bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (30. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (30. runde)

Det vrimler ikke med positive succeshistorier i denne uges danskerstatus, så ærlige kan vi lige så godt være. Til gengæld kan vi berette om en dansker, der har været involveret i en sag, hvor CAS måtte træffe en afgørelse. Herudover byder denne uges danskerstatus også på et danskermål, der dog blev scoret i den forkerte ende.

En blanding af skidt og kanel og det forkromede overblik kan vi under alle omstændigheder tilbyde dig.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Kampen om sjettepladsen og dermed den sidste europæiske plads i dette års Bundesliga er usandsynlig tæt. Faktisk ligger fem hold inden for en afstand af fem point. Derfor kan det også blive meget afgørende, hvis man ikke er dupperne i hver eneste runde.

Det skulle Gladbach opleve i denne runde. De tabte 2-3 til Borussia Dortmund og befinder sig nu på det yderste mandat i kampen om den eftertragtede plads. Både Jannik Vestergaard og Andreas Christensen spillede hele kampen for Gladbach, men ingen af dem vil se tilbage på kampen i nogen særlig positiv stemning. AC var for eksempel ikke involveret i en eneste hovedstødsduel eller tackling i kampen. derudover gled han i forbindele med Dortmunds første scoring, som kom, da Pulisic blev nedlagt i/uden for feltet. Vestergaard var den Gladbach-spiller med mest boldbesiddelse, og han vandt hele syv hovedstødsdueller, men han lavede også den fejl, der førte til Dortmunds scoring til 2-2.

Summa summarum vil begge danskere nok ikke huske kampen for så meget andet end et nederlag, og nu er der i den grad pres på Gladbach, hvis de skal lykkedes med at slutte sæsonen i det helt rigtige selskab.

Frederik Sørensen og Nikolas Nartey, 1. FC Köln:

Köln er også en af de klubber, der satser på, at de til slut kan ende på den omsværmede sjetteplads, og de har bedre kort på hånden end eksempelvis Gladbach. De ligger nemlig på ottendepladsen, tre point efter Freiburg på sjettepladsen. Til gengæld hjalp det ikke på deres sag, at de i denne runde spillede 1-1 med Hoffenheim. Indtil det allersidste så Köln da også ud til at rende med alle tre point, men i det 92. minut ville Kerem Demirbay det anderledes, da han sparkede udligningen i nettet.

Frederik Sørensen spillede igen fuld tid for gedebukkene. Han spillede en god kamp og gjorde sig bl.a. bemærket med hele 10 clearinger, hvilket da også var klart flest af alle i kampen.

Havde Hoffenheim ikke udlignet til sidst, havde det på mange måder været en glimrende kamp for Köln, men nu endte det i bedste fald uforløst, og Köln må fortsat jagte sjettepladsen.

Der er for en gangs skyld nyt at berette om Nikolas Nartey, og denne nye oplysning kan også være med til at forklare, hvorfor vi endnu ikke har set Nartey i aktion. Det er nemlig nu kommet frem, at Nartey indtil videre ikke har haft spilleberettigelse. Den internationale sportsdomstol CAS har nu afgjort, at Nartey faktisk er spilleberettiget, og derfor skulle der ikke længere være noget i vejen for, at Nartey kan deltage i næste runde. Om han så formmæssigt er, hvor han skal være, efter så lang tid uden kamptræning, det vil vise sig.

Patrick Banggaard, SV Darmstadt 98:

Darmstadt har vundet seks kampe i sæsonen, og to af disse sejre er kommet i de sidste to kampe, så holdet er i gang med en, for dem, usandsynlig god stime. I denne runde gik det ud over HSV, der blev slået 2-1.

Patrick Banggaard spillede for anden kamp i træk 90 minutter, og for anden kamp i træk fik han et gult kort i anden halvleg. Udover det vandt han fem hovedstødsdueller som det mest bemærkelsesværdige.

Desværre for Darmstadt ender de sidste par sejre med at være betydningsløse, fordi den matematiske mulighed for, at de kan undgå nedrykning, kan forsvinde allerede i næste runde. Men derfor kan det at slutte en sæson godt af selvfølgelig stadig få kolossal betydning i den kommende sæson.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Mainz var i weekenden på besøg hos Bayern München, og det lykkedes Martin Schmidt og co. at få sig et uafgjort resultat med hjem. Mainz var endda foran to gange, begge gange fordi de udnyttede horribelt forsvarsspil fra de forsvarende mestre.

Desværre var kampen langt fra sindsoprivende danskermæssigt. Jonas Lössl måtte igen tage plads på bænken og i stedet lade Jannik Huth vogte målet. Ingen af Bayerns to mål kan man direkte klandre Huth for, så vi skal nok ikke vide os for sikre på, at Lössl hurtigt kommer tilbage, hvor han hører til.

Niki Zimling måtte nøjes med syv minutters spilletid i Mainz II’s sejr på 3-2 over Hallescher FC.

Emil Berggreen arbejder fortsat hårdt på at nærme sig sit comeback, og hvis alt går vel, kan dette comeback måske snart blive en realitet.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Der var mulighed for et danskermøde i kampen mellem Ingolstadt og Werder Bremen, men muligheden forløste sig aldrig, for Thomas Delaney er stadig skadet. Til gengæld var Martin Hansen tilbage i målet hos Ingolstadt, efter han i sidste runde måtte sidde over med sygdom.

Det blev dog ikke Hansens bedste kamp. Faktisk måtte han hente bolden ud af nettet hele fire gange. Et af målene kræver desværre lidt større opmærksomhed end de andre. Ved stillingen 2-1 til Ingolstadt i det 81. minut kikser Hansen fuldstændig en aktion i feltet, han bokser lige ud til Max Kruse, der kan sparke bolden i mål og udligne, og derfra går det kun ned ad bakke for Ingolstadt, der ender med at tabe 2-4.

Det er ikke til at sige, hvad der var sket, hvis Hansen havde kontrolleret denne bold, men det er nok svært at afvise, at det var ekstra benzin på Werder Bremens comeback-motor.

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:

Werder Bremen har gang i en helt ufattelig stime, der nu har set dem gå ubesejret igennem 10 runder af Bundesligaen. Derfor befinder de sig nu i den sjove ende af tabellen, hvor de har en stor mulighed for at tilspille sig en plads bag de blandt seks forreste, der vil give adgang til europæisk fodbold i næste sæson.

Stimen startede ikke længe efter Delaneys indtog på holdet, men den kan ingenlunde kun tilskrives ham; hvilket især de seneste tre runder har vist. Her har Delaney måttet se til fra sidelinjen, mens holdet har fortsat det gode spil.

Vi har allerede under afsnittet om Ingolstadt beskrevet kampforløbet for kampen, så vi vil ikke gå mere i detaljer her, når vi nu måtte undvære Delaney. Vi vil blot udtrykke et stille ønske om at se ham tilbage på banen så hurtigt som muligt.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Dortmund er i øjeblikket i hård kamp med Hoffenheim om tredjepladsen, som sikrer direkte adgang til Champions League. I weekendens runde vandt Dortmund det foreløbige slag i den kamp, da Hoffenheim spillede uafgjort med Köln, mens Dortmund vandt 3-2 over Gladbach. Hermed befinder Dortmund sig på tredjepladsen med et point ned til Hoffenheim.

Emre Mor startede kampen på bænken, hvor han måtte sidde det meste af kampen, men han blev trods alt skiftet ind i det 87. minut, så han fik de tre sidste minutter og tillægstiden på banen. På den korte tid kunne han naturligvis ikke nå at gøre noget væsen af sig, så det ville ikke give mening at prøve at beskrive hans præstation.

Jacob Bruun Larsen er ikke på magisk vis kommet sig over sin langvarige skade siden sidst, så han var naturligt nok ikke i aktion i den forløbende uge.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

RB Leipzig missede i denne runde en oplagt mulighed for at bringe spænding tilbage i mesterskabskampen, efter Bayern lørdag spillede uafgjort med Mainz. Leizpig var ikke i stand til at besejre Schalke, og dermed er føringen fortsat på otte point. Kampen mellem Schalke og RB Leipzig endte 1-1.

Yussuf Poulsen startede igen på banen for sin klub, og han blev ikke skiftet ud før tillægstiden, så han spillede så godt som fuld tid. Han gjorde sig mest af alt bemærket ved at vinde hele syv hovedstødsdueller. Det er en flot præstation, men det skaber ikke mange lovprisende overskrifter.

Han kom lidt ned på jorden igen, Yussuf Poulsen, efter at have assisteret eller scoret tre kampe i træk, men der er heldigvis stadig fire runder, hvori han kan vise sit værd og være med til at sikre RB Leipzig denne højst overraskende andenplads.

Noter fra 2. Bundesliga:

Vi følger det velkendte råd om ikke at ændre på et vindende hold, så derfor vil vi igen slutte af med en runde omkring de danske spillere i 2. Bundesliga.

Vi starter hos 1860 München og Christan Gytkjær. Gytkjær spillede hele kampen og markerede sig ved at score kampens eneste mål. Desværre var det et selvmål, og dermed løb Kaiserslautern med sejren. Han modtog også et gult kort.

Uffe Bech sad på bænken under hele Hannover 96s kamp mod Erzgebirge Aue. Kampen endte 2-2.

Jakob Busk måtte igen tage plads på bænken hos Union Berlin i deres kamp mod Stuttgart. Kristian Pedersen spillede hele kampen på venstre back, men han kunne ikke forhindre, at Union Berlin tabte kampen 3-1.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi