Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Schalke 04 – Bayer Leverkusen - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke 04 – Bayer Leverkusen

Optakt: Schalke 04 – Bayer Leverkusen

Begge hold gik videre fra deres gruppespil i henholdsvis Europa League og Champions League, og det generelle formbarometer peger da også på en jævnbyrdig kamp.

Kampfakta:
Spillested: Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Dommer: Aytekin
Kamptidspunkt: Søndag 17:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
Schalke:
Efter tolv kampe uden nederlag kom Schalke ned på jorden igen, da RB Leipzig i sidste runde besejrede dem med 2-1 i en kamp, der mest af alt vil blive husket for Werners filmen til et straffespark. Måske kun overgået af hans efterfølgende interview, hvor han først forsvarede straffet for derefter at blive fanget i en løgn om, hvorvidt han havde fortalt kampens dommer, at der ikke var kontakt.

Torsdag sparede Weinzierl så stort set samtlige spillere i Europa League, da endnu en Red Bull klub – denne gang fra Salzburg – vandt med 2-0.
I kampen mod Salzburg var Uchida for første gang længe igen med i truppen, men højrebacken er endnu ikke oppe i omdrejninger efter sin skade og er formentlig ikke med i søndagens kamp.

Det samme er i øvrigt tilfældet for Schalke-anfører Höwedes, der må sidde over med karantæne efter fem gule kort. Riether ligner det mest oplagte bud på hans erstatning i midterforsvaret.

Schalke mangler desuden Coke, di Santo, Embolo og Huntelaar

Leverkusen:
Di Werkself havde allerede kvalificeret sig til ottendedelsfinalerne i Champions League, men de satte onsdag en streg under deres europæiske klasse ved at besejre Monaco med 3-0.

I Bundesligaen kniber det til gengæld lidt med at vise samme klasse. I sidste runde blev det til 1-1 hjemme mod Freiburg, og Schmidts tropper er nu uden sejr i de seneste tre kampe.

Inden denne runde er de placeret på en niendeplads med hele syv point op til de europæiske pladser, så selvom ordet skæbnekamp nok er at tage munden for fuld, så skal de helst have point med hjem fra Gelsenkirchen, hvis ikke de skal hægtes af.

De point skal sikres uden Kampl, der desværre er ude i de næste knap to måneder. Derudover mangler Bender, Mehmedi, Volland og Bellarabi. Sidstnævnte er dog endelig tilbage på træningsbanen efter sin langvarige skade.

Karantæner:
Schalke: Höwedes
Leverkusen:
Ingen

Bud på startopstillinger:

Schalke: Fährmann – Riether, Naldo, Nastasic – Geis – Schöpf, Kolasinac – Goretzka, Bentaleb – M. Meyer
– Choupo-Moting
Leverkusen:
Leno – Henrichs, Tah, Toprak, Wendell – Baumgartlinger, Aranguiz – Calhanoglu, Brandt – Chicharito, Kießling

Vidste du at…
3-0 målet i Champions League sejren over Monaco blev noteret som et selvmål? Wendell sparkede straffesparket, men De Sanctis blev tilskrevet scoringen, hvilket betyder, at Leverkusen har brændt samtlige fire straffespark i denne sæson.

Dom:
Det kan sagtens gå hen og blive en underholdene affære mellem to angrebslystne hold. Schalke er svag favorit på hjemmebane, men vi tror på, at de to klubber deler i porten. 2-2.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg