bolden til Vierinha, inden han afleverede til Bendtner, skal selvfølgelig nævnes, men det er ikke anledning til at klandre Bendtner for målet. Man må spille, indtil dommeren fløjter. Dommeren fløjtede ikke, og Bendtner kunne løfte bolden i nettet, hvormed han scorede sit første mål siden 2. spillerunde af Bundesligaen den 22. august. Det er vist en klar underdrivelse at sige, at det lod vente på sig. Men nu kom målet, og så er der ikke andet at gøre end at juble i vilden sky.

Wolfsburg vandt kampen med 2-1, så målet var på ingen måde forgæves. Efter 74 minutter blev Bendtner skiftet ud til fordel for Bas Dost, som Hecking har for vane at gøre med sin øverste angriber. Fra bænken kunne Bendtner så se Julian Draxler score til slutresultatet.

Man kan let glemme resten af præstationen, når en angriber score et mål, og det vil vi også gøre i denne omgang. Vi vil blot glæde os over, at Bendtner leverede en omgang danskerdong til denne uges danskerstatus.

Noter fra 2. Bundesliga:

Ingen danskerstatus uden noter fra 2. Bundesliga. I denne weekend var 2 af vores 3 danskere i 2. Bundesliga i kamp, mens den sidste måtte se sit hold fra tribunen.

Eintract Braunschweig, der havde Emil Berggreen på bænken fra start, spillede søndag mod Freiburg. Kampen endte 2-2, efter at Freiburg var kommet foran 2-0. Berggreen blev skiftet ind efter 55 minutter. Han formåede dog ikke at score eller at lægge en målgivende aflevering. Han kom dog med i statistikbøgerne alligevel, da han efter 12 minutter på banen ragede et gult kort til sig. Mads Hvilsom var ikke blevet valgt til truppen og så kampen fra tribunen.

Søndag spillede også RB Leipzig. De spillede mod SV Sandhausen og var, modsat Braunschweig, i stand til at tage fra kampen med alle 3 point. Leipzig vandt 2-1 og befinder sig nu på førstepladsen i 2. Bundesliga, 1 point foran Freiburg. Braunschweig ligger i øvrigt på femtepladsen med 5 point op til Leipzig.

På Hardtwaldstadion i Sandhausen måtte Yussuf Poulsen se de første 66 minutter fra bænken. Alligevel havde han en stor aktie i Leipzigs sejr, da han leverede assisten til det afgørende mål.