bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach

Optakt: Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach

Schalke, optakt

Hjemmeholdet rykkede en plads ned efter sidste rundes nederlag og blev overhalet af netop Gladbach, der kom tilbage i top 4 med en sejr. 

Schalke 04:
Efter fire kampe uden nederlag mistede die Knappen et skridt i toppen af tabellen, da de i sidste runde blev sendt hjem fra Berlin med et 2-0 nederlag. Det efterlader inden denne runde Schalke på femtepladsen med et enkelt point op til den fjerdeplads, der giver Champions League kvalifikation.

Fredag aften får de muligheden for at komme tilbage på sporet, når Gladbach lægger vejen forbi – og hjemmeholdet har om ikke andet statistikken med sig. 12 af de seneste 13 kampe spillet på en fredag aften er nemlig endt med sejre.

Både Choupo-Moting og Goretzka deltog i træningen i denne uge efter deres skader, og sidstnævnte lægger naturligvis pres på Højbjerg. Schalkes nummer 23 har dog leveret godt på det seneste, og det vil være overraskende, hvis ikke han igen er med i startopstillingen.

Mens Choupo-Moting og Goretzka formentlig er med i truppen, så må Schalke se bort fra Höwedes, Nastasic, Uchida og Höger, der alle fortsat er skadede, mens Caicara har karantæne efter fem gule kort.

Gladbach:
Die Fohlen leverede en flot præstation i 3-0 sejren mod Frankfurt, men de bliver nødt til snart at vise samme niveau på udebane, hvis de vil forblive i top fire.

Vi skal nemlig helt tilbage til 31. Oktober for at finde sidste Gladbach sejr på udebane. Siden da er det blevet til fire nederlag og to uafgjorte på fremmed græs.

Normalt har gæsterne godt styr på Schalke, mod hvem de kan fremvise en statistisk på fem sejre ud af de seneste seks indbyrdes opgør, men til fredagens kamp er forsvaret fortsat hårdt ramt af skader. Dominguez, Stranzl, Jantschke, Schulz og Wendt sidder alle ude.

Schubert skal derfor gøre op med sig selv, om han vil gå tilbage til en firebackkæde, som han praktiserede indledningsvist i sæsonen, eller om han vil holde fast i et tre-mands forsvar, som vi har set det i flere af de seneste kampe.

Karantæner:
Schalke 04: Caicara
Gladbach: Ingen

Bud på startopstillinger:

Schalke 04: Fährmann – Riether, J. Matip, Neustädter, Aogo – Geis, Höjbjerg – Schöpf, M. Meyer, Belhanda – Huntelaar
Gladbach: Sommer – Elvedi, A. Christensen, Nordtveit – F. Johnson, Dahoud, G. Xhaka, Hinteregger – Hazard – Stindl, Raffael

Vidste du, at…:
Både Schalkes Breitenreiter og Gladbachs Schubert begyndte deres trænerkarriere i Darmstadt?

Dom:
To hold der begge kan leve med en uafgjort vil normalt betyde en afventende tilgang til kampen, men det er bare ikke Gladbachs filosofi, og derfor kan det sagtens blive underholdende. Det er to hold med cirka samme styrke på nuværende tidspunkt, og derfor bliver det også tæt. 2-2.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi