bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Dortmund – Schalke: Revierderby

Optakt: Dortmund – Schalke: Revierderby

Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt

Der er potentiel guldkamp i hovedstaden, men de fleste øjne er alligevel rettet mod Ruhr, hvor Dortmund tager imod Schalke i det 144. Revierderby eller kort og godt: Die Mutter Aller Derbys.

For selvom ingen af holdene er med i kampen om mesterskabet, så er det en af de mest imødesete opgør længe. Kun et enkelt point adskiller de to hold i tabellen, og på pressemødet forud for kampen understregede både Keller og Klopp igen og igen vigtigheden ved en sejr. Med Leverkusens formdyk kan vinderen nemlig tage et stort spring mod direkte kvalifikation til næste års Champions League.

Begge hold møder op med gevaldige skadesproblemer. Hos Dortmund er Gündogan, Bender, Subotic, Schmelzer og Kuba ude, mens gæsterne må undvære Höwedes, Aogo, Uchida, Kirchhoff, Clemens, Höger, Farfan samt den tidligere BVB-spiller Santana.

Det betyder, at der bliver plads til en masse unge spillere, hvor især duellen mellem Durm og Goretzka kan blive spændende at følge. Dortmunds venstreback har efter Schmelzers skade fået chancen for at vise sit talent frem i en række vigtige kampe, mens Goretzka har imponeret på en ellers lidt uvant position som højre wing.

Normalt når de to hold mødes er kampen fastlagt til klokken 15:30, men da der er tale om en midtugekamp, har DFB ikke haft andet valg end at spille den klokken 20.00. Det betyder også, at der er massivt politiopbud på plads, og det anslås at der er brugt i omegnen af 1,4 millioner euro på sikkerheden til kampen.

Læs mere om det historiske opgør her

Bud på opstillinger:
Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Hummels, Durm – Kehl, Sahin, Mkhitaryan – Grosskreutz, Reus/Aubameyang, Lewandowski
Fährmann – Hoogland, Matip, Ayhan, Kolasinac – Boateng, Neustädter, Meyer – Goretzka, Draxler, Huntelaar

Hold øje med:
Mkhitaryan – Armeneren spillede sin vel nok bedste Dortmund kamp i det omvendte opgør, hvor han især huskes for oplægget til 3-1 scoringen. Både mod Bayern og Real forsvarede Schalke højt, og hvis de gentager den taktik, bør der bliver masser af plads i bagrummet for Mkhitaryan.
Huntelaar – Hollænderen er altafgørende for Schalke-holdet. Har vist at den lange skadespause ikke har frataget ham evnen til at score mål. Skal Schake have en derbysejr, er det Huntelaar mere end nogen anden, der skal levere.

Læs flere optakter her:
Hertha Berlin – Bayern München: Guldkamp i Berlin

 

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby