bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Efterårets hold

Hver uge har vi umiddelbart efter slutfløjtet sat rundens hold i Bundesligaen. Nu er turen så kommet til at finde de 11 spillere, der har imponeret mest i hinrunden. Der er selvsagt lagt vægt på bund og topniveau samt antal spillede kampe, og så indgår hverken kampe i DFB Pokal eller Champions League i vores bedømmelse. Tallet i parentes indikerer, hvor mange gange en spiller har været på rundens Buli-hold, og vores formation er som altid en 4-2-3-1.

Screen Shot 2014-01-04 at 11.18.14

Torwart:

Bernd Leno (2) (Neuer reserve) – I den unge tyske generation af store målmandstalenter, er der en tendens til at glemme Leno. Han har muligvis lukket flere mål end en Neuer i ligaen, men han har heller ikke samme kvalitet stående foran sig. Leno har en stor andel i Leverkusens flotte efterår, hvor han har været en sikker sidste skanse hele vejen igennem. Formåede endda at hæve sig niveau yderligere i kampene mod Dortmund og Bayern, der kastede fire point af sig. Eneste minus har været præstationerne i Champions League, hvor ni indkasserede scoringer mod Manchester United stadig gør ondt, men da dette er et hold baseret på præstationerne i Bundesligaen, er han vores sikre valg i målet.

Abwehr

Rodriguez (6) (Alaba reserve) – Vi får nok en del Bayerns fans på nakken for ikke at vælge den måske mest lovende venstreback i verden, men dette er ikke et fravalg af Alaba, snarere et kæmpe tilvalg af Rodriguez. Schweizeren har ganske enkelt være fremragende for Wolfsburg, hvilket hele seks Bulihold-udtagelser bevidner om. En lad og ufokuseret indsats i den sidste kamp mod Gladbach, får ikke lov til at ødelægge helhedsindtrykket. Vi beskrev ham inden sæsonen som en af de spillere, der skulle holdes ekstra øje med, og indtil videre har han været den positive overraskelse i årets Bundesliga. Er blevet en trussel på dødbolde, og kan han holde det høje niveau, så får Wolfsburg svært ved at holde på ham i fremtiden.

Naldo (6)  (Rüdiger Reserve) Han tog Bundesligaen med storm, da han for år tilbage skiftede til Werder Bremen. Siden da er det gået lidt ned ad bakke for brasilianeren, men dette efterår har været hans klart bedste i tysk fodbold. Er en klippe i forsvaret, hvor han kamp efter kamp topper ranglisterne for vundne nærkampe, og så er han en trussel uden lige i luftrummet. VM-pladsen er nok uden for rækkevidde, men fortsætter takterne i foråret, så ville Scolari alligevel gøre klogt i at kigge mod Wolfsburg. Naldo deler desuden rekorden med Rodriguez for flest udtagelser til Buli-holdet med seks af slagsen.

Boateng (1) (Dante Reserve) Ifølge Scholl overvejede Bayern-ledelsen på et tidspunkt kraftigt, om man skulle skille sig af med Boateng. De besluttede sig i sidste ende for at holde på forsvarsspilleren, og det har vist som en klog beslutning. I sidste sæson var det Dante, der var generalen i det bagerste geled, men i efteråret har Boateng for alvor vist sine kvaliteter. Han har muligvis kun en enkelt Buli-hold udtagelse, men han har været i overvejelserne adskillige gange. Har fået luet ud i de koncentrationssvigt, der har været for mange af de sidste par år, og bortset fra et dumt rødt kort mod Manchester City i Champions League, er det svært at sætte en finger på Boatengs efterår.

Lahm (3) (Grosskreutz reserve) indrømmet, Lahm har spillet en del af kampene på positionen som defensiv midt, men uanset hvor han har været placeret, har han leveret varen. Vi skrev i vores portræt af ham, at det der gør Lahm unik, er hans stabilitet, og igen i år må det siges at være nøgleordet. Hvem kan helt reelt huske, hvornår han sidste har spillet en dårlig kamp?

Mittelfeld:

Sahin (4) (Xhaka reserve) Gündogans skade gjorde, at Sahin blev gjort til omdrejningspunkt på den centrale midtbane for Dortmund. Tyrkeren besidder ikke samme teknik som Gündogan, men han har gjort det hæderligt og har i glimt vist hvorfor, han for godt to år siden blev kåret til Bundesligaens bedste. Mangler dog at hæve sit niveau i de allerstørste kampe.

Rolfes (2) (Kroos reserve) Den to centrale midtbanepladser har været en smule billigt til salg, da mange af spillerne har været ramt af skader eller rotation. Således begyndte Rolfes også sæsonen på bænken, men anføreren fik hurtigt kæmpet sig tilbage i startopstillingen, og han var Leverkusens bedste i sæsonens sidste tredjedel. Er det man populært kalder en tovejs-spiller, og hans evner som målscorer har været vigtige for Die Werkself efter Sidney Sams skade.

Ribery (5) (Volland Reserve) Bundesligaens bedste spiller. Selvom det formentlig ikke bliver til en Ballon d’Or for franskmanden, så kan han trods alt glæde sig over en sikker på plads på årets hinrunde-hold. Det er næsten glemt, at Bayern i starten kæmpede lidt med at implementere Peps ideer og filosofier. De første seks-syv kampe virkede spillet en anelse stift, men det gør ikke det store, når man har en spiller med så store individuelle færdigheder som Ribery. Scorer, lægger op og arbejder stenhårdt for holdet.

Reus (2) (Sam reserve) Presses af Sidney Sam, der uden en skadesperiode i de sidste par kampe, muligvis kunne have klemt sig ind foran. Reus indledte sæsonen som lyn og torden, og for en stund savnede ingen Götze i Dortmund. Sammen med resten af holdkammeraterne har han virket en anelse slidt mod slutningen af efteråret,  men hans bundniveau er stadig blandt de fleste topniveau. Den tidligere topdommer Markus Merk udtalte på et tidspunkt, at Reus burde være mere værd end Gareth Bale, og selvom den udtagelse faldt efter en pragtpræstation mod Stuttgart, så fortæller det meget godt historien om efteråret for Reus.

Raffael (3) (Firmino reserve) Tre gange har Raffael og Favre arbejdet sammen, og alle tre gange har det været en succes. Brasilianeren spiller mere som angriber for Gladbach, men i vores 4-2-3-1 opstilling tildeler vi ham pladsen lige bagved. Hans samarbejde med Kruse har til tider været telepatisk, og så har Raffael stået for en lang række vigtige mål. Blandt andet i årets sidste kamp mod Wolfsburg og ikke mindst det vidunderlige mål mod Schalke tidligere på sæsonen.

Sturm

Kiessling (Kruse reserve) Angriberpositionen har været den klart sværeste at besætte. Lewandowski, Ramos, Kruse, Mandzukic og til dels Lasogga kunne også være kommet i spil, men i sidste ende falder valget på Kiessling. Det ser ikke altid superelegant ud, det tyskeren laver, men hvor er det dog effektivt. Selv når han skyder forbi mål, scorer han. Arbejder altid stenhårdt for holdet, og så er han vel den spiller Leverkusen mindst kan undvære. Er blevet sparet to gange i efteråret, og begge gange har det kostet point.

Trainer
Pep Guardiola (Lucien Favre reserve) Da Bayern den 25. maj sidste år vandt Champions League, sad det meste af sportspressen og spurgte sig selv, om Guardiola ikke kun kunne floppe i en klub, der lige havde vundet the treble. Det spørgsmål er der forhåbentlig ingen, der stiller i dag. Med klare visioner og modet til at ændre på et succes-fuldt hold, har Pep blot gjort Bayern endnu mere komplet. Sydtyskerne har stadig ikke tabt i ligaen, og uanset hvem de har sendt på banen, har de leveret med det samme. I sær evnen til at ændre formation undervejs gør holdet uberegnelige, og selv ideen om at flytte verdens bedste højreback og på midten af banen har fungeret upåklageligt

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk
Bulipod ep. 12 – Dansker-invasion, Schweinsteiger og de største, tyske handler
Farvel til den store Bastian
Fremtidens mænd – et kig ind i krystalkuglen