bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – FC Köln

Optakt: Borussia Dortmund – FC Köln

Borussia Dortmund, optakt

Hverken Dortmund eller Köln har fået den optimale optakt til deres indbyrdes kamp, da begge hold tabte i Europa. Dortmund må dog anses for at være favoritter, da de topper Bundesligaen, mens Köln i øjeblikket ligger sidst.

Kampfakta:
Spillested: Signal Iduna Park, Dortmund
Dommer:
Patrick Ittrich
Kamptidspunkt:
Søndag kl. 18.00.

Holdnyt:

Borussia Dortmund:

Peter Bosz´ mandskab fik ikke ligefrem den bedste optakt frem mod braget mod Köln på hjemmebane, da de onsdag tabte 3-1 til Tottenham i Champions League. I den kamp var defensiven stort set ikke fungerende, og så blev sydtyskerne også snydt for et mål, som endte med at blive afgørende. På trods af den kamp, så har die Schwarzgelben fået en noget nær optimal start på Bundesligaen, hvor de lige nu topper ligaen med syv point efter de tre første kampe.

Sidste sæson da de to mandskaber mødtes, blev der kun scoret to mål i de to kampe, hvor det blev til en pointdeling begge gange. BVB´s forsvar kan dog trøste sig med, at de denne gang ikke skal holde styr på franskmanden Anthony Modeste, som blev solgt til den kinesiske klub Tianjin Quanjian.

Selvom defensiven ikke så for stærk ud i tirsdags mod Tottenham, så har det alligevel set fornuftigt ud i Bundesligaen, hvor de endnu ikke har lukket mål ind. Sidst de indledte en sæson med at holde nullet i de første tre kampe var i 2001/02, hvor de endte med at blive mestre.

Andrey Yarmolenko fra Ukraine lavede sit første Dortmund-mål mod Tottenham, og han kan sammen med Aubameyang blive en stor mundfuld for Köln.

Peter Bosz må se bort fra en masse spillere, da Marc Batra, Erik Durm, Raphael Guerreiro, Marcel Schmelzer, Marco Reus, Sebastian Rode, Jadon Sancho og André Schürrle alle er ude med skader.

FC Köln:

Köln har også været i aktion i Europa i denne uge, hvor de ikke har været i 25 år. Dette var fansene ufattelig glade for, og faktisk blev kampen mod Arsenal udsat en time, da der var så mange tyske fans, der ville ind og se kampen, selvom de ikke havde billet. Det var medier, der mente, at der var op i mod 20.000 tyskere i Englands hovedstad, selvom der kun var ca. 3000 tyskere, der have købt billet til fanafsnittet. Kaosset opstod, da de mange fans forsøgte at få adgang til kampen.

Tidligere på torsdagen viste vi på Twitter bla. billeder af Kölns fans, som sang og hyggede sig i Londons gader. Selve kampen begyndte rigtig godt for Köln, da Jhon Cordoba bragte tyskerne i front allerede efter ni minutter. Efter den chok-føring vågnede Arsenal dog op, og i anden halvleg viste Alexis og co. klassen, da de slog Köln 3-1 på Emirates Stadium. Köln fik dermed ikke den bedste optakt til kampen mod Dortmund, hvor de altså ikke har den store tid til at restituere.

I og med at de spillede sent torsdag aften, så kan kræfterne måske blive et problem, hvis de bliver udsat for det Dortmund-pres, som alle forventer. I forvejen har Peter Stöger og hans hold ikke fået den bedste sæsonstart, da de endnu har det første point til gode. Mål har de heller ikke rigtig lavet nogle af, og topscorer er faktisk danske Frederik Sørensen, der er den eneste spiller, der endnu er kommet på måltavlen.

Selvfølgelig kan de fleste hold have startproblemer, og det må man i den grad sige, at Köln har. Defensiven har heller ikke set alt for godt ud, da de har lukket ti mål ind i de første tre kampe i Bundesligaen.

Men måske en kamp mod Dortmund er lige, hvad Köln har brug for. I hvert fald har Peter Stöger endnu ikke tabt til de sort-gule (fire uafgjorte og to sejre).

Köln har alle mand til rådighed i søndagens kamp, men spørgsmålet er om alle spillere er 100% friske ovenpå opgøret mod Arsenal torsdag aften.

Karantæner:

Dortmund: Ingen
1. FC Köln:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan – Dahoud, Sahin, M. Götze – Yarmolenko, Aubameyang, Phillipp

Köln: T. Horn – Klünter, Sørensen, Heintz, Rausch – M. Lehrmann, J. Hector – Risse, Bittencourt – Cordoba, Osako

Vidste du, at:
Jhon Andrés Cordoba har affyret kanonen 16 gange i indeværende sæson uden at score?

Dom:
Dortmund bør være det klart bedste hold, især hvis vi kigger på de seneste par opgør. Köln får det rigtig svært, og der er ikke specielt meget, der taler for point til Frederik Sørensen og co. Derfor tror vi også på en solid 3-0-sejr til hjemmeholdet.

Læs også: Guide: Fodboldrejse til Borussia Dortmund

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!