bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Den dag den tyske grundighed døde

Det tyske transfervindue lukker klokken 18:00, og de fleste hold har deres indkøb på plads allerede i juli. Det har i mange år været kutymen i tysk topfodbold, men transfervinduets sidste dag blev i år akkurat så dramatisk, som vi kender det fra de andre store lande. Derfor ønsker flere klubber nu at flytte deadline til 1. august.

Der er få ting, der er absolutte i denne verden – og specielt inden for fodbold. Tysk grundighed på transfermarkedet er dog en af disse ting, eller i hvert fald indtil i forgårs hvor en sjælden set hektisk dag sendte spillere som Julian Draxler, Javier Hernandez, Kevin Grosskreutz, Aaron Hunt, Dante og Adnan Januzaj mod nye græsgange.

Normalt gør Bundesligaens sportsdirektører en dyd ud af at have truppen tidligt på plads, så nyindkøbene kan få hele opstarten med, men en række omstændigheder var med til at sørge for, at al planlægning røg over bord i de sidste 48 timer af transfervinduet.

Største årsag til den hektiske afslutning var salget af Kevin De Bruyne til Manchester City. Belgieren var rygtet til det engelske hele sommeren i en af de helt store transfersagaer. Normalt trækker en Bundesligaklub ikke sagen i langdrag på grund af førnævnte ønske om at have klarhed over trupsammensætningen så tidligt som muligt, men Klaus Allofs spillede højt spil – og vandt.

Kevin De Bruyne røg af sted for cirka €80 millioner (Rekord i Bundesligaen), og det skabte en dominoeffekt, der især ramte Schalke hårdt. Julian Draxler valgte Wolfsburg over Juventus, og selvom Pierre-Emilie Højbjerg blev hentet ind på leje, så lykkedes det ikke for sportschef Horst Heldt at finde en direkte erstatning for Draxler.

I Wolfsburg blev en håndfuld af De Bruyne millionerne investeret i Bayern Münchens Dante, mens Ivan Perisic fik lov til at få sit skifte til Inter, ligesom Aaron Hunt blev skibet videre til Hamburg SV.

Tuchel trådte i karakter
En anden årsag til de mange handler finder vi i Dortmund. Her har den gode sæsonstart med otte sejre i otte kampe skabt stor optimisme. Ja faktisk er det gået så godt for Thomas Tuchel i begyndelsen, at han allerede nu følte sig tilstrækkelig overbevist om, hvilke spillere han vil benytte fremadrettet.

Det gjorde, at Oliver Kirch blev sendt til Paderborn, mens to klublegender i skikkelse af Kuba og Kevin Grosskreutz røg til henholdsvis Fiorentina og Galatasaray, mens Park Jo-Hoo og Adnan Januzaj i stedte blev hentet til.

Dortmunds trup har været for stor, men det var alligevel ventet, at en decideret udrensning først ville finde sted til vinter. Formand Hans-Joachim Watzke, for hvem planlægning og struktur altid har været et mantra, var da heller ikke synderligt begejstret for afslutningen på vinduet.

”Hvad der er sket over de sidste par dage er grufuldt. Det irriterer mig kolossalt, og vi bliver nødt til igen at skubbe transfervinduet, så det lukker den 1. august. Det der sker nu er, at de helt store klubber den 30. eller 31. august smadrer det hele med bud op til €50 millioner. Det er vanvittigt,” sagde han i et interview med BILD.

Watzke står ikke alene med sit synspunkt og bakkes op af ledelsen i blandt andet Hertha Berlin og Gladbach, men det virker naivt at tro på, at det for alvor skulle komme på tale at flytte transfervinduet.

Hvert land bestemmer selv deres deadline, så selvom et tysk transfervindue lukker den 1. august, så hindrer det ikke eksempelvis engelske klubber fra at hente spillere fra Bundesligaen senere hen. Watzke og co. må indse, at den tyske liga besidder så meget kvalitet, at deres spillere er attraktive for mere pengestærke ligaer.

En så hektisk afslutning på det tyske transfermarked som den vi oplevede i år var speciel, men fremadrettet bliver den ikke enestående. Tanken om en struktureret og stilfærdig sidste dag på transferfronten er død – og det samme er den tyske grundighed.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?