bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Optakt: USA – Tyskland (VM 2014)

Optakt: USA – Tyskland (VM 2014)

Læs vores optakt til Tysklands sidste gruppekamp mod USA. Vi giver et taktisk oplæg, bud på startopstillinger, overblik over skader og spændende matchups.

Tyskland er stort set sikre på at gå videre og kan med en uafgjort mod USA sikre sig førstepladsen. USA er også videre med uafgjort, og med Mester Klinsmann og Lærling Löw (eller var det nu omvendt?) i trænersæderne, har der selvfølgelig været spekulation om hvorvidt de to hold fedter en uafgjort hjem.

Det har Tyskland gjort før, dog under så absurde omstændigheder, at en decideret gentagelse næppe er på tale.

Uafgjort kan kampen dog sagtens ende, for amerikanerne har imponeret spillemæssigt og Tyskland har vist svaghedstegn.

Taktisk oplæg

Löw har indtil videre holdt fast i sin 4-3-3-formation med fire centrebacks i bagkæden. Det har givet nogle problemer især på kanterne, hvor tyskerne har manglet bredde offensivt og støtte defensivt.

Der er dog ikke meget der tyder på, at Löw ændrer formationen til denne kamp, og i det store og hele vil han nok også holde fast i sine 11 foretrukne. Lahms præstation mod Ghana har fået en del kritik i de tyske medier, der har argumenteret for, at han skal rykkes ned på højreback. Löw har dog affejet denne kritik og det tyder derfor på, at Lahm igen er at finde centralt.

Han kan dog få en ny makker på midtbanen. Sami Khedira er tvivlsom med en skade og har desuden ikke spillet for fulde omdrejninger hidtil. Det er derfor nærliggende, at Bastian Schweinsteiger træder ind ved siden af Lahm.

Den tyske bagkæde har gjort det udmærket. Höwedes er blevet udstillet et par gange, men det er i lige så høj grad på grund af manglende støtte fra Mario Götze. Det virker sandsynligt, at Löw holder fast i de fire defensive folk, men ønsker han mere support til Höwedes og en anden dimension i offensiven, er både André Schürrle og Lukas Podolski gode muligheder – der om ikke andet sandsynligvis får et indhop i løbet af kampen.

I front er spørgsmålet om Klose skal starte efter han kom på banen og scorede sit 15. VM-mål. Det ville give mening hvis fx Podolski startede på kanten, men som det ser ud nu ligner Klose mest en super-sub.

Matchups

Jermaine Jones vs. Toni Kroos

De to kender hinanden fra Bundesligaen og kommer formentlig til at clashe her. Kroos har rollen som spilfordeler og igangsætter – en rolle han har eksekveret med bravour hidtil – mens Jones’ mission er at ødelægge og bryde så meget af spillet som muligt.

Det kan tale til Kroos fordel, at den tyske midtbane sandsynligvis ser ud til at være i overtal med Kroos, Schweini og Lahm mod Jones og Beckerman, men det afhænger af hvor dybt Bradley trækker ned i banen fra sin rolle som 10’er.

Fabian Johnson vs. Mario Götze

En anden Bundesliga-kending er den amerikanske højreback Fabian Johnson. Han kan normalt godt lide at støde med frem og har en masse hurtighed. Får han tilladelse til det af Klinsi, kan den udnyttes bag ved Götze for at skabe en overtalssituation mod Höwedes.

Defensivt har han til gengæld nogle mangler og han bliver ofte overløbet.

Skader

Hos USA er Jozy Altidore (angriber) med sikkerhed ude, mens der hos tyskerne har været tvivl om både Sami Khedira og Jerome Boateng. Begge er dog blevet meldt klar, men det ser alligevel ud til at Khedira kan tage en plads på bænken og afløses af Schweinsteiger.

Boateng – og Müller, der har haft en lille øjenskade – bør starte inde (på trods af, at det ikke fremgår af grafikken herunder).

Tyskland USA skader karantæner opstilling

You may also like
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg