bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – SC Freiburg

Optakt: Bayern München – SC Freiburg

Optakt, Bayern München, højdepunkter

Hjemmeholdet inviterer til mesterskabsfest, når Freiburg, der fortsat kæmper for Europa, kommer på besøg

Kampfakta:
Spillested: Allianz-Arena, München
Dommer: Jochen Drees
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
Bayern München:
For femte gang i træk har Bayern München vundet Bundesligaen. Bayern har domineret tysk fodbold de seneste år, og nu er det igen blevet tid til at fejre dem. De seneste kampe har Bayerns fans også haft noget at juble over, for de har vundet de seneste tre kampe i træk. I disse kampe besejrede de Wolfsburg, Darmstadt samt Leipzig. Udover mesterskabet skal Bayern sige farvel til den tyske legende, Philip Lahm samt Xabi Alonso.

Efter den gode form vanvidskampen imod Leipzig som endte 5-4 til mestrene, er Bayern godt klar til at tage imod Freiburg på den sidste spillerunde. Især en skaldet hollænder stjal overskrifterne efter kampen, nemlig Arjen Robben med hans sejrsmål. Han har i alt scoret 89 mål samt produceret 53 assists i hans 187 bundesliga kampe, siden han ankom fra Real Madrid i 2009.

Hvis Ancelottis tropper får de tre point imod Freiburg, vil det være den fjerde bedste sæson i bundesligahistorien. Så selvom Bayern har vundet mesterskabet, er der stadigvæk noget på spil. På den sidste spilledag har især en mand ved navn Robert Lewandowski været i godt spillehumør. Han har scoret i Bundesligaens sidste runde i de seneste fem sæsoner.

Med Xabi Alonso, Philip Lahm og Starke som alle skal spille deres sidste kamp nogensinde, forventes der også, at de optræder i startopstillingen. Der forventes et stort farvel til især Philip Lahm som er en kæmpe legende i Bayern og som har sikret sig en plads, som en af Bayerns bedste spillere nogensinde.

SC Freiburg:
Freiburg kan så småt begynde at drømme om Europa. Men et europæisk eventyr kan kun blive matematisk sikkert, hvis Freiburg vinder imod Bayern München. I Freiburgs seneste kamp måtte de nøjes med et enkelt point imod nedrykningssikre Ingolstadt.

Efter kampen imod Ingolstadt blev kampen om Europa lidt sværere. Men med en sejr over Bayern München, vil den kamp blive glemt og fansene vil kunne glæde sig til et europæisk eventyr. Seneste gang Freiburg var i Europa, var da de var i UEFA Europa League i 2013-2014 sæsonen. Men de nåede ikke længere end gruppespillet.

Nogen nem opgave på Allianz-Arena bliver det dog ikke. Freiburg har aldrig vundet i München, ligesom Bayern stadigvæk er ubesejret på hjemmebane i denne sæson. Bayern har vundet deres seneste 28 kampe imod oprykkede bundesliga hold. Men med en sejr over Bayern München vil skabe tysk historie, da Freiburg vil tilslutte sig Leipzig i europæisk fodbold, og aldrig før har to oprykkede hold i bundesligaens historie formået at få europæiske pladser i deres første sæson i bundesligaen.

Frantz og Söyüncü er tilbage og kan tilbageerobre deres pladser fra Abrashi og Kempf. Der er stor sandsynlighed for, at Freiburgs stjernespiller Grifo vil erstatte Bulut på kanten.

Karantæner:
Bayern München: Ingen
SC Freiburg: Ingen

Bud på startsopstillinger:
Bayern München: Starke – Lahm, J. Boateng, Hummels, Alaba – Xabi Alonso, Vidal – Robben, Thiago, F. Ribery – Lewandowski
SC Freiburg: Schwolow – Ignjovski, Gulde, Kempf, C. Günter – Höfler – Abrashi – Haberer, Grifo – Philipp – Niederlechner

Vidste du, at…:
Bayern München har scoret ni mål fra det 90. minut og frem? Hvis disse mål ikke havde været tilstede, vil Bayern havde haft hele otte point færre.

Dom:
En svær kamp for Freiburg, men hvis de griber chancen, kan de godt få point med sig. En målrig kamp, 2-2.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union