bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund

Optakt: Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund

Højdepunkter, Optakt, Eintracht Frankfurt, Borussia Dortmund

Eintracht Frankfurt er et af de mest formstærke mandskaber i Bundesligaen i øjeblikket, og det skyldes ikke mindst danske Jesper Lindstrøm. Danskeren er desværre ude med corona, og han får derfor ikke en rolle i lørdagens Kracher mod Borussia Dortmund, der har stærkt brug for tre point i mesterskabsduellen, hvis det ikke skal blive en enerådig mesterskabskamp.

 

Kampfakta

Spillested: Deutsche Bank Park, Frankfurt
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30

 

Holdnyt

 

Frankfurt

Inden vinterpausen kørte det på skinner for Eintracht Frankfurt, der har vundet seks ud af de seneste syv Bundesliga-kampe. På mange måder faldt vinterpausen uheldigt for Frankfurt, som både spille- og resultatmæssigt var inde i en fantastisk stime. Det berettiger Die Adlern til en sjetteplads blot to point fra Freiburg på tredjepladsen, men lørdag venter for alvor en styrkeprøve for Oliver Glasner og co.

En af de spillere, der har været en del af succesen på det seneste for Frankfurt har ovenikøbet dansk pas. Jesper Lindstrøm har været inde i en formidabel periode, der også har kastet en nominering som månedens spiller til midtbanekreatøren af sig. Det er ganske imponerende af unge Lindstrøm, der spiller sin første sæson i udlandet.

Se også: Jesper Lindstrøm med mål og assist mod Gladbach

Lindstrøm har scoret tre mål i de seneste tre kampe, men desværre for os danskere, Glasner og for kampen i sin helhed, må Lindstrøm sidde ude til lørdagens opgør med coronasmitte.

Det er danskeren dog ikke ene om, da også da Costa er smittet, så på den måde er Frankfurt faktisk sluppet relativt billigt indtil videre ift. så mange andre klubber.

Frankfurt skal ud at vise, at de ikke lader sig kyse af, at et hold som Borussia Dortmund kommer på besøg, men sidst de to mandskaber mødtes, var der klasseforskel. BVB vandt overbevisende 5-2, men det er en anden situation nu, hvor Frankfurt for alvor har sat en stime sammen. Spørgsmålet er så bare, hvor stor effekt vinterpausen har på netop den gode stime.

Oliver Glasner må foruden de to coronasmittede spillere også undvære Barkok, der er til AFCON, mens Jens Petter Hauge og Christopher Lenz begge er muskelskadede.

 

Dortmund

Mens lørdagens hjemmehold kunne gå på vinterpause med en god smag i munden, så kunne Dortmund omvendt gå slukøret på vinterferie. To sejre i de sidste fem kampe var ikke noget, som man for alvor kunne være tilfredse med, da Bayern samtidig har slået et gedigent hul, der bliver meget svært at lukke.

Senest tabte BVB i Berlin med 3-2 i et opgør, der var hektisk og intenst, men hvor Hertha viste den kynisme, som ellers har været gemt væk længe. BVB har derfor i den grad noget at revanchere, hvis de vil holde fast i det spinkle håb om at kunne nå overhovedet at gøre kampen om die Meisterschale til en reel duel.

Det kræver først og fremmest tre point i Frankfurt, og heldigvis for Marco Rose er Jude Bellingham igen i spil efter sin karantæne. Den unge englænder var virkelig savnet i hovedstaden, hvor der manglede et bindeled mellem midtbanen og angrebet. Her kan nøglen meget vel være hedde Bellingham, der har spillet en rigtig god sæson, hvor han dog enkelte gange er kogt over – eksempelvis med sine udtagelser efter Bayern-nederlaget.

Marco Roses BVB-mandskab har generelt brug for oprejsning, og det hjælper også på det, at flere spillere er ved at være deres skader kvit. Det gælder en Moukoko og ikke mindst Reyna, som også har været særdeles savnet siden hans skade på tredje spilledag. Til gengæld må Rose undvære Akanji, Morey, Schmelzer og Unbehaun, mens Marius Wolf og Dan-Axel Zagadou er ude med coronavirus.

 

Karantæner

Frankfurt: Ingen
Dortmund: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Frankfurt: Trapp – Tuta, Hasebe, Ndicka – Rode, Sow – Chandler, Kostic – Paciencia, Kamada – Borré  Trainer
Dortmund: Kobel – Meunier, Can, Hummels, Guerreiro – Dahoud – Brandt, Bellingham – Reus, T. Hazard – Haaland

 

Vidste du, at..:

Eintract Frankfurt har fået 18 ud af 21 mulige point siden november måned, hvilket gør dem lige så formstærke som Bayern?

 

Dom:

Det er svært at skelne mellem de to mandskaber, der begge meget gerne vil have tre point ind på kontoen. Vi tror, at Dortmund påfører Frankfurt det første nederlag siden starten af december måned i en underholdende kamp, der ender 3-1 til gæsterne.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby