bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (3. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (3. runde)

Det har været en sjælden god spillerunde for de danske spillere i Tyskland. Næsten ligegyldigt hvilken kamp med dansk deltagelse man så, kunne man opleve et mål eller en assist fra en dansker, så danskerstatus er ekstra positiv i dag. Ligeledes er det i denne uge Englische Woche, så der også er midtugekampe i Tyskland. Det er en favorabel tid at være dansk fan af tysk fodbold.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Danskermæssigt starter vi positivt ud hos Gladbach, der havde besøg af Werder Bremen, Jannik Vestergaards tidligere klub. For første gang i denne sæson af Bundesligaen, var der fundet plads til, at både Vestergaard og Christensen kunne starte på banen for Gladbach. Jannik Vestergaard spillede hele kampen i midten af det centrale forsvar; Andreas Christensens normale plads. AC var derimod rykket op på den centrale midtbane, hvor han huserede hele kampen igennem.

Begge spillede de en god kamp, og Gladbach vandt 4-1, men det er Vestergaard, der trækker flest overskrifter af de to danskere. Vestergaard leverede assisten til Thorgan Hazards mål til 2-0. Af andre spektakulære ting stod han også for en clearing på mållinjen. Det var i høj grad Vestergaards bedste kamp for Gladbach indtil videre. Så er det selvfølgelig heller ikke nogen helt dårlig timing at gøre det mod sin tidligere klub.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Også Frederik Sørensen kunne notere sig for en assist i den forgangne runde. Det skete i Kölns kamp mod Freiburg, som Köln vandt 3-0. Frederik Sørensen var involveret i målet til 3-0, da han kastede et indkast, der endte hos Anthony Modeste, som scorede.

Ydermere skal vi selvfølgelig nævne, at Sørensen fik fuld spilletid på sin position på højre back. Han vandt alle de fem hovedstødsdueller, han var involveret i, mens han også stod for tre tacklinger og tre clearinger.

Alt i alt var det en rigtig god kamp for Sørensen, der selvfølgelig blev toppet af, at han kunne skrive sig i statistikkerne som assistmager.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

I sidste uges danskerstatus skrev vi, at Jonas Lössl nok ville gøre alt for at holde nullet i målet for Mainz i denne uge, efter at han i sidste runde måtte hente bolden ud af nettet hele fire gange. Det var tæt på, at det lykkedes for Lössl at forhindre scoringer mod Mainz, men ikke helt. Mainz spillede mod Augsburg og vandt kampen 3-1, hvilket selvfølgelig også gør det indkasserede mål mindre vigtigt, end hvis Mainz havde tabt 1-0. Ellers er der vist bare at sige om Lössls præstation, at han i hvert fald vandt målmandsduellen mod Marwin Hitz i Augburgs mål.

Hverken Niki Zimling eller Emil Berggreen var i aktion i kampen, da de begge stadig er skadede.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Ingolstadt var på en uoverkommelig opgave i runden, da de skulle møde Bayern München på Allianz Arena. Det startede ellers godt for Ingolstadt, der kom foran 1-0, men da kampen var spillet færdig, stod Bayern som sejrherre med en sejr på 3-1.

Desværre for Martin Hansen så var han slet ikke en del af kampen. I målet hos Ingolstadt stod Örjan Nyland, og Martin Hansen måtte derfor nøjes med at se hele kampen fra bænken. Det er dog trods alt bedre end i sidste runde, hvor han end ikke var udvalgt til kampdagstruppen.

Emre Mor, Borussia Dortmund:

I sidste udgave af danskerstatus udviste vi en stille bekymring for, om Emre Mor måske ikke var tiltænkt så stor en rolle i Dortmunds trup i denne sæson, som vi kunne håbe på. I denne runde viste Emre Mor dog, at vi ikke har det store at bekymre os om. Han var i høj grad en del af Dortmunds storsejr på 6-0 over Darmstadt.

Emre Mor blev skiftet ind efter 64 minutter i stedet for Ousmane Dembélé. I det 88. minut viste Emre Mor det, alle danske fodboldfans gerne vil se, da han modtog et indlæg og snød sin nærmeste modstander, inden han sparkede bolden i mål, og dermed scorede han sit første mål for Dortmund.

Faktisk nåede han også på den lille halve time at fuldføre flere driblinger end nogen anden i kampen. Emre Mor lykkedes med fem driblinger, mens den næste på listen lykkedes med 2.

Man kan kun håbe på, at præstationer som denne giver mere spilletid til Emre Mor i den kommende tid, og heldigvis lader det til, at Thomas Tuchel ikke har noget imod at give sine unge talenter masser af spilletid, så de kan udvikle sig.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

RB Leipzig var i denne runde på besøg hos HSV. HSV er en hæderkronet klub i Tyskland, og der blæste også mange positive vinde i nærheden af klubben, inden sæsonen gik i gang, men i denne runde gjorde Leipzig alt for at vise, at de ikke er nogen normal oprykker. De smadrede nemlig HSV med 4-0.

Endnu engang var der fundet plads til, at Yussuf Poulsen skulle starte på toppen for Leipzig. Her spillede han 80 minutter, inden han blev taget ud til fordel for Davie Selke, der scorede Leipzigs sidste mål til 4-0.

Det er meget positivt, at Yussuf Poulsen fortsat bliver valgt til startopstillingen, men hans største problem i øjeblikket er, at han ikke scorer nok mål. Han har endnu ikke scoret i Bundesligaen i denne sæson på trods af tre starter, og han vil unægtelig blive presset, når hans angrebskolleger scorer mål. Dog skal det selvfølgelig siges om Yussuf Poulsen, at han er rigtig god i Leipzigs presspil. fordi han løber hurtigt, og det giver selvfølgelig også en berettigelse.

Noter fra 2. Bundesliga:

Ingen danskerstatus uden et smut forbi 2. Bundesliga for at se, hvorledes danskerne klarer sig her.

Hos Union Berlin var der igen fuld spilletid til både Jakob Busk i målet og Kristian Pedersen på venstre back. Union Berlin slog 1860 München 2-1. Det lykkedes også for Jakob Busk at tilegne sig et gult kort ved at trække tiden.

Det blev endnu engang ikke til spilletid til Jacob Rasmussen i St. Pauli.

Spilletid fik Uffe Bech heller ikke i Hannovers kamp, men det hænger naturligt sammen med, at han er ved at genoptræne efter en skade.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi