bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayer Leverkusen > Tyske rekorder står for fald i Champions League

Tyske rekorder står for fald i Champions League

Champions League UEFA, højdepunkter

Der er Champions League på programmet tirsdag og onsdag, hvor samtlige fire tyske hold skal i aktion. Bayern er allerede videre, RB Leipzig er godt på vej, mens både Dortmund og særligt Leverkusen kan havne i problemer.

Det ser ganske fornuftigt ud for de tyske klubber på Uefa’s koefficientrangliste, hvor Tyskland igen er oppe som nummer tre efter at have overhalet Italien.

Særligt Bayern München har spædet godt til i point-kassen med lutter sejre i gruppespillet, og faktisk er rekordmestrene fra München tæt på at sætte en ny rekord. For hvis de kan vinde de sidste to kampe mod henholdsvis Røde Stjerne og Tottenham, vil de blive det første tyske hold til at vinde samtlige seks kampe i gruppespillet. Endnu er det ikke lykkedes for et Bundesliga-hold at få mere end 15 point i gruppespillet, men Bayern München har en del at have optimismen i, da de er ubesejret i de seneste 14 gruppekampe i Champions League.

Tirsdag skal også Leverkusen i aktion, og her er fortællingen lidt en anden. Die Werkself skal vinde i Moskva, hvis de stadig vil gøre sig forhåbninger om at gå videre fra gruppen. Det er dog ti kampe siden, at Leverkusen senest vandt på udebane i Champions League, men måske de kan bryde forbandelsen i deres kamp nummer 100 i Champions League. Leverkusen bliver den 23. klub i historien til at opnå det antal kampe i Champions League, og de indtager en tredjeplads i det tyske regnskab, hvor Bayern München (245) og Borussia Dortmund (118) indtager de to øverste pladser.

Onsdag gælder det så RB Leipzig, der med en sejr mod Benfica hjemme kan sikre sig videre avancement til ottendedelsfinalerne for første gang i historien.I seneste runde vandt de 2-0 ude mod Zenit St. Petersburg, og det var første gang i 18 forsøg, at Julian Nagelsmann holdte nullet i en europæisk kamp. En ny sejr til RB Leipzig vil i øvrigt betyde, at klubben for første gang nogensinde vinder tre kampe i træk i europæisk sammenhæng.

Rundens største kamp med tysk deltagelse finder sted på Camp Nou, hvor Dortmund gæster Barcelona. Spanierne er uden nederlag på eget græs i 28 kampe i træk, så det kræver lidt af et kriseramt Dortmund-hold, hvis der skal ændres på det. Måske de kan sætte deres lid til, at Marco Reus kommer på tavlen. Det vil i givet fald være tyskernes 18 mål i Champions League, og det vil gøre ham til den mest scorende Dortmund spiller i turneringen. Lige nu deler han rekorden med Robert Lewandowski.
Også Lukasz Piszczek har mulighed for at tage en rekord, skulle det blive til tre point. 23 sejre har polakken i Champions League for Dortmund, og dermed deler han i øjeblikket førstepladsen med klublegenden Stefan Reuter.

Quiz: De 25 mest scorende tyske spillere i Champions League

You may also like
Optakt til Bundes Manager runde 18 – Et flot farvel til Marco Reus
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Tilskuersnit for Bundesligaen
50+1 reglen og Bayer Leverkusen – Pandoras pilleglas?