bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – Hannover 96: Har Mirko mistet magien?

Optakt 2013/14 – Hannover 96: Har Mirko mistet magien?

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: Hannover 96.

Sidste sæson: Efter en fjerde og en syvende plads havde Hannover 96 forventninger om igen at kunne spille med om de europæiske pladser, men selvom klubben kun sluttede seks point fra den adgangsgivende EL plads, var de i realiteten aldrig i nærheden af Europa.

Dertil var deres udebanestatistik med sølle 13 point, samt en defensiv der indkasserede hele 62 mål (flere end de to nedrykkere fra Düsseldorf og Greuther Fürth) simpelthen for dårlig. Så hjalp det knap så meget at Diouf og resten af offensiven selv nettede 60 gange, hvilket var fjerdebedst i ligaen.

Transfers: Selvom det var defensiven, der var den store akilleshæl for Die Roten, så er det begrænset, hvor meget klubben har forstærket sig i det bagerste geled.

Ind er kommet Salif Sane fra franske Nancy, der var den spiller i den franske liga, der havde den højeste procentsats af vellykkede tacklinger, ligesom man har været en tur i Nürnberg og fundet Florian Ballas. Sane er formentlig tiltænkt en fast plads i centerforsvaret, mens sidstnævnte blev vejet og fundet for let i Nürnberg, og er hentet ind i mangel af bedre.

Samtidig har Hannover sagt farvel til Johan Djourou, der har fået en lejeaftale i stand med Hamburg, mens den unge Konstantin Rausch er smuttet til Stuttgart. Det er derfor svært at se, hvordan de 62 indkassere mål fra sidste sæson skal forbedres markant, til trods for at klubben i Ron-Robert Zieler fortsat råder over en af de bedste og mest undervurderede målmænd i tysk fodbold.

Hvad der har manglet i defensive forstærkninger, har der til gengæld været fornuftigt af i offensiven. Mest iøjnefaldende er Leonardo Bittencourt, der er kommet til fra Dortmund. Tysk-brasilianeren har et stort uforløst potentiale, og han kan meget vel blive en af Bundesligaens positive overraskelser. Til at skabe konkurrence om pladserne på midtbanen har man også hentet Edgar Prib, der kan dække de fleste pladser og var en af få lyspunkter hos Greuther Fürth sidste år. Derfor gør det heller ikke det store, at Sergio Pinto er taget sydpå til Levante.

I angrebet er Abdellaoue taget til Stuttgart, så endnu mere ansvar er nu lagt på skuldrene hos Diouf.

Styrket/Svækket: Status Quo/Svækket en smule

Denne sæson: Det er svært at se, hvordan Hannover skal forbedre sidste sæsons niendeplads med det nuværende hold. Derfor kan det virke mærkværdigt, at præsident Martin Kind, tre dage før Bundesligaen sparkes i gang i et interview med kicker, erklærede, at målsætningen er at slutte blandt de 3-6 bedste.

– Vi vil i Europa, og det er godt med klare mål for klubben. Hvis Mirko Slomka ellers lykkes med at sætte et taktisk godt indstillet hold op både defensivt og offensivt, så har vi en chance for at lykkes.

Umiddelbart en forfriskende ambitiøs udmelding, men det er nok snarere et forsøg på at lægge pres på Mirko Slomka.

Den 45-årige træner har været en ubetinget succes, siden han kom til i 2010, men det er som om, den kære Mirko har mistet magien.

For godt et år siden blev han kørt i stilling til at overtage efter Heynckes i Bayern, men selv en agent med Schønbergske spin-evner ville ikke drømme om at lave den kobling i dag.

Skal Martin Kinds prognoser føres ud i virkeligheden, er Mirko Slomka og hans udvalgte altså tvunget til at overgå sig selv. Det kræver, at Sane ret hurtigt skal skabe stabilitet i defensiven, og så skal man helst også undgå længerevarende skader til profiler som eksempelvis Leon Andreasen, hvilket har været mere reglen end undtagelsen de foregående par sæsoner. Hvis ikke, er det farvel til Europa og formentligt også farvel til Mirko Slomka.

Bud på placering: 8-12

Bud på opstilling: Zieler – Cherundolo, Sane, Schulz, Pander – Bittencourt, Stindl, Andreasen – Huszti, Diouf, Schlaudraff (Ya Konan)

Hold øje med: Leonardo Bittencourt. Selvom det kun blev til fem optrædener for Dortmund, nåede det unge talent alligevel at vise sig frem. Får han tillid fra Slomka kan han med sin eminente spilforståelse blive et vigtigt aktiv i Hannovers kamp for de europæiske pladser.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby