Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt - Augsburg: Markus Weinzierls tunge arv - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – Augsburg: Markus Weinzierls tunge arv

Optakt – Augsburg: Markus Weinzierls tunge arv

Sidste sæson:

Nummer 12 i Bundesligaen.

Sidste sæson var en historisk en af slagsen for FC Augsburg. Die Függerstädter deltog for første gang i klubbens historie i Europa Leagues gruppespil, efter at successæsonen 2014/2015 havde kastet en imponerende femteplads af sig. Bekendtskabet med europæisk fodbold blev en kæmpe succes for Markus Weinzierls tropper, som avancerede fra gruppe L efter tre sejre og tre nederlag. I 1/16-dels finalen mødte man mægtige Liverpool, og efter 180 minutter adskilte kun en straffesparksscoring fra James Milner Augsburg fra de engelske giganter.

Mens hjemmepublikummet på WWK Arena var vidne til store, europæiske aftenener om torsdagen, var der længere mellem snapsene i weekendens Bundesligakampe. Især på eget græs haltede sydtyskerne, som blot vandt tre af sæsonens 17 hjemmekampe. Det hører dog med til ligningen, at Augsburg var anderledes godt kørende på udebane, og da de 34 spillerunder skulle gøres op, var FCA rækkens femtebedste udehold. I alt rakte det til en solid 12. plads, som aldrig for alvor lugtede af nedrykning.

Transfers:

Augsburgs transferbudget hører bestemt ikke til blandt Bundesligaens største, så da Europa League-modstanderen fra Liverpool ringede og aflagde bud på forsvarsstyrmand Ragnar Klavan, var man ikke sen til at lade den estiske landsholdsanfører gennemføre skiftet. Rent faktisk er den 30-årige forsvarsspiller ikke den eneste Augsburg-spiller, som Liverpool har tilknyttet over sommeren. Også sydtyskernes reservemålmand, 39-årige Alex Manninger, er nu at finde i den engelske traditionsklub, hvor han skal styrke bredden og byde ind med sin enorme rutine. Derudover har Die Függerstädter efter flere års tro tjeneste sagt farvel til Jeong-Ho Hong (28 kampe i sidste sæson), som er skiftet til kinesiske JS Suning for seks millioner euro, og Tobias Werner (19 kampe i sidste sæson), som efter otte år i den hvide Augsburg-trøje fortsætter karrieren hos rivalerne fra Stuttgart. Også marginalspillerne Nikola Djurdjic, Sascha Mölders, Yannik Oettl, Maik Uhde, Erik Thommy og Piotr Trochowski søger nye græsgange og vil ikke blive savnet.

Klubbens helt store sommertransfer har været tilgangen af træner Dirk Schuster, som er kommet til fra sidste sæsons oprykkere fra Darmstadt, med hvem han klarede frisag og undgik nedrykning. Schuster erstatter det ombejlede trænertalent Markus Weinzierl, som efter fire sæsoner i Sydtyskland fortsætter trænerkarrieren hos Schalke 04. På spillersiden har der ikke været det helt store at skrive hjem om. Mest markante forstærkning er den permanente tilknytning af sidste sæsons lejesvend fra Real Sociedad, Alfred Finnbogason, som i fjor scorede syv gange i 14 kampe. Islændingen er udset en fast startplads i angrebet, mens de resterende nyindkøb Takashi Usami (Gamba Osaka), Marvin Friedrich (Schalke 04), Andreas Luthe (Bochum), Gojko Kacar (Hamborg) og Georg Teigl (RB Leipzig) skal kæmpe hårdt for at være i betragtning til Dirk Schusters startopstilling. Transfervinduet er dog endnu ikke lukket i, og rygterne går på, at der er en forsvarsspiller på vej.

Styrket/svækket:

En smule svækket

Denne sæson:

Der er nye boller på suppen. Fortid er Markus Weinzierls velmagtsdage og det europæiske eventyr, og nu skal Dirk Schuster redefinere Augsburg og implementere sine egne ideer. Sommerens forberedelser har budt på en lang række træningskampe mod mere eller mindre upåagtede modstandere, hvor Dirk Schuster har fået testet bredden i truppen og set sine spillere an. 19. august, blot en uge før Bundesligastarten, var der pokalfodbold på menuen for Augsburg, da man på udebane mødte FV Ravensburg fra den femtebedste række. Pokalturneringen skal prioriteres højt, og kun de bedste spillere skal i kamp, proklamerede Schuster, som kunne se sit mandskab avancere til næste runde med en komfortabel 2-0-sejr efter scoringer fra Ja-Cheol Koo og Raúl Bobadilla.

I pokalkampen optrådte Augsburg i en 4-2-3-1 formation, men det er langt fra sikkert, at det bliver sydtyskernes foretrukne i Bundesligaen, for Dirk Schuster er ikke bleg for at variere mellem forskellige formationer. Sikkert synes det dog at blive, at Die Függerstädter kommer til at spille med en enlig angriber i front, og meget tyder på, at denne rolle tilfalder Alfred Finnbogason. Meget hviler på islændingen, som i sidste sæson scorede i hver anden kamp, og kan han gentage det fornemme scoringsgennemsnit, kan FCA gå en stor sæson i møde. Hvis den tidligere Real Sociedad-spiller bliver skadet eller får et formdyk, er det op til holdets øvrige offensivspillere at få netmaskerne til at blafre. Her er sidste sæsons ottemålsskytte, Ja-Cheol Koo et godt bud på en flittig målscorer, men også rutinerede kræfter som Halil Altintop og Raúl Bobadilla kender vejen til målet.

Augsburg har siden oprykningen til Bundesligaen i 2011 gjort alt rigtigt, men med sommerens trænerskift står klubben for første gang i Bundesligatiden over for en markant ændring. Det bliver i den sammenhæng vigtigt at fastholde de klassiske Augsburg-dyder som ydmyghed, optimisme og passion, og ikke glemme, at man trods flere års flotte resultater stadig hører til blandt Bundesligaens mindste klubber.

Bud på placering:

10-12

Bud på idealopstilling: 4-2-3-1:

Hitz

Verhaegh, Gouweleeuw, Janker, Max

Baier, Kohr

Caiuby, Koo, Bobadilla

Finnbogason

Hold øje med:

Han kommer formentligt ikke til at starte på banen hver eneste weekend, men Raúl Bobadilla er med sin gode fysik, ærgerrighed og direkte spil en ganske bemærkelsesværdig spiller. Den 29-årige paraguayaner har scoret 25 mål i 87 kampe for Augsburg, og hvis det offensive spil halter, vil holdkammeraterne spejde efter Bobadillas og hans evige gåpåmod.

(Foto: Wikipedia Commons)