Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Bayern München – Gladbach: ”Wer wird Deutscher Meister!?” - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Gladbach: ”Wer wird Deutscher Meister!?”

Optakt: Bayern München – Gladbach: ”Wer wird Deutscher Meister!?”

Bayern München, optakt, Thomas Müller

FC Bayern München kan få niende gang i træk sikre sig die Meisterschale, og det kan endda komme i hus uden at være i kamp. Ikke desto mindre møder Hansi Flick og co. et toptændt Gladbach-mandskab, der tidligere har voldt Bayern problemer.

 

Kampfakta

Spillested: Allianz-Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Tv: TV3 Max

 

Bayern München

Bayern er i den lidt spøjse situation, at mesterskabet allerede kan være sikret, inden de går på banen til lørdagens sene opgør. For inden kampen mod Gladbach mødes Dortmund og Leipzig, hvor et pointtab til Nagelsmann og co. vil sende die Meisterschale til München inden kampstart.

Det kan, hvis det sker, komme til at påvirke Bayern-spillernes motivation til opgøret, selvom der trods alt er tale om professionelle fodboldspillere.

Omvendt hvis Leipzig vinder opgøret i Dortmund, så skal Bayern selv klare ærterne mod Gladbach, hvis de på lørdag vil kalde sig Deutscher Meister for niende(!) gang i træk.

Det kunne de faktisk allerede have sikret sig i den foregående spillerunde, men efter endnu et svendestykke fra Bo Svensson og Mainz, så forhindrede Mainz-mandskabet den store Bayern-fest. Mainz vandt nemlig opgøret 2-1, hvilket var det første Bayern-nederlag siden 22. spillerunde.

I nederlaget var Robert Lewandowski tilbage efter sin knæskade, og den polske angriber er nu kun fire mål fra at kunne tangere Gerd Müllers vilde rekord på 40 sæsontræffere på en sæson.

Der er i hvert fald på mange leder og kanter motivation nok for Bayern-spillerne, selv hvis mesterskabet allerede skulle være sikret, inden opgøret på Allainz-Arena sparkes i gang.

Hansi Flick har dermed også kun tre kampe tilbage som Bayern-træner, hvor de to sidste opgaver er ude mod Freiburg, inden Augsburg venter i den sidste spillerunde på hjemmebane.

Flick må dog fortsat se bort fra Douglas Costa, Hoffmann og Tolisso, der alle tre er ude med skader, mens Niklas Süle er tvivlsom til opgøret.

 

Gladbach

Med Leipzig og Dortmunds finaleplads i pokalen giver syvendepladsen også europæisk fodbold i den kommende sæson, og det er netop den, Gladbach skal forsøge at forsvare i de kommende runder.

I den seneste spillerunde sendte man dog et signal om, at de andre klubber ikke skal hvile alt for meget på laurbærrene, da Gladbach sendte Bielefeld hjem med et 5-0-nederlag, der bringer dem i nedrykningsfare.

I netop det opgør kom Breel Embolo tilbage på scoringstavlen, hvilket han også havde ventet på i 15 kampe.

Men der venter ikke desto mindre et umådelig svært opgør, når Gladbach gæster Bayern München. Til gengæld kan de trøste sig med, at de i Hinrunden faktisk besejrede lørdagens modstander – endda efter at have været bagud 2-0.

Der skal findes nogle af de samme dyder frem, hvis Marco Rose og co. skal overraske endnu en gang. Rose har dog alle mænd på nær Abdoulaye Doucoure klar til opgøret i München, som efterfølges af en hjemmekamp mod Stuttgart, inden den sidste spillerunde mod Werder Bremen.

 

Karantæner

Bayern: Ingen
Gladbach: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Bayern: Neuer (c) – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski
Gladbach: Sommer (c) – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Kramer, Neuhaus – Hofmann, Stindl (c), Thuram – Plea

 

Vidste du, at..:

siden begyndelsen af 2014/2015-sæsonen er Gladbach det hold, der har taget flest point fra Bayern? Gladbach har i alt snuppet tyve point fra rekordmestrene i 13 Bundesliga-kampe.

 

Dom:

Der er masser af grunde til at se opgøret fra München, der er vigtig på så mange leder og kanter. Bayern må være topmotiveret, og skulle mesterskabet allerede være sikret, så kender vi en polsk angriber, der vil gøre alt for at score yderligere mål. Vi tror på en 3-1-sejr til Bayern, selvom Gladbach har haft krammet på Bayern tidligere.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg