bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (14. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (14. runde)

Weekendens runde har budt på noget så usædvanligt som to danskermål i samme kamp. Herudover bød den også på noget nær fuldt hus, hvad angår danskere i lørdagsaktion. Det er altså så langt fra en dårlig idé at følge med i den nu følgende gennemgang af danskernes præstationer i 14. runde af 1. og 2. Bundesliga.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Borussia Mönchengladbach har den seneste tid været et af de hold, man har ønsket at undgå i den tyske Bundesliga. Efter en sæsonstart der kun kan beskrives med lutter negative ord, fik holdet vendt det hele 180 grader til at blive en intimiderende modstander, og man havde da også forventet, at dette ville fortsætte i weekendens kamp mod Hoffenheim. Længe så det dog ud til, at Hoffenheim skulle snuppe alle 3 point i det opgør.

Hoffenheim kom foran 3-1 efter 46 minutter, og derfra handlede det for Gladbach mest om at kæmpe med næb og kløer for det ene point. Det lykkedes, Fabian Johnson scorede til 3-3 i det 86. minut, og hermed var comebacket komplet.

Når man kigger på AC, leverede han igen en af de præstationer, der har gjort ham til en særdeles vigtig del af Gladbachs mandskab. AC havde bolden i 7,8 % af den samlede tid, hvormed han endnu en gang var en af de klart førende på dette område. Dog vil han naturligvis ikke være tilfreds med sin præstation og med forsvarets præstation, når Yann Sommer hele 3 gange måtte hive bolden ud af eget net.

I hvert fald skal AC og resten af holdet håbe på, at defensiven fungerer bedre i næste runde, når de hjemme får besøg af de altdominerende Bayern München. Til gengæld er det en fremragende mulighed for AC til at vise sig frem mod nogle af de fremmeste angribere i Europa.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Frederik Sørensen er den negative danske historie i Bundesligaen for tiden, hvis man kigger bort fra Zimling, der er den kontinuerlige negative historie. Igen i weekendens runde måtte Frederik Sørensen tage til takke med at se sit hold fra bænken. Endnu en gang var han bænket til fordel for Dominic Maroh, der endnu en gang leverede en yderst solid præstation. Maroh stod for 6 clearinger og 5 bolderobringer, og ifølge WhoScored.com var han da også kampens spiller i Kölns kamp mod Darmstadt.

Det er ikke ligefrem de letteste betingelser for Frederik Sørensen at generobre sin plads i det centrale forsvar under, men en klaret opgave luner selvfølgelig blot det ekstra, hvis den har været svær og fuld af prøvelser.

Når forsvaret fungerer, er det sjældent der, træneren først vælger at rokere sine spillere, så de snarlige udsigter til spilletid er derfor heller ikke overskyggende positive for Sørensen. Til gengæld er sæsonen end ikke halvvejs endnu, så der er selvfølgelig stadig tid til at Sørensen kan vippe Maroh af pinden og genindfinde sig ved siden af Dominique Heintz i det centrale forsvar.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

En video af Jannik Vestergaard under opvarmningen forud for Werder Bremens kamp mod Wolfsburg har floreret kraftigt på nettet i de seneste par uger efterhånden, fordi Vestergaard her leverer et mål, man ikke ser hver dag; eller hver måned. Dog var den efterfølgende kamp, som jeg også berørte i sidste uge, en ren katastrofe for Werder Bremen, så Vestergaard skulle nok, om muligt, have gemt sin magi til kampen. Noget af den magi kunne holdet også godt have brugt i weekendens kamp mod HSV.

Werder tabte kampen 3-1, så Vestergaard vil naturligvis ikke kigge på kampen med glæde. Dog spillede han endnu en gang en vigtig rolle for Werder, der ellers kunne have indkasseret et nederlag af større kaliber. Vestergaard vandt 9 hovedstødsdueller og lykkedes med 5 tacklinger. Altså statistikker der peger på en solid kamp fra danskeren, men det hjælper desværre ikke så meget at være bedste mand, når ikke ens 10 medspillere også leverer på et acceptabelt niveau. Spørg bare Christian Eriksen i landsholdssammenhæng.

Werder Bremen skal i næste runde møde Stuttgart, der i øjeblikket ligger på en 17. plads, mens Werder huserer på 15. pladsen. Det bliver altså en decideret bundkamp, der for Vestergaard og holdet meget gerne skulle ende ud i 3 point, så de ikke bliver mere infiltreret i nedrykningskampen, end de allerede er.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Der er få gennemgange af præstationer, jeg har glædet mig så meget til at skrive som denne om Leon Andreasen og Uffe Bech. Hannover spillede i weekenden mod Ingolstadt, og her spillede Uffe Bech hele kampen, mens Leon Andreasen fik 71 minutter på banen. I den tid nåede Andreasen dog at være en vigtig faktor for Hannover, der vandt kampen med hele 4-0.

Efter 11 minutter havde Andreasen sidste fod på et Hannover-angreb, der endte i mål, hvormed han scorede sit andet sæsonmål i indeværende sæson af Bundesligaen. Efter 24 minutters spil var det Uffe Bechs tur til at være danskeren i centrum. Her havde han nemlig næstsidste fod på et Hannover-angreb, der endte i scoring.

Således havde begge danskere allerede inden pausen været stærkt involveret i Hannovers føring, men det skulle vise sig at fortsætte efter pausen også. Efter 85 minutter var det nemlig Uffe Bech, der leverede det afgørende stød i maven på Ingolstadt, da han scorede til resultatet 4-0.

Dermed leverede Leon Andreasen en scoring, mens Uffe Bech både stod for en assist og en scoring, og en bedre danskerkamp, kan vi nok ikke lige sådan bede om.

Uffe Bech er nu oppe på 3 assists og en enkelt scoring i Bundesligaen indtil videre i sæsonen, og hans fornemme præstation i weekenden bragte ham da også på Kickers rundens hold, så her kan vi vist kun kippe med flaget af danskeren, der måske er ved at finde melodien i det tyske.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

I weekenden afsonede Johannes Geis den sidste af i alt 4 karantænedage, så der var endnu en gang blevet plads til Pierre-Emile i Schalkes startopstilling. Pierre-Emile startede på den centrale midtbane ved siden af Leon Goretzka, og her spillede han, indtil han blev pillet ud i det 83. minut. Inden Pierre-Emile blev skiftet ud, var Schalke kommet foran 1-0 efter 50 minutter. Denne føring var de ikke i stand til at holde til mål. Efter 85 minutter scorede Sascha Riether fra Schalke nemlig et selvmål til 1-1, hvilket også blev kampens resultat. I den forbindelse er det jo meget nærliggende som dansker at fokusere på, at Schalke kunne holde føringen indtil kort efter Pierre-Emiles udskiftning, men det er nok også en sandhed med modifikationer, at danskeren skulle være den eneste grund til dette.

Om Pierre-Emiles kamp er der ikke forfærdelig meget at sige, der er dog en statistik, der springer i øjnene, når man kigger på sådanne. Pierre-Emile blev nemlig afhændet bolden hele 4 gange i kampen. Som træner vil man altid gerne, at ens centrale midtbanespillere er i stand til at holde på bolden og fordele den rundt, så det er ikke sådan en statistik, man imponerer træneren med.

Som sagt er Johannes Geis tilbage i næste spillerunde, og det meste taler nok desværre for, at Pierre-Emile derfor igen må tage til takke med en plads på bænken eller indhop af varierende længde.

Niki Zimling, 1. FSV Mainz 05:

Vi skal nu til det igen; den ulidelige fokusering på, at Niki Zimling endnu en gang ikke var i aktion for Mainz i weekenden. Det er efterhånden svært at sige noget om denne sag, der ikke allerede er blevet sagt. Niki Zimling er slet og ret gået i stå i Mainz, og det vil uden tvivl være for alles bedste, hvis han finder en ny arbejdsgiver i det snarligt forestående transfervindue.

Derfor skal vi også endnu en gang holde det kort og simpelt: Niki Zimling spillede ikke sine første Bundesligaminutter i weekenden, så det må vi fortsat vente på.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Der er for så vidt heller ikke så meget at berette om Nicklas Bendtner efter denne runde. Danskeren kom nemlig ikke i aktion for sin klub, Wolfsburg. Der er langt fra så meget at sige til, at Bendtner ikke fik chancen fra start efter Wolfsburgs pragtpræstation i sidste runde, hvor de vandt hele 6-0. De færreste trænere ville i sådan en situation vælge at skifte ud i angrebet.

Hvad, der til gengæld slet ikke tegner lyst for Bendtner, er det faktum, at både Max Kruse og Bas Dost, som var at finde i angrebet fra kampens start, blev skiftet ud i løbet af kampen, men Bendtner blev ikke skiftet ind, og dermed kommunikerer træner, Dieter Hecking, også klart og tydeligt, at han ikke har tiltro til, at han skal skifte Bendtner ind med mål til følge. Det er ingenlunde rart sådan at miste tilliden fra sin træner, så Bendtner må som så mange gange før i arbejdstøjet for at vise, at han stadig er i stand til at score mål i en bare nogenlunde hyppig frekvens.

Kampen mellem Augsburg og Wolfsburg endte for resten 0-0, så et Bendtner-mål i denne sammenhæng kunne bestemt have lunet, men sådan skulle det ikke være.

Noter fra 2. Bundesliga:

Ingen gennemgang af danske præstationer i Tyskland uden et kig på rækken beliggende under den bedste, nemlig 2. Bundesliga.

Fredag spillede Braunschweig mod Bochum, og denne kamp bød på noget så sjældent som en startplads til Mads Hvilsom. Ud over at starte inde spillede Hvilsom hele kampen, og så havde han en stor aktie i, at Braunschweig vandt kampen 1-0. Det var nemlig Hvilsom, der leverede assisten til det enlige mål. Emil Berggreen var ikke blevet valgt til truppen på kampdagen.

Mandag spillede RB Leipzig mod Karlsruher, og her vandt Leipzig 1-0. Yussuf Poulsen blev skiftet ind efter 63 minutter, da der stod 0-0, men han stod ikke for assist eller mål.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi