bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerne i 1. og 2. Bundesliga (runde 8)

Danskerne i 1. og 2. Bundesliga (runde 8)

Det er igen blevet mandag, hvorfor det endnu engang er blevet tid til at kigge på, hvorledes de 8 danske fodboldspillere i Bundesligaen har klaret sig i weekendens runde. Weekenden bragte bl.a. en sejr til Andreas Christensen i et danskeropgør, mens Jannik Vestergaard og Werder Bremen måtte indkassere et nederlag. Dette og meget mere i den nu følgende gennemgang af de enkelte præstationer.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Pilen peger i den grad i den rigtige retning for Andreas Christensen og Gladbach. AC har nu spillet fuld tid i 4 kampe i træk; de 3 sidste af disse er endt med sejr til Gladbach. Favres farvel har haft en effekt, der er til at tage at føle på, og effekten er på ingen måde aftaget endnu. Lørdag stod Gladbach over for Wolfsburg, og her var holdet i stand til at trække sig sejrrigt ud af opgøret; og så endda med et clean sheet. For første gang i denne sæson vel og mærke. Dette var holdets 11. betydningsfulde kamp i denne sæson, og den blev altså kampen, hvori holdet for første gang skulle mærke glæden ved at nægte modstanderholdet adgang til egne netmasker.

Vi skal selvfølgelig også kaste et øje på AC’s individuelle præstation. AC spillede en kamp, han kan være fint tilfreds med. Han lykkedes med alle sine 3 forsøgte driblinger, og han vandt 3 af sine 4 luftdueller. Præstationen var altså ikke ekstraordinær men på ingen måde dårlig heller, og han kan glæde sig stort over, at Gladbach endelig var i stand til at holde nullet.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Frederik Sørensen og Köln skulle i weekenden møde et Schalke-hold, der forinden havde vundet deres 4 seneste kampe, så det kunne umiddelbart virke som en meget svær opgave for den unge dansker og det unge mandskab. Efter slutfløjtet kunne Köln dog glæde sig over en sejr på hele 3-0.

Frederik Sørensen spillede endnu en gang hele kampen i midterforsvaret sammen med sin normale makker, Dominique Heintz. Sørensen udviste en stor ro, stod ofte rigtigt placeret og vandt 5 af sine luftdueller, mens han sammen med Heintz sørgede for, at Huntelaar og Di Santo fra Schalke tilsammen vandt 4. Derudover leverede han også 4 clearinger.

Generelt var det en rigtig god kamp for Frederik Sørensen og Köln, der var i stand til at standse et Schalke-hold i en god stime, og nu befinder Gedebukkene sig på en imponerende 5. plads.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Der er desværre ikke meget positivt at sige om Jannik Vestergaard og Werder Bremen for tiden. Holdet har tabt sine seneste 4 kampe og har i perioden kun formået at score en enkelt gang. Blandt de 4 nederlag gemmer sig de to oprykkere Ingolstadt og Darmstadt, så holdet kan ikke trøste sig med kun at have mødt de helt store kanoner.

I weekenden måtte holdet endnu en gang gå fra banen med bukkede hoveder. Jannik Vestergaard spillede endnu en gang hele kampen, men han var altså ikke i stand til at afværge Hannovers enlige mål. Meget sigende er det dog, at Vestergaard var den på banen med næstmest boldbesiddelse, kun overgået af sin holdkammerat på den centrale midtbane, Zlatko Junuzovic. Vestergaard er beviseligt en yderst central del af spillet hos Werder Bremen, også i det opbyggende spil. Samtidig var Vestergaard den på banen sammen Sané fra Hannover, der vandt flest luftdueller, og han leverede en tacklerate på 100 %. Det er alt sammen statistikker, der kan pege på, at Vestergaard spillede en udmærket kamp, men tilbage står han og holdet altså med 0 point, så mon ikke han er mere eller mindre ligeglad med individuelle statistikker.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Som skrevet, var Werder Bremen i kamp mod Hannover 96 i en kamp, Hannover kunne trække sig sejrrigt ud af. Involveret i kampen var ikke Uffe Bech, der stadig er suspenderet fra førsteholdet. Til gengæld spillede Bech 80 minutter for Hannover II i Regionalliga Nord. Her gjorde han sig desværre kun bemærket ved at modtage et gult kort, og ikke ved at brillere med mål eller assists.

I Bundesligakampen spillede dog den anden dansker, der er på kontrakt i Hannover: Leon Andreasen. Andreasen spillede hele kampen på den højre midtbane, hvilket ikke umiddelbart stemmer helt overens med hans foretrukne position længere tilbage på den centrale midtbane, men det har været historien om Andreasen i denne sæson af Bundesligaen. Han er blevet flyttet rundt til de positioner på den mere offensive del af midtbanen, hvor han har været tiltrængt. Andreasen spillede en acceptabel kamp, hvori han ikke leverede det uforglemmelige, men vi skal også se os for gode til altid at forvente en pragtpræstation. Andreasen var blandt de bedre spillere på sit hold, og det kan vi nemt glæde os over.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Historien om Pierre-Emile Højbjerg er en kende ærgerlig, set med danske øjne. Han skiftede væk fra Bayern München på en lejeaftale, fordi han håbede på at kunne opnå en masse spilletid, så han kan udvikle sig og gøre sig forhåbninger om at tilspille sig en plads på Bayerns umanerligt stærke midtbane engang i næste sæson. Det halter dog gevaldigt med første del af denne plan. Pierre-Emile opnår nemlig langt fra den spilletid, som han, og vi, havde håbet på og forventet. Igen i weekenden startede Pierre-Emile kampen på bænken, hvorfra han blev skiftet ind med 12 minutter tilbage. På dette tidspunkt af kampen stod der 1-0 til Köln, og Pierre-Emile skulle derfor med lidt held være med til at vende kampen i Schalkes favør, men minuttet efter indskiftningen scorerede Köln til 2-0, og dette blev begyndelsen på enden.

Til Pierre-Emiles forsvar skal vi naturligvis sige, at han torsdag mod Tripolis i Europa League spillede hele kampen på den centrale midtbane. Det er dog også et faktum, at Geis og Goretzka i denne kamp ikke spillede 90 minutter, fordi de på den måde kunne spare nogle kræfter, og dermed er det stadig tydeligt, at Pierre-Emile ikke står forrest i midtbanehierarkiet i Schalke, men som jeg har nævnt flere gange før, så er det heller ikke den svageste eller den mindst talentfulde midtbane i Bundesligaen, han forsøger at kæmpe sig på.

Niki Zimling, 1. FSV Mainz 05:

I sidste uge forsøgte jeg at indgyde håb i alle Zimling-fans, da jeg kunne berette om, hvordan han havde tilkæmpet sig en plads på Mainz’ bænk for første gang i denne sæson af Bundesligaen. I denne uge er vi desværre tilbage ved samme demotiverende udgangspunkt. Niki Zimling var i weekenden ikke en del af Mainz’ trup, der vandt 3-2 over Darmstadt.

Zimling må sande, og ligeledes må alle vi danske fans, at han er en lejlighedsvis marginalspiller, der indtil videre ikke har været i stand til at vise, hvorfor han selvfølgelig skal have chancen for at gøre sig godt bemærket.

Det kan føles som et mindre slag i ansigtet, at Zimling er blevet degraderet fra kampdagstruppen efter en enkelt gang på bænken, men som det hedder sig for alle professionelle fodboldspillere, så må han bide tænderne sammen, så vi forhåbentligt snart igen kan glæde os over en bænkplads, eller måske ligefrem spilletid, til Niki Zimling.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

I lørdags skete der noget bemærkelsesværdigt i kampen mellem Gladbach og Wolfsburg. Hverken Bas Dost eller Nicklas Bendtner startede på banen for Wolfsburg. I stedet lå Andre Schürrle på toppen. Herfra fik man en klar fornemmelse af, at Dieter Hecking så behov for at prøve noget nyt, da han ikke var tilfreds med præstationerne fra sine to naturlige angribere.

I alle de foreløbige kampe af Bundesligaen har Hecking skiftet sin spydspids ud på et tidspunkt i kampen og i stedet sat Bendtner eller Dost på banen, alt afhængig hvem der startede på banen, hvilket Dost havde gjort i alle kampe på nær en. I lørdagens kamp blev Bas Dost skiftet ind efter 68 minutter, og man kunne derfor efter den sædvanlige skabelon forestille sig, at Bendtner skulle overvære hele kampen på bænken. Således blev det dog ikke. Bendtner blev skiftet ind efter 81 minutter, og fik derfor lov til endnu en gang at deltage i slutningen af kampen. Som det så ofte har heddet sig i sæsonen, blev han skiftet ind, men var ikke i stand til at sætte sit aftryk, og således kunne historien også skrives i weekenden.

I Bendtner-lejren må man efterhånden være en kende desperat efter at levere et mål eller en målgivende aflevering, men alt godt kommer til den, der venter, hedder et ordsprog, og det har forhåbentligt sin gang på jorden i dette tilfælde, for i tilfældet Bendtner har vi snart ventet længe siden den flyvende sæsonstart.

Noter fra 2. Bundesliga:

I ligaen beliggende just under den bedste, 2. Bundesliga, var der selvfølgelig også kampe i weekenden, og nogle af dem var mere interessante at holde øje med, da de havde dansk islæt.

I kampen mellem Braunschweig og Greuter Fürth spillede Emil Berggren hele kampen. Braunschweig tabte kampen 1-0, og dermed påskriver logikken også nødvendigvis, at Berggren desværre ikke havde mål eller assists i støvlerne. Mads Hvilsom var endnu en gang ikke inkluderet i kampdagstruppen.

RB Leipzig spillede i weekenden mod Nürnberg. Leipzig vandt kampen 3-2 efter at have været foran hele 3-0. Yussuf Poulsen fik de sidste 29 minutter på banen; dét uden at gøre en sønderlig mærkbar forskel, hvormed Poulsen stadig ”kun” står noteret for 1 assist og ingen mål i denne sæson af 2. Bundesliga.

You may also like
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
Optakt til runde 26 i 2. Bundesliga: St. Pauli på vej mod oprykning og Baumgart som en moderne Churchill
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til 25. runde i 2. Bundesliga: Er der overhovedet nogen, der vil rykke op?
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
1. FC Kaiserslautern
Optakt til 24 runde i 2. Bundesliga: Skæbnekamp for Kaiserslautern