bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Kan Bayern München holde på Lewandowski?

Kan Bayern München holde på Lewandowski?

Den polske målmager vil gerne væk fra den sydtyske storklub, men Bayern holder stædigt fast i ham. Giver det mening at holde på en spiller, der gerne vil væk fra klubben?

Robert Lewandowski kom til Bayern München på en fri transfer i 2014. Han har vundet otte mesterskaber med klubben samt Champions League. Han har vundet topscorer prisen flere gange, og i 2020 blev han kåret som verdens bedste spiller af FIFA. Lewandowski har været en ubetinget succes i sine otte år i klubben. Men nu vil han gerne videre. Så burde Bayern ikke bare acceptere, at hans tid er kommet, indkassere de omtrent 50 millioner euro, som Barcelona tilsyneladende er villige til at betale, og så tage en værdig afsked med en af klubbens største spillere gennem tiden?

Brug din Bwin bonus til at spille på om en af Bayerns øvrige angribere kan løfte arven efter Lewandowski og blive topscorer i Bundesligaen.

Nej! Og hvorfor ikke spørger du så? Det er der flere grunde til. For det første er Lewandowski på kontrakt. Den har han selv gladeligt indgået, og så må man også respektere den. For det andet er det svært at se, hvad Bayern München får ud af at lade Lewandowski skifte nu her.

Som udgangspunkt er 50 millioner euro for en snart 34-årig angriber ved første øjekast ganske hæderligt, men går vi lidt dybere, er det svært at se, det skulle være en god forretning. Robert Lewandowski kan alene med sine mange mål sagtens tænkes at være forskellen mellem en ottendedelsfinale og en semifinale i Champions League, hvor ved de 50 millioner euro næsten i sig selv er tjent hjem. Tag bare kampene mod PSG i forrige sæson, hvor han var skadet, og Bayern brændte et væld af chancer.

Med polakken i front er de igen storfavorit til at tage det tyske mesterskab, og hvem er det derude, som kan afløse ham her og nu? Der har været rygter om Harry Kane fra Tottenham, men han koster væsentlig flere penge, Cristiano Ronaldo er 37 år og er en dyr herre at have rendende rundt, og Erling Haaland valgte som bekendt Manchester City.

Hos ledelsen i Bayern kender de ganske givet også historien om Robert Lewandowski og ved, at det ikke er første gang, at han gerne vil væk fra sin klub et år før tid. Det samme skete i 2009, da Dortmund ville hente ham i Lech Poznan, men måtte vente et år. I 2013 var det så Bayern selv, der fik afslag fra Dortmund, der holdt ham kontrakten ud i stedet for at sælge ham til rivalerne. Nogle spillere forsøger at strejke sig ud af en kontrakt, men da Bayern havde første træning i denne uge, var Lewandowski med på træningsbanen, og da han ville væk fra både Poznan og Dortmund, sluttede han sæsonen af med at blive ligatopscorer i begge klubber.

Robert Lewandowski er professionel helt ind til benet, og hans kvaliteter kan Bayern München ikke erstatte denne sommer. Derfor gør de klogt i at beholde ham i den kommende sæson.