bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach

Optakt: Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach

Optakt, Borussia Dortmund, Gelbe Wand, Den gule mur

To hold i krise i hver deres ende af tabellen. Hvem bliver sejrsherre i Borussia-derbyet mellem Dortmund og Gladbach?

Spillested: Signal-Iduna-Park
Kamptidspunkt: Søndag 17:30
TV: TV3 Sport

Borussia Dortmund:

Marco Roses hold udnyttede i sidste weekend Bayerns nederlag til Bochum, da de på udebane slog Union Berlin med 0-3.

Et nederlag på hjemmebane i torsdag til Rangers i Europa League har dog fået humøret noget ned. Situationen er lidt mærkelig i Dortmund, for med seks point op til Bayern, er de sådan set med i kampen om titlen, men alligevel ligner de ikke et hold, der er, hvor de skal være, og der var rygter om, at der efter torsdagens blamage skulle have været krisemøde i ledelsen, selvom støtten til Rose fortsat – udadtil – er intakt.

Til søndagens brag sidder Erling Haaland, Morey og Schmelzer ude, ligesom Akanji er blevet skadet på ny og dermed også glipper opgøret.

Borussia Mönchengladbach:

Gladbach vandt i sidste weekend med 3-2 over Augsburg, og dermed fik de lidt tiltrængt medvind i en ellers svær periode.

Det var den første sejr i mere end en måned, og Gladbach har ikke fået den start på “Rückrunden”, de havde håbet på. Sidste weekends sejr hjalp dem en hel del, men de er dog alligevel ikke mere end fire point over stregen før søndagens “Borussen-duel”.

Til søndagens kamp sidder Lars Stindl ude, men ellers kan Hütter råde over alle sine profiler søndag eftermiddag.

Bud på startopstillinger:

Borussia Dortmund: Kobel; Meunier, Akanji. Hummels, Guerreiro; Dahoid, Can; Brandt, Reus, Bellingham; MalenBorussia Mönchengladbach: Sommer; Ginter, Friederich, Elvedi; Lainer, Kone, Neuhaus, Bensebiani; Hofmann, Plea; Embolo

Dom:

Uden Haaland har Dortmund sværere ved at finde frem til målene, og da de defensivt heller ikke er så stærke, kunne vi se en lille overraskelse lure om hjørnet. Vi tror, at “die Fohlen” vinder 1-2.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg