Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: RB Leipzig - Borussia Dortmund - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Borussia Dortmund

Optakt: RB Leipzig – Borussia Dortmund

Det er to af Bundesligaens mest kontraorienterede mandskaber, der brager sammen lørdag eftermiddag, når Leipzig tager imod Dortmund.

Kampfakta:

Spillested: Red Bull Arena, Leipzig
Dommer: Brych
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30

 

Holdnyt:

Leipzig:

Det er rigtig tæt i toppen af Bundesligaen i øjeblikket, og derfor er det også meget få point, der afgør om sæsonen er en succes eller fiasko. Leipzig indtager inden lørdagens brag mod Dortmund 6. pladsen i Bundesligaen, men der er altså kun tre point op til netop Dortmund, der ligger nr. 2.

Yussuf Poulsen og co. er dog løbet ind i to nederlag i de to sidste Bundesliga-kampe, da de har tabt til Frankfurt og Köln. På papiret er det to kampe, som man ikke må tabe, hvis de vil være med helt i toppen, men en sejr over Dortmund ville bringe dem helt ind i topkampen igen.

Det kræver dog helt sikkert, at de er skarpe på omstillingerne, som vi har set flere gange i denne sæson. Generelt bliver det spændende, at se hvem af de to hold, der træder i karakter og sætter sig på kampen. Hjemme på Red Bull Arena har Leipzig også kun tabt to kampe i indeværende sæson.

Sidst de to mandskaber mødtes, endte det med 3-2-sejr til Leipzig i en dramatisk kamp, der havde det hele, masser af mål og røde kort. Om vi kan få en lige så underholdende kamp lørdag eftermiddag kan vi kun spå om, men én ting er sikkert, Leipzig kommer ikke til at give sig.

Faktisk har Leipzig en god statistik mod Dortmund, da de har vundet to ud af deres tre kampe mod BVB. Kigger man på tabellen, så skal Leipzig meget gerne bruge en sejr, hvis ikke de vil hægtes af, for Gladbach begynder også at komme i gang.

Der skal dog andre boller på suppen, end vi har set de i de to sidste Bundesliga-kampe, hvis det skal blive til point mod Stögers Dortmund-mandskab. Tæller man ikke Europa League-kampene mod Napoli med, så har Leipzig faktisk ikke vundet i ligaen siden den 7. februar, hvor det blev til en 2-0-sejr hjemme mod Augsburg.

Altid evigt udskældte Timo Werner er topscorer for Leipzig i denne sæson, og faktisk har det været en lille smule skuffende, hvad danske Yussuf Poulsen og svenske Emil Forsberg har leveret i denne sæson. Blandt andet de to skal til at byde ind, hvis Leipzig skal have en chance for at slå et solidt Dortmund-mandskab. Marcel Halstenberg, som stadig er ude med en korsbåndsskade.

Dortmund:

I mandags brød Augsburg en solid Dortmund-stime, efter tre vundne kampe i streg. Alligevel var det ikke så meget kampen, man talte om i de tyske medier. Det var mere det, at det var en mandagskamp, og det var bestemt ikke noget, som Dortmund-fansene var specielt begejstret for, derfor var der også kun 54.300 tilskuere på Signal Iduna Park.

Lørdag skal Dortmund igen på en svær opgave, når de gæster Red Bull Arena, et sted som Dortmund aldrig har vundet, men de har dog også kun spillet der en enkelt gang. Inden kampen ligger Dortmund på andenpladsen i ligaen, men tabte point kan hurtigt betyde, at man ryger længere ned, da det er få point, der adskiller holdene i toppen.

Offensivt har de neDortmundmlig set rigtig farlige ud her på det sidste, og det har i den grad klædt deres spil, at Marco Reus er kommet tilbage, og samtidigt er Mario Götze lyst op, da han er rykket længere frem på banen. Det kan blive deres våben i en svær udekamp mod Leipzig, som nok heller ikke kommer til at afvente specielt meget, det kan derfor godt udvikle sig til en kamp med masser af chancer.

Helt fremme bliver har Michy Batshuayi nu ikke scoret i tre kampe i træk, men han skaber en masse plads, som de tre bagvedliggende spillere kan nyde godt af.

At kampen spilles på udebane er, overraskende nok, faktisk ikke noget, som Dortmund burde have så meget imod. BVB har nemlig været bedre på udebane end hjemme på Signal Iduna Park, da det kun er blevet til to nederlag på udebane, mens man har tabt tre kampe på hjemmebane.

Til den vigtige udekamp mod Leipzig er der dog en stor håndfuld profiler, der ikke kommer til at spille, da både Erik Durm, Raphäel Guerreiro, Shinji Kagawa, Sebastian Rode og Andriy Yarmolenko alle er ude med skader.

Karantæner:

RB Leipzig: Ingen
BVB: Ingen

Bud på startopstillinger:

Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Orban, Upamecano, Bernardo – Demme, Kampl – Sabitzer, Forsberg – Y. Poulsen, Werner
Dortmund: Bürki – Piszczek, Akanji, Toprak, Schmelzer – Dehoud, Weigl – Schürrle, M. Götze, Reus – Batshuayi 

Vidste du, at..:

Dortmund i 1/8-finalerne af Europa League møder RB Leipzigs søsterklub, RB Salzburg? Salzburg var den første klub, som Red Bull købte, og efterfølgende blev Leipzig altså også opkøbt af firmaet.

Dom:
Selvom Dortmund ikke har underholdende i deres seneste kampe, så kan kampen mod RB Leipzig måske blive undtagelsen. Vi tror hvert fald på en målrig kamp, hvor Dortmund virker stærkere. 3-1 til gæsterne.

 

Foto: www.dierotenbullen.de

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!