bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bundesliga optakt: Bayern vinder guld, men hvem rykker ned? Del 2

Endlich wieder Bundesliga. Efter en god måneds vinterpause er det igen tid til fodbold fra det tyske. Vi tager temperaturen på samtlige hold, gennemgår deres transferaktivitet og spår hvilke hold, der overrasker positivt, og hvilke der skuffer.

Udover Bayern München er toppen i Bundesligaen særdeles tæt. Vi gennemgår de ni bedst placerede hold i ligaen og ser på, hvem der kan sikre sig europæisk adgang til næste sæson.

Bayern München
Fører ligaen med 11 point, og bliver det til sejr i premieren mod Wolfsburg er den sidste snert af spænding om mesterskabet endegyldigt væk. Har tyndet lidt ud i truppen i vinterpausen, men med Schweinsteiger og Badstuber tilbage fra lange skadespauser samt Martinez og Thiago i kulissen, er bredden stadig tilstede. Bayerns udfordring bliver motivationen. Sidste år gik de ned efter mesterskabet var sikret, men kan de undgå det, kan de blive det første hold nogensinde til at gå ubesejret igennem ligaen.
Transferaktivitet:
IND: Ingen
UD: Xherdan Shaqiri (Inter), Pierre-Emile Højberg (Augsburg, leje), Ylli Sallahi

Bud på slutplacering: 1

 

Wolfsburg
Viste stor stabilitet i efteråret, hvor særligt offensiven med de Bruyne var i hopla. Er bedste bud på en udfordrer til Bayern og målet må som minimum være at kvalificere sig til Champions League. I vinterpausen har de hentet kinesiske Zhang, der har leveret godt i hjemlandet, men som stadig er uprøvet på den europæiske scene, og så er Andre Schürrle i skrivende stund tæt på at underskrive en kontrakt med klubben. En handel der signalerer ambitioner i Wolfsburg på den korte, men så sandelig også på den lange bane. Set med danske øjne er det også interessant at se, hvordan sæsonen udvikler sig for Nicklas Bendtner. Olic er med al sandsynlighed væk, men danskeren røg bagerst i køen om spilletid hen mod slutningen af sæsonen, og træningskampene har ikke just indikeret, at det skulle have ændret sig i løbet af det nye år.
Transferaktivitet:
IND: Xizhe Zhang (Beijing Guoan), Andre Schürrle (Chelsea)
UD: Mateusz Klich (Kaiserslautern), Fagner (Corinthians Paulista) Ivica Olic (HSV)

Bud på slutplacering: 2

 

Bayer Leverkusen
Et stille transfervindue for Leverkusen, der dog har gjort lejeaftalen med den kroatiske back Jedvaj permanent. Die Werkself indledte sæsonen som lyn og torden, men gik siden i stå, og det virker til, at Roger Schmidt stadig kæmper en smule med at implementere sine ideer. Når det så er sagt, så bør Leverkusen holde sig inde i top fire, specielt hvis det lykkes at få Kiessling i gang igen. Den tidligere Bundesliga-topscorer nettede kun tre gange inden pausen, og selvom målene har været fordelt fint ud på resten af holdet, så skal der komme flere mål fra Kiessling i foråret.
Transferaktivitet:
IND: Tin Jedvaj (Roma)
UD: Niklas Lomb (Hallescher FC), Levin Oztunali (Werder Bremen, leje),

Bud på slutplacering: 3

 

Borussia Mönchengladbach
Gladbach er det store spørgsmålstegn forud for forårssæsonen. Sidste år på samme tidspunkt lå klubben på andenpladsen, men en forfærdelig periode gjorde, at de gled ned i tabellen og på et tidspunkt endda var tæt på at smide de europæiske pladser. Truppen er bredere end den var sidste år, men klubben har også pokalturneringen og ikke mindst Europa League at tænke på. Her møder de Sevilla, og selvom Lucien Favre gerne vil gå videre, så kan det vise sig som en fordel, skulle de ryge ud, så de kan rette fokus fuldt ud på Bundesligaen.
Transferaktivitet:
IND: Ingen
UD: Ingen

Bud på slutplacering: 5

 

FC Schalke 04
Nøgleordet for de kongeblå i anden halvdel af sæsonen er stabilitet. Alt for mange gange blev en god præstation i den ene uge vekslet til en tilsvarende dårlig i den næste. Til at stabilisere forsvaret har Schalke været en tur i Manchester City, hvor de har hentet den serbiske forsvarsspiller Nastasic. Han har stort set ikke spillet i efteråret, men på sigt er han en klar forstærkning for holdet set i lyset af, hvem Schalke ellers har af midterforsvarere. En anden positiv nyhed er, at Draxler så småt er ved at være klar til at træne igen, og selvom der formentlig går noget tid, før han er oppe i omdrejninger, så bliver han et kærkomment alternativ til offensiven. Største bekymring for Schalke lige nu er de lidt pauvre resultater i opstarten, hvor det er blevet til to nederlag og en uafgjort.
Transferaktivitet:
IND: Matija Nastasic (Manchester City, leje), Christian Rubio Sivodedov (Djurgarden IF)
UD: Christian Clemens (Mainz, leje), Donis Avdijaj (Sturm Graz)

Bud på slutplacering: 4

 

Augsburg
Holdet bliver spændende at følge i foråret. En af grundene er deres imponerende præstationer, der placerer dem på en aktuel sjetteplads, men først og fremmest fordi Pierre-Emile Højbjerg er hentet til på en lejekontrakt for resten af sæsonen. Danskeren kommer formentlig til at indtage 8’er position ved siden af Daniel Baier, og her skal han med sin teknik være med til at sikre holdet mere boldbesiddelse. Holdet var kun et enkelt point fra at sikre sig europæisk fodbold sidste år, og kan de fastholde deres defensive organisation samtidig med at de får puttet lidt flere ind i den anden ende, kan klubben meget vel igen blande sig i kampen om europæiske billetter.
Transferaktivitet:
IND: Pierre-Emile Højbjerg (Bayern München), Dong-Won Ji (Dortmund)
UD: Ronny Philip (Greuther Fürth), Erik Thommy (Kaiserslautern), Marcel de Jong (ophævet kontrakt)

Bud på slutplacering: 7

 

Hoffenheim
Tabellen siger en syvendeplads, men med kun et enkelt point op til fjerdepladsen går Hoffenheim en stor forårssæson i møde. Organisationen på holdet er bedre end i sidste sæson, men Gisdols tropper lukker fortsat for mange mål ind. I den anden ende skal Firmino og ikke mindst Volland steppe op i forhold til efteråret. Det bliver næppe til en top 5 placering, men Europa er bestemt inden for rækkevidde.
Transferaktivitet:
IND: Guilherme Biteco (Vasca de Gama)
UD: Koen Casteels (Wolfsburg), Jannik Vestergaard (Werder Bremen), Knowledge Musona (SV Oostende), Patrick Schoor (FSV Frankfurt, leje)

Bud på slutplacering: 6

 

Hannover 96
Klubben har gjort det over forventning i første halvdel af sæsonen, hvor holdet har samlet mere end godkendte 24 point sammen. Et pointantal der placerer dem i den sjove ende af tabellen, men som ret beset er en smule misvisende. Leon Andreasen og holdkammeraterne har været stærkt afhængige af Joselus mål, og det er svært at tro på, at både han eller Hannover formår at spille op til samme niveau i foråret. Ya Konan er hentet tilbage, men han har aldrig været den store målscorer, og efter et halvt år væk, skal det blive spændende at se, hvilken form han er i.

Transferaktivitet:
IND: Didier Ya Konan (Al-Ittihad), Joao Pereira (Valencia)
UD: Vladimir Rankovic (FC Erzgebirge Aue) Florian Ballas (FSV Frankfurt), Stefan Thesker (Greuther Fürth)

Bud på slutplacering: 11

 

Eintracht Frankfurt
De har overtaget rollen fra Hoffenheim som Bundesligaens kamikaze hold. En målscore på 34-34 efter første halvdel af sæsonen er ekstraordinær, men i sig selv ikke overraskende, når det er Thomas Schaaf, der sidder på trænerbænken. Frankfurt kommer også til at levere målrige kampe i foråret, men fordi de lukker lige så mange ind, som de selv scorer, rækker det ikke til meget mere end en top 10 placering.
Transferaktivitet:
IND: Yusupha Yaffa (Milan), Emil Balayev (Neftchi Baku)
UD: Martin Laning (APOEL), Oliver Occean (Odd Grenland)

Bud på slutplacering: 9

 

Tre hold vi kan forvente os mere af:

  • Dortmund
    Det kan selvfølgelig også næsten kun gå bedre for et hold, der leverede den ene skuffende indsats efter den anden i efteråret, og det kommer det også til. Marco Reus er tilbage og det samme er Sokratis i forsvaret, og det alene er nok til, at vi tror på, at forholdsvist hurtigt kommer fri af nedrykningskampen og måske endda blander sig i kampen om Europa League pladserne.

 

  • Hoffenheim
    Hverken Volland eller Firmino har ramt det niveau som de viste i sidste sæson, og alligevel er Hoffenheim at finde på en syvende plads. Truppen har niveauet og bredden til at blande sig i subtoppen, og så har de modsat mange af deres andre konkurrenter ikke europæisk fodbold at bekymre sig om

 

  • Schalke
    Klubben for Gelsenkirchen har gjort det til en vane, at forbedre deres bedrifter drastisk i foråret, og det kommer til at ske igen. Er stadig med i Champions League, men med Real Madrid som modstander, er det eventyr hurtigt forbi, og så kan di Matteo igen fokusere udelukkende på Bundesligaen.
You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”