bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Borussia Dortmund > Tyske Champions League-kuriøsiteter

Tyske Champions League-kuriøsiteter

Dramaet var henvist til den anden side af kridtstregerne hos de tyske hold i tirsdagens Champions League.

Resultaterne kastede ikke mange overraskelser af sig set med tyske briller. Dortmund vandt komfortabelt 3-0 over Marseille mens Schalke 04 slog Basel 1-0 på udebane. Der var dog alligevel et par kuriøsiteter uden for banen at dykke ned i, der bl.a. involverer en rygende VIP-Klopp, Greenpeace-aktion og jubelscenekritik.

Ingen logementalitet hos Klopp

Dortmundtræneren var ufrivilligt blevet henvist til VIP-logen på Signal Iduna Park efter sit lettere sure opstød mod fjerdedommeren i Napoli-kampen. Han kunne derfor se sit hold slå franske Marseille 3-0 fra de komfortable omgivelser i logen, men trods de blødere stole var det tilsyneladende ikke noget, der imponerede træneren. Adspurgt om situationen svarede han nøgternt: “Den (logen, red.) ser bedre ud, men derudover er det lort”.

Klopp ser dog ud til trods alt, at have hygget sig. Den kulørte avis, Bild, kunne i hvert fald påpege at Kloppo udnyttede tiden i VIP-logen til at få sig en beroligende smøg – en uvane han tidligere har fået en del kritik for.

 

Fanoptøjer og russerprotest i Schweiz

Opgøret mellem Basel og Schalke 04 har formentligt ikke tiltrukket så mange neutrale tilskueres interesse, men det er alligevel et af de mest omtalte i medierne her dagen efter.

For det første fordi flere af de 2000 tilrejsende Schalke-fans røg i klammeri med 300-400 schweiziske hooligans. Politiet måtte gribe ind med gummikugler og tåregas for at få situationen under kontrol.

Kontroverserne omkring kampen sluttede dog ikke her. På banen måtte spillet nemlig afbrydes kort efter start, da et kæmpe banner pludselig foldede sig ud fra stationtaget, flankeret af Greenpeace-aktivister hængende i stålwirer. Protesten var rettet mod den russiske energigigant og UEFA- og Schalke-sponsor, Gazprom, med mottoet “Don’t foul the Arctic” – en henvisning til koncernens forsøg på olie- og gasudvinding i de arktiske områder.

 

Med Michel Platini til stede på stadion og med årlige Gazprom-sponsorater til UEFA og Schalke på henholdsvis 300 og 165 millioner kroner, har stemningen i visse kredse nok været en smule anspændt. Dog ikke hos Schalkes sportsdirektør, Horst Heldt, der efterfølgende har erklæret sig for Greenpeace-fan. Forfriskende udiplomatisk.

Jens Lehmann i krammekritik

Den forhenværende tyske keeper, Jens Lehmann, var ude med riven efter André Schürrles jubelscene, hvor han løb mod sidelinjen og krammede José Mourinho. Den nuværende Sky-kommentator mente, at det var pinligt og at man med sådan en opførsel mister respekten hos sine holdkammerater.

Hårde ord fra en mand der ikke just er kendt for sin eksemplariske opførsel:

Kommentaren falder dog i tråd med udtalelserne fra et andet tysk koryfæ, den tidligere Werder Bremen- og Bayern München-spiller, Mario Basler, der er træt af at se spillerne fejre en scoring ved at forme et hjerte med fingrene. Rafael van der Vaart, Eljero Elia, Ivica Olic, Antonio Rüdiger og senest Sidney Sam (til ære for sin hund!) har alle gjort det, og det huer bestemt ikke Basler, der synes, det er fjollet. Avisen Bild har grebet bolden og søsat en kampagne, der skal bringe de emotionelle jubelscener tilbage.

You may also like
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Bochum: Sanchos tilbagekomst
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?