bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – VfB Stuttgart: Det kan næsten kun blive bedre

Optakt 2013/14 – VfB Stuttgart: Det kan næsten kun blive bedre

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: VfB Stuttgart.

Sidste sæson: Nr. 12. Det var på mange måder en sæson at glemme i Stuttgart. Hvis ikke det var for pokalfinaledeltagelsen (som man tabte til Bayern), havde der ikke været meget at smile af for Die Schwaben.

Med sølle 37 mål scoret var angrebet blandt ligaens dårligste: kun Greuther Fürth (26) og Augsburg (33) kunne præstere en ringere målfarlighed. Alt for meget ansvar hvilede på skuldrene af Vedad Ibisevic, der nettede 15 gange og leverede 5 assists, og ingen anden spiller scorede flere end 5 mål.

På eget græs vandt man kun fem gange i ligaregi, hvilket kun Wolfsburg og Fürth gjorde dårligere.

I løbet af sæsonen tabte William Kvist sin stamplads til venstrebacken Arthur Boka, og danskerens tid i klubben ser nu ud til at være ovre.

Transfers: Træner Bruno Labbadia har korrekt påpeget, at man hverken har hentet Lionel Messi eller Neymar. Det kan han jo kun have ret i, men Fredi Bobic har faktisk været ret aktiv på transfermarkedet. Mest interessant er købet af den norske angriber, Mohammed Abdellaoue, i Hannover 96 og det 2-årige lån af Moritz Leitner fra Dortmund, der sammen med Sercan Sararer giver nye muligheder i offensiven.

Til defensiven er Daniel Schwaab, der kan spille alle fire pladser i bagkæden, hentet i Bayer Leverkusen, mens venstreback Konstantin Rausch kommer til fra Hannover 96.

Det er lykkedes at holde fast i de fleste folk, men man har dog solgt lidt ud af overskudslageret, hvor Shinji Okazaki og Tamás Hajnal er de mest iøjnefaldende.

Styrket/svækket: Styrket.

Denne sæson: Der er kommet en række tiltrængte forstærkninger, så man ikke længere er så afhængig af Ibisevic i front. Cacau var ude det meste af sidste sæson med skader, men er ved at være klar igen, og det bliver spændende at se om han kan finde det niveau, der gav ham en plads på det tyske landshold.

Købet af Abdellaoue gør det muligt at skifte til en 4-4-2-formation hvis det ønskes og generelt har Labbadia fået flere kort på hånden. Det betyder til gengæld, at der ikke er undskyldninger for hvis det går galt. Man forlængede godt nok med træneren for ikke så længe siden, men der er en følelse omkring klubben, at der skal slås til i denne sæson.

Hvad betyder det så placeringsmæssigt? Sidste sæson skal forbedres, men man tør ikke helt sætte målet efter de europæiske pladser. En placering i den bedre halvdel er dog ambitionen.

Skal det opnås kræver det at man skærer ned på de personlige fejl på banen, som flere gange sidste sæson kostede mål i den forkerte ende. Kvalitetsmæssigt er defensiven ikke blevet styrket, så det er de samme spillere der skal højne deres niveau.

Men Stuttgart bygger for fremtiden. Der skal nyt træningscenter til ungdomsakademiet som koster €14 millioner og Labbadia har allerede gjort brug af den unge angriber Timo Werner, der i de sidste to sæsoner har scoret små 50 mål i samme antal kampe for U17- og U19-holdet.

Bud på placering: 6-10.

Bud på opstilling: Ulreich – Schwaab/Sakai, Tasci, Rüdiger, Rausch/Molinaro – Leitner, Boka – Harnik, Maxim, Traore – Ibisevic 

Hold øje med: Leitner. Ibisevic skal score målene, men det bliver spændende at se hvad Dortmund-lejesvendene kan bidrage med fra sin position som 8’er. Han skal dog lige erobre pladsen fra den mere rutinerede Christian Gentner først.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”