bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (6. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (6. runde)

Det blev en runde, der bød på flere nye ting. En dansker scorede sit første mål i Bundesligaen, mens en anden dansker holdt nullet for første gang. Schalke vandt også deres første kamp i denne sæson. Hvordan det hænger sammen med vores danskerstatus, kan du læse lige herunder. God fornøjelse.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Inden søndagens opgør havde Schalke tabt alle deres foregående fem kampe, så det kunne umiddelbart virke som en overkommelig opgave for Jannik Vestergaard, Andreas Christensen og resten af Gladbach-holdet. Det skulle vise sig at blive alt andet. Schalke var på en klar mission om at tilføje en sejr til statistikkerne over deres miserable sæsonstart, og det lykkedes for dem.

Hvad angår Vestergaard og AC, så startede de begge på banen. Vestergaard blev dog skiftet ud efter pausen. Inden han blev skiftet ud, havde han spillet en godkendt kamp, og ved pausen var stillingen da også stadig 0-0. Selvom han kun spillede en halvleg, endte Vestergaard som nummer fire både på listen over boldbesiddelse og berøringer. Han var altså en stor del af spillet i den tid, han var inde.

Andreas Christensen spillede derimod ikke nogen god kamp. Han vandt godt nok alle sine hovedstødsdueller, men han stod også for en fejl, der førte til et af Schalkes mål. Han fik dog lov til at spille hele kampen.

Schalke fik deres første sejr, og den blev på hele 4-0, og mon ikke det samlede Gladbach-mandskab havde lidt svært at kigge sig selv i spejlet dagen derpå?

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Anderledes positivt gik det for vores dansker i Köln, Frederik Sørensen. Sammen med resten af holdet var han på besøg hos Bayern München, og den situation lugter sjældent af point til udeholdet. Men det gjorde det denne gang. Bayern München kom ellers planmæssigt foran ved Joshua Kimmich, der bare fortsætter sin fremragende form. Köln fik kæmpet sig tilbage og udlignet til 1-1, der også blev kampens resultat, og således var en dansker medskyldig i Bayerns første pointtab i denne sæson af Bundesligaen.

Köln har til alle deres foregående kampe i denne sæson spillet med en firebackkæde, men de fandt, at en mere defensiv struktur ville være bedst mod Bayern, og derfor udgjorde fem mand den bagerste backlinje hos Köln. Det betød også, at Frederik Sørensen blev rykket fra sin position på højre back til at være i den højre side af et centralt forsvar på tre mand. Omkring Sørensens præstation kan vi nævne, at han stod for fem tacklinger, hvilket var flest af alle i kampen. Derudover gjorde han sig også bemærket ved at tilegne sig et gult kort efter 63 minutter.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

I sidste udgave af danskerstatus nævnte vi, at Jonas Lössl nok meget gerne så, at Mainz kunne holdet nullet i en Bundesligakamp, og som spået således blev det. I weekenden undgik Mainz for første gang i indeværende sæson at indkassere mål. Og Jonas Lössl stod på mål, bare rolig.

Mainz var på udebane hos Wolfsburg, der altså blev det første hold til ikke at score mod Mainz. Samtidig blev Wolfsburg også det første hold til ikke at indkassere mål i mødet med Mainz, og dermed følger det selvfølgelig logisk, at kampen endte 0-0. Lössls præstation var klart godkendt, som den selvfølgelig er, når man ikke lukker mål ind som målmand. For Lössl kan man håbe, at dette starter en stime med clean sheets, og at Mainz også kan formå at score i samme ombæring.

Både Niki Zimling og Emil Berggreen er stadig skadede og var ikke en del af kampen.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Martin Hansen var heller ikke en del af Ingolstadts kamp mod Hoffenheim. Eller det vil sige, at Hansen sad på bænken under hele kampen, men det var også alt, hvad det kunne blive til. Så vi kan sige som så mange gange før i denne sæson, at vi blot kan håbe på, at Hansen kan imponere til træning, eller at Örjan Nyland kan opsamle en mild influenza på kampdagen, så Hansen måske kan få en chance for at vise, hvad han kan.

Emre Mor, Borussia Dortmund:

Efter at Bayern tidligt lørdag smed point mod Köln, lurede der pludselig en chance i horisonten for Dortmund til at hente ind på deres store rival. Det lykkedes dog ikke for Dortmund. De var på besøg hos Leverkusen i den sene kamp lørdag, og her formåede de ikke at komme hjem med andet end et 2-0-nederlag. Når vi går op i dette, er det selvfølgelig, fordi Emre Mor er en del af Dortmunds trup, og lørdag skulle han igen spille en rolle.

Han blev skiftet ind efter pausen, hvor Leverkusen førte 1-0. Han blev dog aldrig et farligt bekendtskab for Leverkusen. Meget sigende for hans præstation er det, at han kun lykkedes med to af sine syv driblinger. Det var sådan en kamp, hvor næsten intet virkede for Dortmund; eller Emre Mor.
Dortmund missede denne mulighed for at hente ind på Bayern, og det vil de nok ærgre sig meget over.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Det er ikke for sjov med RB Leipzig. De er nu det første hold, der går ubesejret gennem de første seks kampe af deres første sæson i Bundesligaen. Men den helt store nyhed må nu stadig være, at det lykkedes Yussuf Poulsen at score sit første mål i Bundesligaen nogensinde. Og så var det endda målet til 2-1, der sikrede Leipzig sejren over Augsburg.

I sidste uge kunne vi ellers berette, at Yussuf Poulsen for første gang ikke var startet inde i Bundesligaen. Det fik han lov til i denne runde, og han takkede for tilliden ved at score sit mål efter 52 minutter. Ud over målet stod han bl.a. også for fem vundne hovedstødsdueller.

Det var alt i alt en kamp, som Poulsen nok ikke lige glemmer foreløbigt. Og således skal det selvfølgelig også være, når man scorer sit første mål nogensinde i den bedste række i Tyskland.

Noter fra 2. Bundesliga:

Vi slutter, som altid, med at tjekke op på danskerne i 2. Bundesliga.

Vi starter hos Union Berlin, der var på besøg hos Nürnberg. Union Berlin tabte kampen 2-0. Jakob Busk var på mål hos Union, mens Kristian Pedersen startede kampen på venstre back. Han måtte dog forlade banen efter 39 minutter, da han fik sit andet gule kort.

Der var en potentiel mulighed for et danskermøde, da Hannover 96 tog imod St. Pauli. Uffe Bech er dog stadig i gang med sin genoptræning og var derfor ikke med for hjemmeholdet. Jacob Rasmussen var heller ikke med for St. Pauli, da han endnu engang ikke var valgt til truppen, så det blev slet ikke til noget danskermøde.