bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bundesligaens løsgængere (opdateret)

Bundesligaen sæsonen anno 2014/2015 er forbi, men som de siger på tysk ”Nach dem Spiel, ist vor dem Spiel”. Derfor er de fleste Bundesligaklubber allerede godt i gang med at forstærke trupperne til den kommende sæson. Vi tager et kig på de spillere, der måske kan stå over for et klubskifte, når deres kontrakt udløber den 1. juli

 

Carlos Zambrano – Eintracht Frankfurt (25 år, forsvar)
Landsholdsspilleren fra Peru hører til blandt Bundesligaens hårde hunde. Han har spillet hos ørnene siden 2013, hvor han har været en vigtig mand i defensiven. 17 kampe er det blevet til i denne sæson, og på rygtebørsen er flere klubber meldt interesseret. Herunder Wolfsburg, Gladbach, Werder Bremen og Milan. Et succesfuldt Copa America, og Zambrano er med al sandsynlighed fortid hos Die Adlern.

 

Sami Khedira – Real Madrid (28 år midtbane)
Den tidligere Stuttgart spiller er blevet reduceret til næsten ingenting i Real Madrid i denne sæson. Til sommer udløber kontrakten, og det har efterhånden stået klart længe, at det ikke bliver til et nyt ophold i det spanske. Alt tyder på, at Khedira underskriver med Champions League finalisterne fra Juventus inden længe, efter han i lang tid ellers var rygtet til både Schalke og Dortmund.
Opdateret: Khedira har som ventet skrevet under med Juventus

 

Claudio Pizarro – Bayern München (36 år, angriber)
Bundesligaens mest scorende udlænding er efterhånden blevet 36 år, og efter flotte 10 scoringer sidste år er det blevet til lige præcis 0 scoringer i denne sæson. Det er kun blevet til 322 minutters Bundesligabold for Pizarro i denne omgang, og der er næppe nok til at forlænge hans kontrakt med de tyske mestre. Guardiola har givet udtryk for, at han vil analysere truppen grundigt i løbet af sommeren, og vores bud er, at han når frem til den konklusion, at Pizarro ikke er en del af Bayerns trup i 15/16. Fortsætter Pizarro i Bundesligaen er Bremen bedste bud.

 

Kevin-Prince Boateng – Schalke 04 (28 år, midtbane)
Har ikke haft en mindeværdig sæson, men blev noget uretfærdigt udnævnt til syndebuk, for Schalkes elendige forår, da Horst Heldt fritstillede ham med øjeblikke virkning. På gode dage er han stadig en profil i Bundesligaen, men de negative historier klæber efterhånden til Prinsen, og med en løn på 6,5 mio. euro om året er det svært at se, hvilken Bundesligaklub, der vil give ham en ny chance. Fenerbahce er nævnt som en mulig destination, men også de økonomisk attraktive ligaer i USA og Kina kan komme på tale.

 

Rafael van der Vaart – Hamburger SV (32 år, midtbane)
Anføreren for Bundesligaens Dino har allerede fået besked om, at han ikke får kontrakten forlænget – og med rette. Har været en skygge af sig selv i gennem længere tid, og er et godt billede på, hvorfor det er gået så galt for HSV. Med sine 32 år skal hollænderen nu vælge, om, det fortsat er topfodbold i Europa, han går efter, eller om turen går et smut til USA. I Europa har blandt andet Celtic, Malaga og Betis været nævnt, mens Sporting Kansas City står klar med en god pose penge, hvis han vælger USA. Endelig så kan et comeback til Ajax selvfølgelig ikke udelukkes.
Opdateret: Rafael van der Vaart har underskrevet en kontrakt med oprykkerne fra Betis

 

Marcell Jansen – Hamburger SV (29 år, Forsvar)
Lige som tilfældet er det med van der Vaart, så har Marcell Jansen også allerede fået at vide, at han skal finde et andet sted efter sommeren. Med 46 landskampe og to mål og to assists for et HSV mandskab, der ellers har svært ved at ramme målet, bør det heller ikke blive det store problem. Selvom det efterhånden er noget tid siden, han sidst har ramt topformen, så tror vi egentlig på, at den tidligere Bayern og Gladbach spiller har mere at byde ind med, end det vi har set i de sidste par sæsoner. Varmeste bud lige nu er Benfica, men også hold lige uden for toppen af Bundesligaen, bør holde et vågent øje med backen.

 

Christian Fuchs – Schalke 04 (29 år, forsvar/midtbane)
Den østrigske landsholdsspiller har fået overraskende meget spilletid i denne sæson, hvor det også er blevet til tre scoringer og fem oplæg i Bundesligaen og Champions League. Han har været et af få lyspunkter hos Schalke efter jul, men han er ikke just en spiller, der passer ind på den måde Schalke gerne vil spille på.. Meget afhænger dog af, hvem der inden længe bliver præsenteret som ny Schalke træner.
Opdateret: Fuchs har underskrevet en kontrakt med Swansea i Premier League.

 

Mitchell Weiser – Bayern München (21 år, midtbane)
Den unge kantspiller har fået godt med spilletid efter skader til både Robben og Ribery. I de seneste par måneder har han endda holdt Götze ude af startopstillingen, og selvom der har været udsving undervejs, så er topniveauet imponerende. Det har fåret flere klubber til at fatte interesse herunder Schalke og Augsburg, ligesom også Everton og Stoke er blevet nævnt. Vi tror dog på, at det ender med en kontraktforlængelse og alternativt en udlejning til eksempelvis Augsburg.
Opdateret: Weiser har underskrevet en kontrakt med Hertha Berlin

 

Gojko Kacar – Hamburger SV (28 år, midtbane)
For et par måneder siden var Kacar både gemt og glemt, men under Labbadia har han med tre mål i tre kampe været stærkt medvirkende til, at HSV akkurat reddede livet i Bundesligaen. Den 28-årige serber, der hos danske fans måske bedst huskes for at sende Brøndby ud af Europa, da han spillede i Hertha Berlin, havde oprindeligt fået at vide, at han ikke vil få forlænget sin kontrakt, men med Labbadias ankomst er situationen nu en anden. Hvis ikke parterne kan blive enige, så er klubber som Sampdoria og Partizan Beograd blevet nævnt på rygtebørsen.

 

Tranquillo Barnetta – Schalke 04 (30 år, midtbane)
26 kampe, 3, mål og 5 assists. Ser vi på de nøgne tal, så har sæsonen for schweizeren været godkendt, men spillemæssigt har det ikke altid været lige godt. Med sine 30 år og flere unge spillere som eksempelvis Sane, Draxler og Meyer til at spille hans plads kunne det pege i retning af et klubskifte, men Barnetta var selv ude at sige, at han forventede at nå til enighed med Schalke.

 

Heiko Westermann – Hamburger SV (31 år, forsvar)
Der har ikke været ledere hos HSV denne sæson, men Westermann har ret beset været bedste bud. Han er ikke den hurtigste forsvarsspiller, og der har sneget sig et par store fejl ind hist og her, men for kontinuitetens skyld bør HSV tilbyde ham en ny kontrakt. Ellers bør det ikke skorte på muligheder i Bundesligaen for den tidligere landsholdsspiller.

 

Leon Andreasen – Hannover 96 (32 år, midtbane)
Danskeren havde ikke sin bedste sæson, men han fik en central rolle på Hannovers hold hen i mod slutningen, da Michael Frontzeck overtog tøjlerne. Frontzeck har allerede givet udtryk for, at flere spillere skal finde sig en ny klub, men det ser ud til, at Leon Andreasen sikrer sig endnu en sæson i det nordtyske. Skulle det ende med et brud, så er AGF selvfølgelig oplagt.

 

Patrick Ochs – Wolfsburg (31 år, forsvar)
Det blev aldrig et succesrigt forhold mellem Ochs og Wolfsburg, og derfor tyder alt på, at de også skilles til sommer. Generelt har Ochs ikke præsteret i lang tid, og hvis han skal have held med at finde en ny klub til sommer, så er det nok den nederste del af tabellen han sammen med sin agent bør rette blikket mod.

 

Chinedu Obasi – Schalke (29 år, midtbane)
Ret skal være ret. Obasi har været meget skadet både i denne sæson og i sin tid hos Schalke generelt, men det er ikke hele forklaringen på, hvorfor nigerianeren aldrig er blevet den succes, de havde håbet på i Gelsenkirchen. 367 minutters spilletid har han sneget sig op på i 14/15, og da han har en forholdsvis høj løn, vil det være oplagt for Heldt at skille sig ad med den offensive midt, hvis sidste kamp for de kongeblå var tilbage i september sidste år. Det er svært at se den Bundesligaklub, der vil give Obasi en chance.

 

Jimmy Briand – Hannover 96 (29 år, angriber)
Kom til fra Lyon inden sæsonen, og selvom han havde svært ved at sætte sig igennem i begyndelsen, så har sæsonen været godkendt for franskmanden. I foråret var han sammen med anfører Lars Stindl stærkt medvirkende til, at Hannover 96 akkurat klarede frisag. På rygtebørsen er han sat i forbindelse med et skifte til fransk fodbold til enten Lille, Nantes eller St Etienne, men vi tror dog på, at det ender med en ny kontrakt for Briand. Specielt, hvis de som ventet sender Ya Konan og alternativt Joselu videre.

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk
Bulipod ep. 12 – Dansker-invasion, Schweinsteiger og de største, tyske handler
Farvel til den store Bastian
Fremtidens mænd – et kig ind i krystalkuglen