bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale

Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale

Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen

Wer wird Deutscher Meister? Det får vi ikke svaret på lørdag, men vi får måske en god indikation, når Leverkusen og Bayern krydser klinger i en duel mellem ligaens to bedste hold. 

Kampfakta

Spillested: BayArena, Leverkusen
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Tv: See

Bayer Leverkusen

En kliché i fodboldens verden er, at den næste kamp er lige så vigtig som alle de andre. 

Men den køber vi altså ikke i denne omgang, når Bayer Leverkusen brager sammen med Bayern München. 

Det er Bundesligaens førerhold, Leverkusen, som har hjemmebanefordelen i den tidlige mesterskabsduel imod rekordmestrene fra Bayern. Et opgør, der meget vel kan vise sig at blive altafgørende for, hvem der den 4. maj kan stå med die Meisterschale i hænderne. 

Og så er det et opgør, hvor sejrherren kan gå ud med et mentalt overskud og måske med lidt mere ro på bagsmækken. 

Leverkusen går ind til opgøret som ubesejret i indeværende sæson. Ikke bare i Bundesligaen. Ikke bare i DFB-Pokal. Men også i Europa League, hvor Xabi Alonsos mandskab endnu har til gode at tabe. Alt dette lagt sammen giver 30 kampe i træk uden nederlag for die Werkself. 

I midtugen var det ellers tæt på, da Leverkusen var ude i torvene i DFB-pokalens kvartfinale, hvor Stuttgart var modstanderen. I et underholdende og velspillet opgør kom Stuttgart på både 1-0 og 2-1, men når man møder det mest formstærke mandskab i Europa lige nu, så giver de aldrig op. 

Først fik Amine Adli udlignet, inden Jonathan Tah dukkede op i dommerens tillægstid og sikrede Leverkusen en 3-2-sejr og et videre avancement. 

Netop evnen til at komme tilbage, når det ser allersværest ud, kendetegner et tophold, og det har vi set flere gange i indeværende sæson hos Leverkusen, der også scorede et sent mål i Leipzig og mod Augsburg for et par runder siden. 

Og så var det også tilfældet, da de to titelduellanter mødtes i Hinrunden. Her bragte Leory Sané Bayern på 2-1 efter 86 minutters spil, og så tænkte de fleste, at den ville Bayern, som de plejer, køre sejren hjem. Men Leverkusen ville det anderledes. Jonas Hoffmann fik tilkæmpet sig et straffespark, som Ezequiel Palacios tog sig af, og så endte opgøret i München 2-2. 

Netop Palacios er tvivlsom til lørdagens Kracher i Leverkusen, og han har ikke været i aktion siden 20. januar grundet en lårskade, men argentineren er dog i fremgang og efter sigende også i spil. Derudover er Victor Boniface stadig skadet, mens Arthur er det samme. Odilon Kossounou er i finalen for Elfenbenskysten ved AFCON, mens Amine Adli og Edmond Tapsoba begge er tilbage fra AFCON, og de var også begge i aktion i midtugen mod Stuttgart. 

Nøglen for Xabi Alonsos mandskab bliver den defensive organisation, der lige nu kun har lukket 14 mål ind i 20 kampe. Alle hold vil blive udfordret imod Harry Kane, Jamal Musiala og de øvrige Bayern-esser, men hvis man kan holde chancerne på et minimum, er man kommet et godt stykke. 

Det har Leverkusen haft stor succes med, og så har Lucas Hradecky fået sin anden ungdom i indeværende sæson. Offensivt har Leverkusen ikke været udfordret, og de må gå ind til opgøret med en stor tro på egne evner. 

Alligevel må de ærgre sig over, at de har spillet en så god sæson, hvor de endnu ikke har tabt, og så ånder Bayern dem alligevel i nakken. Det vidner også om to historisk stærke hold. De kan dog med en sejr bygge et fem-points forspring, som vil få det åndedræt til at føles lidt længere væk.  

Bayern München

Det er en ny virkelighed, der udspiller sig på Säbener Straße i disse år. 

I den seneste sæson var Bayern for alvor udfordret, og det var kun takket være et nervøst Dortmund-hold, der havde den ene hånd på trofæet, at Bayern alligevel kunne kalde sig mestre. 

I år ser kapløbet om die Meisterschale ud til at fortsætte, men denne gang er det Xabi Alonsos Leverkusen, der ligger lunt i svinget. 

Thomas Tuchels mandskab har ellers spillet underholdende fodbold, og rekordmestrene har også kun tabt to kampe i indeværende sæson. Det var nok bare de færreste, der havde forestillet sig, at det ene nederlag skulle komme på hjemmebane til Werder Bremen. 

Ikke desto mindre er Bayern kun to point efter Bayer Leverkusen, og det er også første gang nogensinde, at et hold med 50 point efter 20 runder er placeret på andenpladsen. Til gengæld har Bayern ikke skulle bekymre sig om en midtuge-kamp i pokalturneringen, da de som bekendt røg ud til Saarbrücken i anden runde. 

Det betyder, at Tuchel råder over et mandskab, der er fuld af energi, og som ikke har 90 minutter i benene fra en hård kamp i tirsdags. Bayern ser dog ind i et par afgørende dage, da de, foruden en tur til Leverkusen, også skal i aktion i Champions League onsdag aften ude mod Lazio. 

Det kan med andre ord blive et par rigtig sjove dage på Säbener Straße, men stemningen kan også hurtigt vende, hvis det ikke skulle blive til to gode resultater. 

Omvendt har vi de senere år set, at Bayern sætter tingene på plads, når der er brug for det. Det er i hvert fald sket de sæsoner, hvor Dortmund har troet, at de kunne udfordre Bayern i Rückrunden. 

Når det så er sagt, så er Bayer Leverkusen en helt anden modstander, som virkelig også har tur i den, og så spiller de ikke mindst på hjemmebane. På BayArena tabte Bayern nemlig 1-2 i sidste sæson, og om det sker igen, bliver vi meget klogere på lørdag aften. 

Thomas Tuchel må dog være en anelse bekymret, når han ser ned over den skadesliste, han i øjeblikket døjer med. I den seneste Bundesliga-kamp, hvor Gladbach blev besejret med 3-1, måtte Alphonso Davies lade sig skifte ud med en knæskade. Samtidig kunne Manuel Neuer ikke træne tirsdag grundet knæproblemer, men han ventes klar til at vogte buret. 

Til gengæld bliver Tarek Buchmann, Kingsley Coman, Serge Gnabry, Konrad Laimer, Daniel Peretz og Bouna Sarr ikke klar til topopgøret. Det må give nogle panderykker hos Tuchel, der dog kan glæde sig over, at både Dayot Upamecano  og Josuha Kimmich træner igen og er i spil her. Det samme er Kim Min-jae, der er kommet tilbage fra de asiatiske mesterskaber, men hvorvidt de tre defensiver profiler er klar til at spille 90 minutter, er endnu uvist. 

Karantæner:

Leverkusen: Ingen
Bayern: Ingen

Bud på startopstillinger:

Leverkusen: Hradecky – Tapsoba, Tah, Hincapie – Frimpong, G. Xhaka, Andrich, Grimaldo – Hofmann, Schick, Wirtz

Bayern: Neuer – Mazraoui, Upamecano, Dier, Guerreiro – Pavlovic, Goretzka – L. Sané, T. Müller, Musiala – Kane

Vidste du, at..:

Det er første gang i Bundesligaens historie, at top-2 begge har minimum 50 point efter 20 spillerunder?

Dom:

Vi får forhåbentligt en rigtig underholdende kamp lørdag aften på et fuldstændig proppet BayArena, hvor alle ingredienserne til et festfyrværkeri er til stede. Vi tror på et 2-2-resultat, som begge mandskaber kan leve med. 

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?
optakt, Hertha, Højdepunkter
Optakt til 20. spillerunde i 2. Bundesliga: Zorniger i zonen og Hertha mod HSV