bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: DFB-Pokal (2. runde)

Danskerstatus: DFB-Pokal (2. runde)

Tirsdag og onsdag er 2. runde af den tyske pokalturnering, DFB-Pokal blevet afviklet, og ingen pokalturnering uden en danskerstatus over de danskere, der har været i aktion.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Det lader ikke umiddelbart til, at der er noget i Tyskland, der for tiden kan slå den velsmurte Gladbach-maskine ud af kurs. Onsdag skulle Schalke prøve i pokalen, men de måtte gå tomhændede fra opgøret, som Gladbach vandt 2-0.

Der var, selvfølgelig, fristes man til at sige, blevet plads til Andreas Christensen i startopstillingen for Gladbach. Her spillede han hele kampen og formåede sammen med resten af den defensive kæde at holde et clean sheet, så aftenen kunne vist kun være blevet toppet af en sjælden scoring fra AC også, men, som ordsproget siger, man kan ikke altid få i både pose og i sæk, og mon ikke AC er mere end tilfreds med en sejr, videre avancement og et clean sheet.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

På Weserstadion var der onsdag en kamp om at blive den bedste danske forsvarsspiller. Her mødte Werder Bremen og Jannik Vestergaard nemlig Köln og Frederik Sørensen.

Hvis man skal se rent statistisk på det, så vandt Vestergaard den duel, da hans hold formåede at score et enkelt mål, mens de også formåede at afholde Köln fra at score. Dermed er Bremen videre i turneringen til stor glæde for Vestergaard og stor ærgrelse for Sørensen.

Jannik Vestergaard spillede hele kampen i midterforsvaret, og som sagt afholdte han sammen med resten af holdet Köln fra at score, så kriterierne for en godkendt kamp må være mødt fra defensiv side.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Som sagt var der danskerduel i opgøret mellem Werder Bremen og Köln. Frederik Sørensen kan ikke glæde sig over at have vundet duellen eller kampen, men han kan da, og det skal man ikke kimse ad, glæde sig over endnu en gang at spille hele kampen for Köln. Man kan nogle gange blive forvænt og bare forvente, at alle vores danskere spiller, men sådan forholder det sig så sandelig ikke, så når Frederik Sørensen er decideret fast mand på et spændende Köln-mandskab, så er det klart også værd at tage med.

Frederik Sørensen vil selvfølgelig ærgre sig over udfaldet af kampen, men han er stadig så forholdsvis ung, at det mest af alt handler om spilletid og om at opbygge en masse rutine og erfaring, så han kan vokse som fodboldspiller, hvilket han får stor mulighed for i Köln, blot ikke længere i dette års DFB-Pokal.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Hannover 96 med Leon Andreasen i startopstillingen mødte tirsdag oprykkerne fra Darmstadt. Umiddelbart ville man mene, at Hannover måtte påtage sig favoritværdigheden i en sådan kamp, men Darmstadt har imponeret i sæsonen hidtil og ligger på en øjeblikkelig 11. plads i Bundesligaen. Hannover ligger på 15. pladsen, og det skulle vise sig, at tabellen i denne sammenhæng ikke løj.

Darmstadt vandt kampen med 2-1, hvormed Merck-Stadion am Böllenfalltor blev endestationen for Andreasen og Bech i dette års pokalturnering.

Som sagt startede Andreasen på banen, og han spillede endnu en gang 90 minutter. Han fik raget et gult kort til sig, men var ikke i stand til at have en afgørende fod med i Hannovers udlignende mål.

Efter 84 minutter blev Uffe Bech skiftet ind, og fik dermed for første gang spilletid på førsteholdet siden sin suspension. På dette tidspunkt af kampen førte Darmstadt 2-1, og Bech var ikke i stand til at ændre på resultatet.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Vi var mange, der havde forventet, at Pierre-Emile var sikret en startplads hos Schalke efter Johannes Geis’ vanvidstackling i Bundesligaen i sidste runde, men sådan skulle det noget overraskende ikke forholde sig i pokalopgøret mod Gladbach. Ovenfor har jeg benævnt udfaldet af kampen, så det vil jeg ikke gå i detaljer med her.

Det er mere interessant at kigge på, at Pierre-Emile blev fravalgt til startopstillingen på trods af, at Marco Höger er skadet, og Johannes Geis afsoner sin karantæne. Det er ikke ligefrem positive nyheder for Pierre-Emile, at han ikke kan tilspille sig en startplads med de to konkurrenter ukampdygtige.

Retfærdigvis skal det naturligvis siges, at Pierre-Emile blev skiftet ind efter 77 minutter, så han fik cirka et kvarter på banen. I dette kvarter nåede da han også at tilegne sig et gult kort.

Yussuf Poulsen, RasenBallsport Leipzig:

Også Yussuf Poulsen og RB Leipzig var i pokalaktion tirsdag aften. Her mødte de Unterhaching, der til dagligt spiller i Regionalliga Bayern. Her møder de f.eks. Bayern II og Ingolstadt II. Det var altså noget af et step op for dette hold at skulle bide skeer med det kapitalindsprøjtede RB Leipzig, men Unterhaching viste sig mere end moden til opgaven.

Unterhaching vandt højst overraskende kampen med 3-0, og dermed kan Yussuf Poulsen ikke længere kalde sig en del af den tyske pokalturnering. Han spillede dog hele kampen mod Unterhaching. Hvis man skal lede efter lyset i en for Leipzig mørk situation, så er det selvfølgelig, at Poulsen fik hele kampen på banen. Han vil dog naturligt nok være skuffet over, at han ikke var i stand til at hjælpe sit hold med at slå lilleputterne fra Unterhaching.

Emil Berggreen, Eintracht Braunschweig:

Onsdag spillede Braunschweig mod SSV Reutlingen fra Oberliga Baden-Württemberg, og her løb Braunschweig af med sejren på 4-0. Mads Hvilsom sad på bænken i hele kampen, hvorfor han heller ikke er nævnt i overskriften.

Emil Berggreen spillede til gengæld, og han gjorde mere end det; han leverede også rundens eneste danskermål, da han bragte Braunschweig foran 2-0 efter 36 minutter.

Efter 75 minutter var stillingen 3-0, og her måtte Berggreen så gøre plads til Orhan Ademi, men alt i alt må det være en godkendt aften for Braunschweig og Emil Berggreen, der med sit mål har gjort sig fortjent til anerkendelse.

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Lodtrækning til ⅛-finalerne i DFB Pokal 2023/24
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Lodtrækning til kvartfinalerne i DFB Pokal 2022/23
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Lodtrækning til 1/8-finalerne i DFB Pokal 2022/23