bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (13. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (13. runde)

Status om danske spillere i Bundesligaen

Klubfodbolden virker yderst kærkommen efter en landskampspause, og især efter denne landskampspause, hvor det danske landshold missede chancen for at spille sig til EM i Frankrig. Denne skuffelse lægger vi lynhurtigt bag os, for nu skal det handle om denne rundes danskerstatus, hvor der har været negative ting at berette om, men der har så sandelig også været enkelte lysglimt at spore. For mere info om bemeldte lysglimt; følg med nedenfor.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

I weekenden var Andreas Christensen og Gladbach tilbage i vant stil med en sejr. Efter at have nøjes med et enkelt point i sidste runde formåede Gladbach at hive alle 3 point ud af kampen mod Hannover, der da også bød på en danskerduel mellem AC og Uffe Bech.

AC spillede endnu en gang hele kampen for Gladbach, hvilket tilnærmelsesvis er blevet en selvfølge. Hvad der ikke er en selvfølge, men som vil glæde det samlede danske fodboldpublikum, lige med undtagelse af de der nærer varme tanker for Hannover, er det, at AC havde næstsidste fod på Gladbachs scoring til 2-1, hvilket også blev kampens resultat. Hermed satte AC en endnu tykkere streg under sin vigtige position på et yderst formstærkt Gladbach-hold. Holdet er så godt kørende, at det efter den katastrofale sæsonstart nu ligger på en 5. plads, 2 point efter Wolfsburg på 3. pladsen, så der er noget at stile efter for AC og co.

Udover at levere en assist lykkedes AC også med 2 ud af 2 forsøgte tacklinger. Derudover havde han bolden 6,2 % af den samlede tid, hvilket betyder, at han sammen med højre back Julian Korb var den spiller, der havde mest omgang med bolden. Det var så sandelig en godkendt kamp for AC.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Situationen begynder at dufte lidt af bekymring for Frederik Sørensen i Köln. I weekenden var han igen bænket til fordel for Dominic Maroh og endnu en gang leverede Maroh en hæderlig præstation, med hvilken han ikke ligefrem har spillet sig af holdet, må man formode.

Weekendens kamp var første kamp i denne sæson af Bundesligaen, hvor Sørensen slet ikke fik spilletid, hvilket er en meget uheldig udvikling, når man tænker på, hvor fast en mand Sørensen var, indtil Maroh tilspillede sig den så eftertragtede plads i midterforsvaret ved siden af Dominique Heintz.

Der er ikke så meget at gøre ved det ud over at ærgre sig over den nuværende situation i Köln. Som dansker kan man for alt i verden håbe på, at Sørensen tager udfordringen med oprejst pande og kæmper hårdere end nogensinde. Hvis ikke, kan man altid i det skjulte håbe på, at Maroh dummer sig, så træner Peter Stöger kan se, at det var en fejl at bænke den blonde dansker.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Jannik Vestergaard må siges at have haft en godkendt landsholdspause på et individuelt plan på trods af skuffelsen over manglende EM-deltagelse. Jannik Vestergaard fik sin officielle debut for Danmark i returkampen mod Sverige, og i samme kamp scorede han sit første mål for Danmark, da han udlignede til resultatet 2-2.

Weekendens runde har dog ingenlunde budt på nogle positive ting at berette om for Vestergaard og Werder Bremen. Lørdag mødte de et Wolfsburg-hold med Bendtner på bænken, men Wolfsburg havde i kampen ikke den mindste smule brug for Bendtner. Werder Bremen tabte nemlig med tenniscifre, hele 6-0.

Her kunne man vælge at kigge på nogle af Vestergaards individuelle statistikker for kampen. Eventuelt fokusere på, at han vandt 2 hovedstødsdueller. Men så skal man samtidig også fokusere på, at han tabte hele 7 af slagsen.

Kampen er en sådan blamage, at der ikke er andet at gøre for Vestergaard end at lægge den på hylden og arbejde meget hårdere frem mod næste runde.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Leon Andreasen var blevet udtaget til kampene mod Sverige men måtte desværre melde afbud, med en af de mere besynderlige årsager. Han havde nemlig skåret sig så kraftigt i hånden, at denne måtte i gips, og han måtte altså melde afbud til Morten Olsen.

Af samme årsag var Andreasen ukampdygtig til Hannovers opgør mod Gladbach. Resultatet er allerede blevet nævnt under gennemgangen af AC’s præstation, hvor det også fremgik at han vandt dette danskeropgør, så det skal vi ikke fokusere på nu.

I stedet skal vi fokusere på Uffe Bech, der rent faktisk spillede for Hannover. Bech spillede en hæderlig kamp for Hannover indtil han blev udskiftet i det 76. minut, men det er selvfølgelig svært ikke at fokusere på, at han som offensivspiller desværre ikke kunne bidrage med scoringer eller målgivende afleveringer. Han kom dog så tæt på, man kan uden faktisk at bringe bolden i nettet. Bech havde en nemlig et skud på træværket, men mere blev det ikke til, og han måtte således uforløst lade sig udskifte.

Situationen er ikke just positiv for Hannover, der i øjeblikket ligger på 15. pladsen, 1 point foran Stuttgart på pladsen under, den så vigtige 16. plads, der sender en i playoff om nedrykning.

Pierre-Emile Højbjerg, Schalke 04:

Der var lagt op til et muligvis glædeligt gensyn for Pierre-Emile i weekenden. Schalke skulle nemlig op imod de forsvarende mestre Bayern München, hvorfra Pierre-Emile er udlejet i denne sæson. Gensynet blev dog ikke udelukkende glædeligt for Pierre-Emile, da Schalke ikke evnede at tage point med fra kampen. Holdet tabte 3-1, og dermed er Schalke uden sejr i de seneste 4 Bundesligaopgør. En sejr i næste runde vil være ufatteligt kærkommen for træner André Breitenreiter og resten af holdet, der ellers begynder at stirre direkte ind i en krise.

Et positivt aspekt ved kampen er dog, at Pierre-Emile fik alle 90 minutter på banen. Samtidig er Johannes Geis spærret i næste runde af Bundesligaen også, så det er ikke utænkeligt, at Pierre-Emile også vil figurere i startopstillingen til den tid.

I kampen viste Pierre-Emile en god figur, bl.a. ved at vinde alle sine 3 forsøgte tacklinger. Hans store fighterhjerte var ikke svært at få øje på i Schalkes centrale maskinrum, hvor han havde sin gang.

Tilbage står dog, at Schalke tabte, og de i den grad har brug for en sejr omgående.

Niki Zimling, 1. FSV Mainz 05:

Så er vi nået til det. Denne rundes gennemgang af Zimlings præstation, og endnu en gang er det de deprimerende kendsgerninger, vi mødes med. Niki Zimling kom ikke på banen i Mainz’ kamp mod Köln. Han havde heller ingen mulighed for at komme på banen, for han var ikke udtaget til kampdagstruppen, hvilket jo desværre ikke er noget nyt.

For at spare alle for demotiverende læsning, skal vi ikke fokusere på Zimlings situation i Mainz, der mildest talt er perspektivløst.

Vi holder det kort og simpelt, i denne runde fik Zimling heller ikke sine første minutter i denne sæson af Bundesligaen.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Vi har allerede vendt det kort; Wolfsburg rundbarberede Werder Bremen i weekenden, og de gjorde fuldstændig uden hjælp fra Nicklas Bendtner. I stedet lå Bas Dost på toppen, og der lå han godt, for han prydede sin præstation med en enkelt scoring. Det var dog Max Kruse, der løb med det meste af opmærksomheden, da han leverede 2 mål og en enkelt assist.

Der er ikke så meget at sige til, at Bendtner ikke spillede. Bas Dost blev valgt til fordel for danskeren, og han kvitterede med en scoring. Det gør det heller ikke ligefrem nemt for Dieter Hecking at vælge, at Bendtner skal have chancen fra start i næste runde.

Det må dog ærgre Bendtner gul og blå, at han ikke får nogle minutter i en kamp, hvor Wolfsburg sidder så massivt på tingene. Det er sådan en kamp, hvor man som angriber virkelig har muligheden for at score et mål eller to, men sådan skulle det ikke være for Bendtner i denne omgang, og derfor ligger hans måltotal for Bundesligaen fortsat på 2 scoringer.

Det kan være svært at vurdere Bendtners situation i Wolfsburg, for han jo ikke ligefrem har scoret et passende antal mål for en spidsangriber, der ikke er kendt for at arbejde for holdet. Alligevel får han ret så ofte chancen for at ændre på sine statistikker.

Der skulle vel gerne snart komme en massiv byge af mål fra Bendtner, hvis ikke han for godt må tage til takke med at være en knap så pålidelig indskiftningsspiller.

Noter fra 2. Bundesliga:

I denne runde af 2. Bundesliga var 2 danskere i aktion for deres respektive klubber, men det var ikke Emil Berggreen og Yussuf Poulsen, som det så ofte har været. Emil Berggreen var på grund af en skade ikke i truppen for Braunschweig mandag aften, da holdet mødte Nürnberg og tabte 2-1.

I stedet kom den anden dansker i truppen, Mads Hvilsom, i aktion. Han blev skiftet ind efter 89 minutter, så det var ikke ligefrem muligt for Hvilsom at sætte sit præg på kampen, men involveret, det var han da.

RB Leipzig vandt 1-0 over Arminia Bielefeld, hvormed de ligger på en delt førsteplads i rækken. Yussuf Poulsen blev skiftet ind efter 74 minutter til fordel for Davie Selke, der forinden havde scoret til 1-0, og dermed blev Selke kampens eneste målscorer.

You may also like
Corona virus, Ingen tilskuere, optakt
Optakt: Bayer 04 Leverkusen – SC Freiburg – Kan Streich føre Freiburg i Champions League
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga
Optakt: Freiburg – Union Berlin: Kampen om Europa
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 33. spillerunde i 2. Bundesliga: Finder vi den første oprykker i weekenden?
Optakt, Werder Bremen, tilskuere, 2. Bundesliga
Optakt til 32. runde i 2. Bundesliga: HSV som dark horse og Werder med lille matchbold