bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München

Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München

Kan gæsterne fra München rejse sig oven på onsdagens skuffelse i Champions League, eller får Korkut endelig gang i sit Leverkusen-hold?

Kampfakta:
Spillested: BayArena, Leverkusen
Dommer: Siebert
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
Leverkusen:
Som et af få hold i ligaen plejer Bayer Leverkusen at kunne tage point fra Bayern, når de to hold mødes, men det er svært for alvor at være optimist på die Werkselfs vegne forud for rundens kamp.

I sidste runde blev det til et nederlag i overtiden mod Leipzig til trods for, at de i slutfasen var 11 mod 10. Faktisk har holdet kun vundet en enkelt kamp ud af de sidste ni.

Et point vil i det lys være ganske fornuftigt for Leverkusen, men det rykker ikke for alvor i tabellen, hvor de lige nu er placeret som nummer 12 med seks point til både nedrykning og Europa.

Korkut må nok en gang undvære Bender, Tah og Calhanoglu. Der er tvivl om Bellarabi og Chicharito, som begge har døjet med småskader op til kampen.

Bayern München:
Det så lovende ud ved pausen i onsdagens Champions League kamp, da Bayern efter en flot halvleg førte 1-0. Men på få minutter gjorde Ronaldo (igen) det onde ved Bayern ved først at score og dernæst trække en udvisning på Martínez.

Et nederlag der har skabt lidt panderynker i det sydtyske, der går et hårdt kampprogram i møde. Lørdag gælder det kampen mod Leverkusen, tirsdag er der returopgør i Madrid, og ugen efter venter Dortmund i semifinalen i pokalen.

Lewandowski sad ude med en skulderskade mod Real Madrid, og polakken kommer heller ikke i kamp lørdag. Denne gang dog med karantæne som årsag.

Hummels er stadig ikke klar, og Boateng er ny mand på skadeslisten. Ellers er spørgsmålet, hvor mange profiler Ancelotti vælger at spare. Kimmich, Bernat Coman og Rafinha presser alle på for en startplads.

Karantæner:
Leverkusen: Calhanoglu
Bayern München:
Lewandowski

Bud på startopstillinger:
Leverkusen: Leno – Hilbert, Jedvaj, Toprak, Wendell – Baumgartlinger, Kampl – Bailey, Havertz, Brandt – Volland
Bayern München:
Neuer – Rafinha, Javi Martinez, Alaba, Juan Bernat – Kimmich, Xabi Alonso – Coman, Thiago, Douglas Costa – T. Müller

Vidste du, at…:
Bayern kun har vundet en enkelt af de seneste syv udekampe i Leverkusen? Siden sæsonen 2008/2009 er det ikke lykkes for sydtyskerne at besejre rivalerne i begge kampe i sæsonen.

Dom:
Meget afhænger af, om Leverkusen får deres offensive spillere klar, og hvor mange spillere Bayern eventuelt vælger at hvile. Vi tror på pointdeling. 1-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!