bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bundesligaens transferfrie spillere

2017 er blevet til 2018, og det betyder, at flere spillere med kontraktudløb til sommer nu har mulighed for frit at forhandle med andre klubber. Helt præcist 83 af slagsen. Vi tager et blik på nogle af de mest attraktive spillere, der kan hentes på en fri transfer til sommer.

 

Leon Goretzka, Schalke 04

Den unge tyske midtbanejuvel fra den blå den af Ruhr ser ud til at forsvinde fra Veltins Arena til sommer. Tyskeren, der har spillet i Schalke 04 siden 2013, har ikke forlænget sin kontrakt og ser nu ud til at skulle betræde nye græsstrå til næste sæson. Goretzka har spillet en betydelig rolle i denne sæson for de kongeblå, som for alvor har spillet sig tilbage i toppen af ligaen. Godt nok har han kun spillet elleve kampe i denne sæson grundet skader, men han har stadigvæk bidraget med fire mål og et stabilt spil både offensivt og defensivt. Storklubberne har allerede vist interesse i den tyske landsholdsspiller. Både Real Madrid, Liverpool, Arsenal og Barcelona er på rygtebasis meldt interesserede i Goretzka, men spanske og tyske medier føler sig overbeviste om, at Goretzka vælger at fortsætte karrieren i Bayern München, der heller ikke ligefrem har forsøgt at skjule sin interesse i den tyske landsholdsspiller.

 

Mark Uth, TSG 1899 Hoffenheim

Målræven har fået sat sit aftryk i Bundesligaen, og han har været Hoffenheims største lyspunkt i denne sæson. Uth er i denne sæson helt oppe på ni mål i 16 Bundesligakampe. Det er allerede flere end hele sidste sæson, hvor han scorede syv mål i sine 22 kampe. Den tyske angriber har spillet i Hoffenheim siden sommeren 2015 og har stadigvæk ikke forlænget sin kontrakt. Det forventes, at Mark Uth stadigvæk spiller i blåt til næste sæson, men denne gang den mørkere kongeblå farve. Schalke har meldt sin interesse, og selvom de allerede har været aktive på angriberfronten i dette vindue, så kan det ikke udelukkes, at der skal ekstra blod ind i truppen til sommer, hvor Franco Di Santo meget vel kunne tænkes at skifte væk fra Gelsenkirchen. Også Gladbach og Dortmund er blevet meldt interesserede i Uth, der har en enkelt landskamp på CV’et.

 

Max Meyer, Schalke 04

Til sommer kan Schalke 04 risikere at miste endnu en midtbanespiller. Max Meyer, der har spillet i klubben siden ungdomsårene, har endnu ikke forlænget sin kontrakt. Faktisk har sportschef Heidel fortalt, at han har afvist det første udspil, men at klubben er i færd med at forbedrede et nyt. Modsat Goretzka, kan Schalke dog gøre sig forhåbninger om at holde på Meyer, der har fået sit andet gennembrud i en ny rolle som defensiv midt under Tedesco. Her har han været en af Schalkes bedste i sæsonen, og Ruhr-klubben bør gøre, hvad de kan for at holde på ham. På rygtebasis har man kunne læse alt om Liverpool, Arsenal og endda Barcelona, men det har vi svært ved at se ske. Skal vi smide et navn i puljen, kunne det være RB Leipzig, der gerne satser ungt og tysk. Og selvom Meyer ikke er samme type som Keïta, så vil det da være oplagt at gå på rov i Ruhr for Hasenhüttl og co., hvis altså det ikke lykkes for Schalke at forlænge kontrakten.

 

Arjen Robben, Bayern München

Den snart 34-årige kantspiller kan notere sig for en sølvmedalje ved VM, seks gange tysk mester og fire cuptitler med Bayern München. En æra kan slutte til sommer hvor hollænderens kontrakt, og han dermed frit kan forlade den tyske klub. Det kan sagtens tænkes, at der er udspil fra Kina og USA, men det er alligevel svært at forestille sig en så ærgerrig spiller som Robben drosle ned på den måde. Han har selv udtalt, at han er afslappet omkring sin fremtid, og mon ikke, han snupper endnu en sæson i Bayern, hvis ellers kroppen holder til det? For selvom han er oppe i årene, så har han også i denne sæson vist, at han stadig er en vigtig brik for sydtyskerne.
Franck Ribéry, Bayern München

Den anden del af Europas måske bedste kantpar de seneste ti år, Franck Ribéry, har ligeledes kontraktudløb til sommer. Og hvor vi var forholdsvis optimistiske på Robbens vegne, er det bestemt ikke utænkeligt, at det ender med et brud mellem franskmanden og Bayern til sommer. Den lille teknikker har spillet i Bayern München i elleve år siden ankomsten i 2007. Det er blevet til 367 kampe for ”Stern des Südens” hvor han også har vundet hele syv mesterskaber. De sidste par sæsoner har formen været nedadgående, og skadesfrekvensen opadgående, og Rummenigge har udtalt, at sydtyskerne overvejer Ribérys fremtid. Et skifte tilbage til Frankrig og Olympique Marseille kunne være en mulighed, ligesom USA og karrierestop for den sags skyld også kunne være det.

 

Lukas Hradecky, Eintracht Frankfurt

Den tidligere Brøndby og Esbjerg målmand ser ud til at forlade Frankfurt til sommer. Anderledes kan vi næsten ikke tolke de offensive udmeldinger, han selv har været ude med. Efter næsten tre sæsoner i  Eintracht Frankfurt, som har resulteret i hele 84 kampe, forlader den finske landsholdskeeper nu Commerzbank-Arena. I denne sæson har den høje finne spillet alle Bundesliga kampe og været en helt central figur i Frankfurts flotte efterår, hvor de er med i kampen om de europæiske pladser. Hradeckys fremtid kunne meget vel fortsat ligge i det tyske, hvor Bayer Leverkusen har snuset lidt til Frankfurts førstevalg. Hradecky kunne være en erstatning for Bernd Leno, der forventes at forlade medicinhovedstaden til sommer, selvom hans kontrakt løber helt til 2020.

 

Marc-Oliver Kempf, SC Freiburg

Marc-Oliver Kempfs efterår har været plaget af skader, hvilket har gjort, at den unge tysker kun har spillet seks kampe i denne sæson i alle turneringer. Sidste sæson fik han sit gennembrud med fortrinligt forsvarsspil og præstationerne var nok til udtagelse til U21 EM, som Tyskland bekendt gik hen og vandt. Allerede i sommer var der rygter om et skifte, hvor særligt HSV var meget interesserede i Kempf. Dengang valgte forsvarsspilleren at forblive Freiburg tro, men meget peger i retning af et skifte til sommer. Stuttgart og Hannover er tidligere blevet nævnt som kommende klubber, mens også Schalke på det seneste er begyndt at røre på sig. I Schalke kan han erstatte Nastasic, som Schalke forventes at sælge til sommer, ligesom Naldo trods et forrygende efterår heller ikke ligefrem bliver yngre.

 

Nicolai Müller, Hamburger SV

At score et mål er typisk det bedste, en fodboldspiller kan opleve. Jubel og sejrsrusen er en følelse, man stræber efter at opleve igen og igen, men nogle gange kan jublen tage overhånd. Det gjorde den i hvert fald for Nicolai Müller, der pådrog sig en ledbåndsskade efter en fejring ved hjørneflaget på den første spilledag af denne Bundesligasæson. Derefter kom en lang skadespause og en tilbagevenden forventes først i starten af april i år. Den lange skade og uvisheden om Nicolai Müllers form efter skadespausen har også gjort, at die Rothosen ikke har forlænget hans kontrakt endnu. Sidste sommer var Premier League klubberne West Ham og Southampton ude efter Müller i de sidste dage af transfervinduet, men efter hans skade, har der ikke været nogen generel interesse for den tidligere landsholdsspiller. Et frisk bud herfra kunne være, at Wolfsburg måske holder et ekstra vågent øje med, hvordan hans comeback forløber.

 

Sven Ulreich, Bayern München

”Reservemålmanden” for Bayern München har i denne sæson spillet en stor rolle for de forsvarende mestre. Han har i alt spillet 19 kampe og holdt buret rent hele otte gange ovenpå Manuel Neuers fravær. En stabil sæson for den 29-årige tysker, der har spillet for mesterskabsklubben siden 2015. Til sommer udløber kontrakten, og Ulreich har selv været ude at sige, at det vil være vanskeligt at vende tilbage til bænken efter at have spillet så meget det sidste halve år.
Selvom Bayern nok gerne vil forlænge, så ligner det et exit til sommer, hvor han kan blive en del af en større målmandskabale. Skifter Leno væk, ryger Hradecky til Leverkusen, og så mangler Frankfurt lige pludselig en solid keeper.

 

Zlatko Junuzovic, Werder Bremen

Det er altid en mærkelig situation, når kaptajnen skal forlade sit hold, men sådan ser situationen ud for Werder Bremen, der til sommer kan risikere at miste deres 30-årige anfører.
Østrigeren har igennem flere sæsoner været en stor profil i det nordtyske, men denne sæson har han grundet skader endnu ikke fået sat sit aftryk på holdet. Med Werder i nedrykningsfare, holder midtbanespilleren formentlig sine muligheder åbne, hvor der især tidligere har været bud efter ham fra Premier League. Med sine 30 år er det nu, at Junuzovic skal søge væk, hvis han vil prøve noget andet end Bremen, som han har været i siden 2012. Vi tror dog på, at de to parter i sidste ende finder hinanden.

Marwin Hitz, Augsburg

FC Augsburg har haft en god halvsæson, og det skyldes især flot målmandsspil af Marwin Hitz. Den schweiziske målmand har spillet samtlige minutter i efteråret, og han har holdt buret rent fire gange. Hitz’ kontrakt udløber til sommer, og med sine 30 år er det også ved at være tid for ham til måske at prøve noget nyt. Tidligere fik vi sat Ulreich i forbindelse med de snart ledige handsker i Frankfurt, men Hitz kunne også sagtens være en mulighed. Det er heller ikke utænkeligt, at der er Premier League klubber, der holder øje med schweizeren i løbet af foråret.

Øvrige spillere, der står uden kontrakt til sommer
Subotic (Dortmund), Rafinha (Bayern München) Badstuber (Stuttgart), Holtby (Hamburger SV), Sakai (Hamburger SV), Sané (Werder Bremen), Stocker (Hertha BSC), Kaiser (RB Leipzig), Pekarik (Hertha BSC), Hunt (Hamburger SV), Marod (1. FC Köln), De Jong (Mainz)

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 2 i Bundes Manager: Dobbelt op på Bayern